בטבריה כועסים: "אי אפשר לסגור שכונות כל שבועיים"
הערב הסגר בעיר צומצם לשלושה רחובות בלבד, בבוקר התושבים הביעו חשש מפגיעה בתיירות ובשגרת החיים. תושב שאחיו יתחתן הערב: "הרסו לנו את החגיגה"
הסגר צומצם, אבל בטבריה עדיין חוששים מפגיעה בתיירות ובשגרת החיים: ראש הוועדה הממונה בטבריה, שמעון (מוני) מעתוק, פנה היום (רביעי) לראש הממשלה בנימין נתניהו וקרא לו לבטל את המגבלות שהוטלו על חמש שכונות בעיר. במכתב הוא הציג נתונים עדכניים על מספר החולים בפועל הנמצאים בעיר, וציין כי רוב מוחלט של החולים מרוכזים בשלושה רחובות בעיר. הערב כבר צומצם הסגר לשלושה רחובות בלבד: שפע חיים, דוד אלעזר וזלמן שזר.
טבריה נלחמת על תיירות הפנים: "הקורונה לא קרובה לכינרת"
הנתונים שהובילו לסגר: מה באמת העלייה בתחלואה?
במקביל, לא ברור מהן ההגבלות שהוטלו וכיצד מיישמים אותן. בחלק מהשכונות לדוגמה לא פעלו קווי האוטובוסים, אולם מוסדות החינוך פעלו, וכן כל החנויות. תושבים בשכונות שנסגרו היום הביעו חשש מפגיעה בתיירות ובשגרת חייהם: "אי אפשר לסגור כל שבועיים שלושה שכונות".
בשעות הבוקר אמר מעתוק ל-ynet כי הממשלה רק העבירה את ההודעה על המגבלות, אולם לא הסבירה מהן. כמו כן הביע חשש מהשפעת המגבלות על הכלכלה והתיירות בעיר. במכתב ששלח לראש הממשלה, כותב מעתוק כי על פי הנתונים המעודכנים להבוקר בעיר 51 חולים, מתוכם 13 במלוניות. מהאחרים, 12 ממתינים לתוצאה שלילית שנייה.
לדבריו, מתוך 35 החולים שנשארו בעיר, מתגוררים 21 בשלושה רחובות מרכזיים, בהם, לדבריו, יש למקד את ההגבלות. בסופו של דבר, כאמור, הסגר צומצם לשלושה רחובות ומעתוק אמר: "אני שמח שהממשלה קיבלה את בקשתי לצמצום האזור המוגבל לשלושת הרחובות הרלוונטים. העירייה תמשיך לעשות כל מאמץ להילחם בעליית התחלואה בעיר ובהזדמנות זו אנו מבקשים מהתושבים לשתף פעולה עם הנחיות משרד הבריאות ולשמור על עטיית מסכה, שמירת מרחק והיגיינת ידיים".
"מצבה של טבריה קשה מאוד והפגיעה בכלכלת העיר כתוצאה מהקורונה היא בלתי נסבלת. הרי רק ביום ראשון עברה החלטת ממשלה בכדי לעודד את הכלכלה המקומית והתיירות. החלטה מצערת זו על סגר לא מדויק, כבר נותנת אותותיה בדמות ביטולים רבים במלונות וחשש של אזרחים רבים מהגעה לעיר", אמר.
השכונה הגדולה ביותר שנכללה ברשימת השכונות המוגבלות היא טבריה עילית, שיכון ד' בשמה הלא רשמי. תושבים במקום אמרו כי על פי התרשמותם, כבר מאמש התדלדלה תנועת האנשים ברחובות העיר. התושבים טוענים כי הבעיה המרכזית היא בשכונות החרדיות יותר, ולא אצלם. "יש פה אנשים שנוסעים הרבה למשפחות שלהם בבני ברק וירושלים, מקומות שידועים כמוקדי קורונה, ואז הם נדבקים ומביאים את זה לפה", טען אלי שבו, בעל ירקנייה ברחוב האבות. "את הנסיעות האלה למוקדי הקורונה צריך היה לעצור מזמן", אמר.
"מה שקורה פה עכשיו זה גם מלחיץ וגם פוגע בעבודה, אתה רואה שאין אנשים באזור אבל היה צריך לעשות את זה מזמן, אחת ולתמיד ולגמור עם זה. אי אפשר כל שבועיים שלושה לסגור רחובות ושכונות", הוסיף שבו. "זה עניין רציני, בהתחלה עשו צחוק. לחנות נכנסים רק עם מסכות, אין דבר כזה בלי, גם אנחנו לא היינו לובשים מסכות, עכשיו התחלנו. המשטרה עושה אכיפה יותר חזקה עכשיו, נראה שזה יהיה בסדר".
שי אלמקייס, בעל מסעדת "שיפודודו" הסמוכה, אומר כי בשכונה הלחץ מורגש פחות, ועיקר הבעיה הוא בשכונות הסמוכות. גם שני ילדיו ממשיכים ללכת לגן כרגיל. מנגד, הערב, מתחתן אחיו הצעיר של שי באולם "הרמוניה" בשכונה, והמגבלות יוצרות בעיה.
"מאתמול כבר יש אנשים שהודיעו שהם כנראה לא יבואו לחתונה", אמר אלמקייס. "הם חוששים מאוד, במיוחד כל אלה מחוץ לעיר שרואים את טבריה בכותרות. אז כנראה הרבה לא יבואו, ואתה חתום מול בעל האולם על 250 אורחים. לא יודע מה יהיה, כמה יבואו אם יבואו. זה באמת מלחיץ, כאילו הרס לנו את החגיגה".
בעיה אחרת בשכונה הייתה עם האוטובוסים, שעוכבו על ידי המשטרה כבר בשעות הבוקר מלהיכנס לשכונה. משה אברג'ל, שהיה צריך להגיע לבית מרקחת בעיר, המתין יותר משעה. "באתי לכאן משכונה אחרת כי לא היו שם אוטובוסים, וגם פה אני מחכה כבר יותר משעה. לא הודיעו שאין אוטובוסים ואני באמת לא יודע מה אעשה. הבנתי שהאוטובוסים שעלו מהעיר, נעצרו בתחנת הדלק בכניסה לשכונה וזהו - זו הייתה התחנה האחרונה שלהם".
גלינה, שמטפלת בקשיש ניצול שואה, המתינה עמו גם כן לאוטובוס, בדרך לרופא שיניים. "מדובר בסך הכל בשלוש תחנות, אבל מונית רוצה על זה 30 שקל", אמרה.