שתף קטע נבחר

מה עושים אם החוב שולם במכה, אבל באיחור?

אדם שחויב לשלם 17 אלף ש' בחמישה תשלומים איחר את המועד הראשון, אבל שילם את כל הסכום לפני המועד השני. הוצל"פ נדרשה להכריע

לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב נדרשה לאחרונה להכריע במקרה חריג של תשלום חוב שחולק לחמישה תשלומים: החייב אמנם לא העביר כסף במועד התשלום הראשון, אבל מנגד כיסה את החוב במלואו עוד לפני מועד התשלום השני. רשם הוצל"פ החליט ללכת בדרך ביניים.

 

לפני כשנה וחצי פסק בית משפט השלום בתל אביב שהחייב ישלם לזוכה 17 אלף שקל בחמישה תשלומים שווים החל מהראשון לחודש העוקב, בתוספת 1,500 שקל בנפרד. עוד נקבע כי אם החייב יפר את פסק הדין - הוא יצטרך לשלם חוב מוגדל של 37 אלף שקל בנוסף להוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של כ-5,200 שקל.

 

החייב לא שילם את התשלום הראשון במועד שנקבע, אך 19 ימים לאחר מכן העביר לזוכה את סכום החוב הכולל בתשלום אחד. למרות זאת פתח נגדו הזוכה בהליכי הוצאה לפועל בטענה שהאיחור מהווה הפרה של פסק הדין ומכאן שהחייב צריך לשלם את החוב המוגדל.

 

החייב ביקש לסגור את התיק מאחר שפרע את מלוא החוב, ולשיטתו עיכוב של 19 ימים לא מצדיק להפעיל נגדו את הסנקציה הקיצונית שנקבעה בפסק הדין. הוא ציין שניסה להשיג את הזוכה כדי להסביר שהוא מעוניין לכסות את החוב בתשלום אחד, אך לא זכה למענה. בנסיבות אלה, לטענתו, פנייתו של הזוכה להוצאה לפועל מבלי להגיב או לפנות אליו קודם הייתה חסרת תום לב.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הזוכה התנגד לסגירת התיק וטען כי החייב הוא שנהג בחוסר תום לב תוך שהכחיש כי פנה אליו לפני שהעביר לו את התשלום.

 

רשם לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב, עמית גולן, קבע כי האיחור בתשלום לא היה זניח אך בצד זאת כיסוי החוב בפעם אחת במקום בחמישה תשלומים היטיב עם הזוכה.

 

הוא ציין כי משיחות מוקלטות שהתקיימו בין החייב לבין הזוכה בעקבות האיחור עולה כי לא הזהיר את החייב שיפתח נגדו תיק הוצאה לפועל אם לא יועבר לו תשלום לאלתר. "נראה כי הזוכה בהתנהגותו 'תרם' לתחושת החייב על פיה הוא יכול לאחר בתשלום מספר ימים – בהסכמה", נכתב.

 

עם זאת, הרשם ציין כי ברגע שהחייב לא הצליח להשיג תגובה להצעתו, היה עליו לבצע את הוראות פסק הדין ולהעביר את התשלום הראשון במועד.

 

לסיכום קבע הרשם כי כל אחד מהצדדים תרם בדרכו לאיחור ולכן החליט לקבל את הבקשה באופן חלקי כך שהחייב יישא רק בהוצאות הזוכה בגין ההליך, בסך 5,000 שקל, וזאת בתוך 30 ימים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: קרול קרמונה
עו"ד ניר נעים
צילום: קרול קרמונה
מומלצים