האישה נדחתה: "מעוניינת בבית, לא בשלום"
מצד אחד ביקשה האישה לחזור לבעלה, ומצד שני סירבה לטיפול זוגי ופתחה נגדו תיק בהוצל"פ. נקבע שמטרתה הייתה לסכל פירוק שיתוף בדירה
בית הדין הרבני האזורי בחיפה דחה לאחרונה
תביעה לשלום בית שהגישה אישה 10 חודשים אחרי שבעלה עזב את הבית, ורק אחרי שתבע פירוק שיתוף בדירה. הדיינים קבעו שהבקשה לא הוגשה בכנות אלא כדי לסכל את פירוק השיתוף כדי שהיא תוכל להמשיך לגור בדירה המשותפת. "המטרה הינה לשמור על הבית ולא לשמור על שלום הבית", כתבו.
הבעל עזב את הבית לפני כשנתיים וטען שכבר שמונה חודשים לפני כן הוא ואשתו הפרידו חדרים. במשך כשנה הם ניהלו משא ומתן לגירושים ולאחר שנכשל הוא הגיש באמצעות עו"ד מיה רשל ארבל תביעה לפירוק השיתוף בדירה בבית המשפט למשפחה.
זמן קצר לאחר מכן הגישה האישה תביעת שלום בית בבית הדין הרבני. באמצעות עו"ד רומי קנבל שייצגה אותה היא ביקשה צו מדור ספציפי שיאפשר לה לעכב את פירוק השיתוף ולהמשיך לגור בדירה עד להכרעה בתביעתה.
בתגובה טען הבעל שהאישה כלל לא מעוניינת בשלום בית וההתנהלות שלה מעידה על כך: היא נעצה ציפורניים בגופו עד זוב דם לעיני שלושת ילדיהם, קרעה את צמיגי האופנוע שלו, הכפישה את שמו בפני המנהל שלו וקולגות לעבודה, סירבה לטיפול זוגי, מנעה מהילדים להשתתף ביום ההולדת שלו ושלחה לו ולאימו הודעות נאצה בוטות.
היא גם פתחה נגדו תיק הוצאה לפועל על הוצאות חריגות אף שהוא משלם את המשכנתא ו-6,000 שקל מזונות, ללא כל התחשבות בכך שהוצא לחל"ת בעקבות הקורונה - מעשה שמעיד שפניה לא לשלום ושהמטרה היחידה שלה היא לסכל את פירוק השיתוף.
האישה התעקשה שבעלה ממציא דברים, אם כי הודתה ששלחה לו הודעות גנאי ושרטה אותו "קצת". היא הוסיפה שגם הוא היה אלים כלפיה וגרם לה להרגיש לא בטוחה. למרות זאת, היא מבקשת שלום בית משום שלפני הסכסוך החיים היו יפים.
ראש אבות בתי הדין, הרב מאיר שלוש, והדיינים הרב אפרים בוגרד והרב בן ציון טופיק, תהו כיצד אישה שלכאורה כל כך סובלת רוצה להמשיך בנישואים שגורמים לה פחד וחוסר ביטחון. הם הוסיפו כי עצם העובדה שבזמן שתבעה שלום בית היא תבעה מזונות בבית המשפט למשפחה ולא בבית הדין, ואף פנתה להוצאה לפועל, מעידה על חוסר תום הלב שלה.
להתנהלות הזו התווספו הודעות השנאה והסירוב לטיפול הזוגי ולכך שהילדים יחגגו עם אביהם את יום הולדתו. צוין שאת תביעת שלום הבית היא הגישה רק אחרי שהוגשה התביעה לפירוק השיתוף – כ-10 חודשים אחרי שבעלה עזב את הבית.
"הליך זה מוכר לבית הדין ונראה כי נעשה רק על מנת לסכל את פירוק השיתוף כאשר המטרה הינה לשמור על הבית ולא לשמור על שלום הבית", כתבו. הם הוסיפו שהתרשמו כי "בקשת שלום הבית ריקה מתוכן" וממילא בחלוף שנתיים של פרידה כבר אין סיכוי לשיקום הזוגיות.
משכך התביעה נדחתה וצו המדור הספציפי שניתן לאישה במסגרתה בוטל. הדיינים המליצו לצדדים להתגרש בהקדם והורו לקבוע מועד לסידור גט. ערעור על ההחלטה הוגש לבית הדין הרבני הגדול.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ האישה: עו"ד רומי קנבל
- ב"כ הבעל: עו"ד מיה רשל ארבל
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים