שופטת: המצב לא מצדיק ניתוק ילדים מאביהם
אמא לשלושה לא אפשרה לבעלה לשעבר לקיים את הסדרי הראייה בטענה שהוא עלול לחשוף את הילדים לנגיף הקורונה. אבל בית המשפט חשב אחרת
בית המשפט למשפחה בחיפה קיבל לאחרונה
בקשה דחופה שהגיש אב לשלושה בדרישה לקיים את הסדרי הראייה, שהופסקו על ידי אשתו לשעבר בטענה שהוא עלול לחשוף את הילדים להידבקות בנגיף הקורונה. השופטת אלה מירז קבעה שכל עוד האב נשמע להנחיות, האם לא רשאית לפעול באופן חד-צדדי ולשלול ממנו ומהילדים את הזכות להיפגש.
לפני כשנתיים אישרו ההורים הסכם גירושין שבמסגרתו נקבעה חלוקת זמני השהות שלפיה האב ישהה עם הילדים פעם אחת באמצע השבוע כולל לינה ובכל סוף שבוע לסירוגין. בחודש שעבר הגישה האם תביעה לשינוי חלוקת זמני השהות ואילו האב הגיש בקשה דחופה שבה טען שמאז מצב החירום היא לא מאפשרת לו להיפגש עם הילדים.
לדבריו, באחד הימים כתבה לו האם בוואטסאפ שהיא לא מוכנה שייקח את הילדים לביתו כיוון שהוא חושף אותם לסכנת הידבקות. האב הבהיר כי ביתו ערוך לשהייה בטוחה, וטען כי דווקא אצל האם חשופים הילדים לסכנה גדולה יותר משום שהיא מתגוררת עם בן זוג, שלושה ילדים ותינוקת.
האם טענה בתגובה כי בסוף השבוע האחרון שבילה האב עם הילדים הוא לקח אותם לקארטינג והם אחזו במתקנים שעלולים לגרום להדבקה. היא ציינה כי להבנתה האב מקל ראש בסכנה ולכן נכון לעכשיו עדיף לילדים להישאר בביתה.
האב עמד על כך שלא חשף ולא יחשוף את הילדים לסכנה. לגבי הקארטינג הבהיר כי המתחם שייך לאחיו והיה סגור למבקרים, מה גם שביום שבילו שם עוד לא יצאה הנחיה להימנע מפעילות במקומות ציבוריים.
השופטת מירז ציינה בפתח ההכרעה כי היא מבינה ללבה של האם. "מצב החירום הנוכחי", כתבה, "מביא כל הורה לפתח סף רגישות נוקשה בשמירה על בטחון לילדיו".
עם זאת, דווקא בימים של משבר וחוסר ודאות שוודאי משפיעים על הילדים יש חשיבות בשמירה על קשר רציף עם שני ההורים: "ניתוק הקטינים מן האב למשך זמן בלתי מוגדר, מנוגד באופן מובהק לטובתם של הילדים, וההחלטה להביא לנתק כאמור אינה יכולה לצמוח מתוך מעשה חד-צדדי".
השופטת הבהירה כי ההנחיה נכון להיום היא שלא לצאת מהבית אלא לצרכים הכרחיים ומפגשים עם האב הם בהחלט צורך הכרחי (מאז מתן ההחלטה משרד הבריאות אף אישר קיום הסדרי שהות כסדרם).
צוין כי המצב הייחודי ששורר בארץ ובעולם דורש מהציבור לצעוד "בדרך בלתי סלולה", וקשה לשפוט את התנהגות ההורים בעת הזו. ואולם, כל עוד הורה לא פועל בניגוד לחוק או באופן קיצוני ולא סביר בעליל, והיא לא התרשמה שהתנהגות האב כזו, אין סיבה לקבוע באופן גורף כי אינו רשאי לפגוש את ילדיו.
בסיכומו של עניין בקשת האב התקבלה ונאסר על האם לסכל את המפגשים. נקבע כי נכון לעכשיו זמני השהות ימשיכו להתקיים בהתאם להסכם הגירושין ולהנחיות הגורמים הרשמיים בנוגע לאופן ביצוע האיסוף וההחזרה של הילדים בבטחה.
- לקריאת החלטה המאה בתיק – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ האב: עו"ד רחלי אסולין
- ב"כ האם: לא צוין
- עו"ד נטלי זץ-חורש עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים