שתף קטע נבחר

שופט: ילד להורה חסר דת זכאי למזונות כמו כולם

אב לשניים טען כי מכיוון שאשתו לשעבר אינה יהודייה, לא חל עליהם הדין האישי ויש לפטור אותו ממזונות. בית המשפט למשפחה הבהיר לו שהוא טועה

בית המשפט למשפחה בתל אביב, שדן בתביעת מזונות שהגישה אם לשניים נגד בן זוגה לשעבר, קבע לאחרונה כי אין להפלות בין ילדים שעליהם חל הדין האישי וילדים להורים חסרי דת.

 

מדובר בבני הזוג – גבר יהודי ואישה חסרת דת - שהתחתנו ב-2008 בנישואים אזרחיים. נולדו להם שני בנים, שניהם עדיין קטינים. יחסי בני הזוג ידעו עליות ומורדות ואף כללו אירועי אלימות. בנובמבר 2019 עזב האב את הבית והאם נותרה לגור בדירה עם הילדים. בית המשפט קבע כי הילדים יהיו במשמורת משותפת תוך קביעת זמני שהות שווים.

 

בתביעה המזונות דרשה האם עבור הבן גדול 2,250 שקל לחודש ועבור הבן הצעיר 2,200 שקל לחודש. בנוסף היא עתרה להשתתפות האב ב-40% משכר הדירה שגובהו 5,000 שקל ובהוצאות משק בית חודשיות.

גרושים עם ילד (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: Shutterstock)

לדבריה היא לא יכולה לעבוד בגלל מצבה הרפואי וכי האב השתכר בממוצע כ-14 אלף שקל לחודש, בנוסף להכנסות מעסק משותף שהיה בבעלות שניהם והאב מונע ממנה את הגישה אליו.

 

האב טען כי מאחר שהאם אינה יהודיה, הדין האישי לא חל על הצדדים ויש לקבוע כי המזונות ייפסקו בהתאם לחוק המזונות המטיל חובה על שני ההורים לספק את צורכי ילדיהם הקטינים, מבלי להעדיף הורה זה או אחר. לטענתו, מכיוון שהמשמורת משותפת ולאם הכנסה לפחות דומה לשלו, יש לפטור אותו מתשלום המזונות ולהטיל חיוב שווה על הוצאותיהם החריגות של הקטינים. הוא הוסיף כי מצבו הרפואי אינו מאפשר לו להתפרנס.

 

השופט ארז שני הבהיר כי אמנם מזונות קטינים שלא חל עליהם הדין האישי נפסקים לפי חוק המזונות, אך מכאן ועד מתן פטור לאב ממזונותיהם הדרך ארוכה. הוא הדגיש כי על הדין חולשת הבנה בדבר דאגה לקטין כעקרון על והגנה זו אינה נתונה רק ל"ילדי הדין האישי" אלא לילדים כולם.

 

לגופו של עניין הבהיר השופט כי בהתאם להלכת 919/15, כשמדובר במשמורת משותפת, בגילאי 15-6 חבים שני ההורים באופן שווה במזונות ילדיהם בהתאם ליכולתם הכלכלית.

 

נקבע שהאם הפריזה בפירוט הוצאות הקטינים ולא הוכיחה אותן. כך למשל, היא דרשה סך של 400 שקל לחודש עבור "מוצרי היגיינה" ודמי כיס לילד שטרם מלאו לו ארבע שנים. בנסיבות אלה נפסק כי יש לקבוע את הוצאות הקטינים לפי אומדן סביר על סך של 2,000 שקל לחודש עבור כל ילד.

 

בהתאם ליחסי הכוחות הכלכליים קבע השופט שהאם תישא ב-700 שקל לכל קטין (35% מ-2,000 שקל) והאב ב-1,300 שקל (65% מ-2,000 שקל). לפיכך, על האב להעביר לאם את סכום ההפרש, 300 שקל לכל קטין ובסך הכל 600 שקל. בנוסף נקבע שעליו להשתתף בעלות היחסית של המדור בסך של 800 שקל.

 

בסך הכל חויב האב במזונות של 1,400 שקל לחודש החל מהמועד שבו יגיע הבן הצעיר לגיל 6. עד אז נקבע כי האב יישא בצרכיו ההכרחיים במלואם ויעביר לאם 1,200 שקל עבורו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד יוסף גביזון
מומלצים