שתף קטע נבחר

בשל גילו של החייב: 50 חודשים להחזרת החוב

חוק חדלות פירעון מגביל את פריסת התשלומים ל-36 חודשים אך מאפשר חריגה בנסיבות מיוחדות. הוצל"פ קיבלה בקשה של בן 26 החייב 54 אלף ש'

רשמת לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב נעמה טלמן-בולטין הוציאה לאחרונה צו שיקום כלכלי לחייב בן 26 שצבר חובות של כ-54 אלף שקל. הצו קבע תוכנית פירעון שלפיה הוא ישלם לקופת הנושים 1,000 שקל בחודש במשך 50 חודשים כך שבתום התקופה יכסה כמעט את כל חובותיו.

 

הרשמת ציינה כי במקרה הנוכחי התקיימו נסיבות חריגות המצדיקות להאריך את תקופת התשלומים מעבר ל-36 החודשים שנקבעו בחוק חדלות פירעון. זאת, משום שמדובר בבחור צעיר ויש צפי לגידול בהכנסותיו.

 

הוא היה בן 24 בלבד כשנקלע לחובות, לטענתו בעקבות פטירת אביו מסרטן שדרדרה את מצבו הכלכלי. בשנה שעברה הוא ביקש מרשמת לשכת ההוצאה לפועל צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון. הצו ניתן בינואר האחרון ובמסגרתו הוא חויב לשלם לקופה 400 שקל בחודש, אבל צבר פיגורים והסדיר את התשלום רק לאחרונה, לאחר שניתנה לו הארכת זמן.

אילוסטרציה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

הנאמן שמונה בתיק ערך בדיקה לגבי מצבו של החייב ומצא שאין לו נכסים אבל ביכולתו לכסות כמעט את כל את חובותיו בתשלומים חודשיים. לפיכך, בדו"ח שהגיש לפני כשלושה חודשים הוא המליץ על תוכנית פירעון שבמסגרתה ישלם החייב 1,000 שקל בחודש במשך 50 חודשים.

 

הרשמת טלמן-בולטין קיבלה את המלצת הנאמן אף שתקופת התשלומים חורגת מהכלל שנקבע בחוק חדלות פירעון ולפיו תוכנית במסגרת צו לשיקום כלכלי תעמוד על 36 חודשים בלבד.

 

היא ציינה כי בנסיבות חריגות מאפשר החוק לקבוע תקופת תשלומים ארוכה יותר. למשל, כאשר החייב לא משתף פעולה עם הנאמן או שהתקופה המוגבלת לא מוצדקת כיוון שהיא יוצרת חוסר איזון בין זכויות הנושים לפירעון החוב לבין שיקומו הכלכלי של החייב.

 

נקבע כי הנסיבות החריגות האלה מתקיימות כאן כיוון שמדובר בחייב צעיר שנמצא בתחילת דרכו המקצועית ועומד להתחתן עם אישה עובדת, כך שיש צפי לגידול בהכנסותיו בעתיד הקרוב. בנוסף, הוא צבר מחדלים בהליך ונקלע לחובות משום שנטל הלוואות ממש בסמיכות לתחילתו מה שמעורר חשד כי ידע שלא יוכל לעמוד בהן ו"בנה" על ההפטר.

 

לפיכך הרשמת אישרה את תוכנית הפירעון של הנאמן והוציא לחייב צו לשיקום כלכלי שכולל גם הפנייה להכשרה להתנהלות כלכלית נכונה שתהווה תנאי למתן ההפטר בתום תקופת התשלומים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים