תביעה: רופא התרשל – האם ילדה בשבוע 25
אישה הגיעה לכללית עם כאבי בטן ונרשמה לה תרופה נגד צרבת. 4 ימים לאחר מכן היא עברה לידה מוקדמת והבת סובלת משיתוק ומוגבלות שכלית
לבית המשפט המחוזי מרכז הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד שירותי בריאות כללית שבה טוענים בת 12 והוריה שרופא המשפחה לא זיהה זיהום מי שפיר בזמן היריון האם, וכעת הילדה סובלת כיום מנכויות קשות.
בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד סיון לאונר ועו"ד תמר מייברג לביא, סיפרו ההורים כי ניסיונותיהם להביא לעולם ילד נחלו כישלונות ואכזבות רבים, והתובעת עברה שש הפלות. ב-2007 הם החלו בטיפולי פוריות והאם נכנסה להריון עם הבת.
ההיריון הוגדר כהיריון בסיכון מוגבר ביותר לנוכח ההפלות וזיהום חמור במי השפיר שממנו סבלה האם בהריון הראשון ודלקות חוזרות בשתן. האם הייתה במעקב מרפאת היריון בסיכון ועברה שם את כל הבדיקות.
בשבוע 24 היא הגיעה לרופא המשפחה והתלוננה על כאבי בטן חוזרים ובחילות. הרופא רשם לה טיפול תרופה נגד צרבות והתכווצויות בחלל הבטן, ללא הפנייה לבדיקות מעבדה, בדיקה גניקולוגית דחופה אצל רופא נשים, למרפאת היריון בסיכון או לחדר מיון. זאת למרות ההיסטוריה הרפואית המורכבת שלה.
שלושה ימים לאחר מכן היא הגיעה למוקד הרפואי בשל כאבי בטן ודימום קל משם הופנתה לבית החולים פוריה. בבית החולים בוצעו בדיקות מעבדה שהעידו על זיהום בשתן. התובעת נכנסה ללידה פעילה ועל אף ניסיונות הצוות הרפואי בבית החולים לעצור את הלידה, זה היה בשלב מאוחר מדי. התינוקת נולדה בפגות קיצונית (שבוע 25 להיריון) למחרת היום.
ההורים טוענים כי כאבי בטן בהריון, ובעיקר כאבי בטן חוזרים, יכולים לנבוע מסיבות רבות וביניהן הפלה ספונטאנית, דלקת בדרכי השתן, רעלת הריון, לידה מוקדמת ועוד מצבים שעלולים להוות סכנה לאם ולעובר.
למרות זאת חרג רופא המשפחה מתפקידו והתרשל באי מתן טיפול הולם וראוי לאם. רשלנות זו מנעה את אבחון הזיהום החמור ממנו סבלה התובעת כבר במועד הביקור אצל הרופא ואת הטיפול המתאים בזמן הנכון, מה שהוביל ללידה המוקדמת. הילדה נולדה כשהיא סובלת מסיבוכי פגות קשים שהובילו לנכותה הקשה כיום.
התובעים הוסיפו כי לאחר הלידה נזקקה התינוקת להנשמה וסבלה ממצוקה נשימתית, דימום מוחי מחלת ריאות כרונית ועוד. היא שוחררה לביתה לאחר אשפוז ממושך של כארבעה חודשים ארוכים, מלאי סבל וייסורים עבורה ועבור משפחתה.
לטענת ההורים, תוצאות הבדיקה הפתולוגית של השליה העידו על זיהום מי שפיר, גורם סיכון ידוע ומשמעותי ללידה מוקדמת, שבמקרה זה היה צפוי. לטענתם, התהליך הזיהומי החל עוד בביקור אצל רופא המשפחה ואם הוא היה מפנה את האם לבדיקות מעבדה ניתן היה להבחין בכך ולתת לאם טיפול מתאים ולמנוע את הלידה המוקדמת.
כיום הילדה סובלת משיתוק בגפיה, מוגבלות שכלית קשה, היעדר שליטה על סוגרים ונכויות קשות נוספות. היא זקוקה לעזרה מלאה בכל פעילויות היום יום ואיבדה לצמיתות את יכולתה לחיים עצמאיים.
משירותי בריאות כללית לא נמסרה תגובה עד למועד פרסום הכתבה.
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עו"ד סיון לאונר ועו"ד תמר מייברג לביא ממשרד גוטמן-אמיר
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים