שתף קטע נבחר

150 אלף שקל לעובד אחזקה ששבר אצבעות

פלסטיני שהועסק בחברת שירותי הסעדה נפצע כשניסה לתקן מפוח. שופטת קבעה שאף שהוא עצמו התרשל, אין לפטור את המעסיקה מאחריות

בית משפט השלום בבית שאן חייב לאחרונה את חברת שירותי ההסעדה "סי.אי.פי מבוא חורון" לשלם פיצויים והוצאות של כ-150 אלף שקל לעובד אחזקה ששבר שתי אצבעות כשתיקן מפוח במפעל. השופטת אפרת רבהון קבעה כי המעסיקה לא פטורה מאחריות למרות רשלנות חמורה מצד העובד.

 

העובד (38), תושב הרשות הפלסטינית, שימש במשך חמש שנים איש אחזקה במפעל של החברה עד שב-2014 נפגע בתאונת עבודה. בגרסה הראשונית שהופיעה בכתב התביעה שהגיש, הוא טען כי נדרש לתקן מפוח לא תקין על גג המפעל אך כשניסה להוריד את המנוע כדי לבצע את התיקון המאוורר החל להסתובב מרוח טבעית, וכף היד שלו נתפסה בין הרצועה לגלגל.

 

בתביעה הוא ביקש לחייב את החברה לשלם לו פיצויים על נזקים כמו הפסדי שכר, אובדן כושר, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרה. הוא טען כי החברה אחראית לנזקים משום שהתרשלה בכך שלא העבירה לו הדרכה לעבודה על המפוח, לא הנהיגה שיטות עבודה בטוחות ולא דאגה לפיקוח.

 

בהמשך, במהלך עדותו, הוא אישר את גרסת החברה כי התאונה נגרמה משום שביצע את התיקון כשישב מתחת למפוח, וכשסיים ורצה להתרומם הניח את היד על גלגל המנוע וזה מה שגרם למאוורר להסתובב.

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למרות זאת, השופטת אפרת רבהון לא קיבלה את הטענה שלפיה החברה לא התרשלה כלל. היא הבהירה כי מהראיות והעדויות עלה כי החברה לא ערכה לעובדים הדרכות, לא רעננה את נהלי הבטיחות ולא פיקחה על העבודה אף שהייתה כרוכה בסיכון מוגבר.

 

השופטת הוסיפה כי טענת החברה שכעובד ותיק ומנוסה התובע היה אמור לדעת שאסור להישען על המנוע, לא רלוונטית. החובה החוקית לערוך הדרכות שוטפות ולפקח על העובדים חלה גם על המנוסים בעובדים, קבעה. יותר מזה, החובה המוטלת על המעסיקים היא לנקוט באופן אקטיבי בצעדים שימנעו מהעובדים סכנות גם אם מודעים להן וגם אם מקורן ברשלנות שלהם.

 

לכן, ואף שהשופטת הסכימה שהתובע לקח סיכון מיותר והתרשל באופן חמור, זה לא פוטר את החברה מאחריות לתאונה. עם זאת, היא קבעה כי במקרה הזה מוצדק להטיל על התובע אשם תורם משמעותי בגובה 20% מהפיצוי.

 

חישוב הנזקים כתוצאה מהתאונה, שהסבה לתובע נכות נמוכה יחסית של 9.75%, הוביל לסכום של 228 אלף שקל שכולל הפסדי שכר וזכויות סוציאליות, אובדן כושר, כאב וסבל, עזרה והוצאות. לאחר הפחתת האשם התורם ותגמולים שקיבל התובע מביטוח לאומי, חויבה החברה לשלם באמצעות חברת הביטוח "הפניקס" פיצויים של 121 אלף שקל בתוספת החזר הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של כ-28 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד א' אגאבריה
  • ב"כ הנתבעות: עו"ד א' בלוך
  • עו"ד זהבה סלמון עוסקת בנזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: הדר ארט
עו"ד זהבה סלמון
צילום: הדר ארט
מומלצים