שתף קטע נבחר

פושט רגל הסתיר דירה – וההפטר שלו בוטל

מחיר השקר: עו"ד של נושה חשפה בעלות של החייב על נכס, וביהמ"ש ביטל את ההליך ואת תוכנית הפירעון שגובשה: "הוא פעל בחוסר תום לב"

בית המשפט המחוזי מרכז ביטל לאחרונה הפטר על תנאי שניתן לפושט רגל בן 55 אחרי שהתגלה ששיקר והסתיר במרמה שיש בבעלותו דירה. השופט רמי חיימוביץ' קבע כי את המעשים הוא ביצע במודע, תוך רקימת קנוניה עם אחותו שהוצגה כבעלת הדירה. "מדובר בחוסר תום לב מובהק, על גבול הפלילים, המצדיק ביטול ההליך", נכתב בפסק הדין.

 

ההליך החל ב-2012 בעקבות צבירת חובות של מיליוני שקלים. ב-2013 הוכרז החייב כפושט רגל והנאמן שמונה לנכסיו, עו"ד איל אסף, אישר שמונה תביעות חוב של נושים בסכום כולל של כ-205 אלף שקל. לפני כשנתיים אושרה לו תוכנית פירעון שלפיה יזכה בהפטר מוחלט מחובותיו אם ישלם 30 אלף שקל ב-60 תשלומים.

 

התוכנית התחשבה במצבו הכלכלי ובכך שטען כי אין לו נכסים משמעותיים שיכולים לסייע לנושים, ואושרה למרות ראיה שהציגה עו"ד אורלי גלמן, שייצגה את הנושה "ש.מ. טלקום", שהוכיחה כי לחייב יש דירה שהסתיר לאורך כל ההליך.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

החייב, שייצג את עצמו, הכחיש זאת בנחישות והציג הסכם נאמנות וכן תצהירים מטעמו ומטעם אחותו שלפיהם היא בעלת הדירה והוא בסך הכל משמש נאמן שלה.

 

אבל לאחר שלא עמד בתוכנית הפירעון ופנה מאחורי גבו של הנאמן לעו"ד גלמן בניסיון לרתום אותה להגשת ערעורים על הכרעותיו בתביעות חוב של נושים אחרים, היא סירבה, השקיעה זמן באיסוף ראיות בעניין הדירה, המציאה אותן לנאמן וביקשה מבית המשפט לקיים דיון.

 

בעקבות זאת בחן הנאמן את הדברים לעומק וגילה כי החייב שיקר. בדיון שהתקיים בספטמבר האחרון הודה החייב שהדירה שייכת לו, אלא שהפעם ניסה להאשים את הנאמן שלטענתו העלים עין מהמידע שהיה חשוף בפניו מלכתחילה. בתוך כך הוא ביקש שלא לבטל את ההליך אלא לפתוח מחדש את תוכנית הפירעון ולאפשר לו להגיש ערעורים על חלק מתביעות החוב שאושרו.

 

הנאמן הכחיש את טענת החייב נגדו, עמד על כך שהוטעה על ידו ועל ידי אחותו, וביקש יחד עם כונס הנכסים הרשמי לבטל את הליך פשיטת הרגל.

 

השופט רמי חיימוביץ' נענה לבקשה והבהיר שהסתרת נכסים בפשיטת רגל נחשבת לחוסר תום לב קיצוני שמצדיק את ביטול ההליך. הוא הדגיש כי המקרה הזה חמור במיוחד שכן מלבד העובדה שהחייב שיקר לכולם במשך שנים ארוכות, הוא רקם עם אחותו קנוניה מתוחכמת לצורך הסתרת בעלותו בנכס, שיקר בעדותו והגיש תצהירים כוזבים – הכול במטרה להטעות את כל המעורבים. "מדובר בחוסר תום לב מובהק, על גבול הפלילים", כתב.

 

בתוך כך נדחה ניסיונו של החייב להטיל את האשמה על כתפי הנאמן. "מדובר במרמה חמורה, בעבירות פליליות של עדות שקר ובחוסר תום לב השולל מיסודו מתן סעד שהוא 'חסד של המחוקק'", צוין בפסק הדין.

 

השופט הבהיר כי מעבר להתנהלות החייב וניצול ההליך לרעה, פתיחתו מחדש אחרי יותר משמונה שנים רק תגרום לפגיעה נוספת בנושים שממתינים לקבל את כספם. לפיכך בוטלה תוכנית הפירעון והליך פשיטת הרגל כולו. המשמעות היא שהנושים יוכלו לנקוט הליכי גבייה פרטניים נגד החייב.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • החייב ייצג את עצמו
  • ב"כ הנושה "ש.מ. טלקום": עו"ד אורלי גלמן
  • הנאמן: עו"ד איל אסף
  • מטעם כונס הנכסים הרשמי תל-אביב: עו"ד עידן פרידון
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים