ארון נפל על אחות – משרד הבריאות יפצה
עובדת ביה"ח השיקומי פלימן בחיפה נפצעה בעת שהחליפה בגדים בחדר האחיות ונאלצה לצאת לפנסיה מוקדמת. המשרד ישלם לה 110 אלף שקל
בית משפט השלום בחיפה פסק לאחרונה
פיצויים של כ-110 אלף שקל לאחות שעבדה בבית החולים הגריאטרי-שיקומי פלימן שבעיר, ונפצעה מנפילת ארון. השופט אחסאן כנעאן קבע כי אף שלא הוכח מה גרם לנפילה, סביר להניח שהיה בארון פגם שלא טופל, ומכאן שמשרד הבריאות התרשל בתחזוקה.
תאונת העבודה התרחשה ביולי 2015 כשהאחות החליפה בגדים בחדר האחיות ולפתע נפל עליה ארון והיא איבדה את ההכרה. היא הובהלה לבית החולים רמב"ם שם אובחנה עם חבלת ראש וכתף, וכיום סובלת מנכויות אורתופדיות ונפשיות.
ב-2017 היא הגישה תביעה נזיקית נגד משרד הבריאות לפיצויים על הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, כאב וסבל ועוד. היא טענה שהארון נפל משום שהרגליים היו חלודות ולכן הייתה כאן רשלנות בתחזוקה. לדבריה הבעיות בכתף לא אפשרו לה להמשיך בתפקיד שדורש עבודה פיזית עם חולים, ולכן פרשה לפנסיה מוקדמת.
משרד הבריאות הכחיש אחריות וטען כי התובעת לא הוכיחה מה גרם לארון ליפול. הוא העלה השערה כי יכול להיות שהייתה קטטה בין העובדים שגרמה לכך.
עוד נטען כי מאחר שהתובעת היא עובדת מדינה שפרשה לפנסיה מוקדמת עקב התאונה היא צריכה להחליט באיזה מסלול פיצויים לבחור: לפי חוק הגמלאות או לפי פקודת הנזיקין. לעניין הזה יש משמעות שכן התובעת מקבלת פנסיה מוקדמת שלטענתו מכסה את הפיצויים על המקרה.
השופט אחסאן כנעאן קבע שמשרד הבריאות התרשל ואחראי לנזקי התובעת באופן מלא, אבל הוא קיבל את הטענה שהתובעת תצטרך לבחור באיזה מסלול פיצויים היא מעוניינת.
לעניין האחריות נקבע כי אף שהאחות לא הוכיחה את הטענה שרגלי הארון היו חלודות, סביר להניח שהיה בו איזשהו פגם שכן "ניסיון החיים מלמד כי אין זה דרכם של ארונות ליפול מאליהם".
השופט הבהיר שמשרד הבריאות לא הוכיח את התזה שלפיה התרחשו בחדר ויכוח או קטטה ואף לא הביא לעדות אנשי תחזוקה שיעידו על פעולות תחזוקת הארונות. בפסק הדין צוין כי לאחר התאונה הארונות קובעו לקיר כדי שתאונה כזו לא תחזור על עצמה.
באשר לנזקים שנגרמו לתובעת התקבלה עמדתם של שני מומחים רפואיים בתחום האורתופדי ובתחום הנפשי, שקבעו שלתובעת 7.5% אחוזי נכות אורתופדית עקב כאבים והגבלה קלה בתנועת כתף שמאל, ו-7.5% נכות פסיכיאטרית כתוצאה מהתאונה. עם זאת, את הנכות התפקודית של התובעת העמיד השופט על שיעור גבוה יותר של 20% משום ששוכנע כי הפגיעה אכן הקשתה עליה לבצע את העבודה.
סכום הפיצויים הכולל שנפסק לתובעת על סמך נתונים אלה, ולאחר ניכוי תגמולי ביטוח לאומי, הוא 75,552 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד והוצאות משפט של 34,777 שקל.
התובעת חויבה להודיע לבית המשפט בתוך 14 יום באיזה מסלול פיצויים היא בוחרת. אם תבחר במסלול הנזיקי תוכל המדינה לקזז מהפיצויים את התגמולים ששולמו לה ממועד הפרישה המוקדמת ועד גיל 67.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עוה"ד איגור גלידר ואמיר סאבא
- ב"כ משרד הבריאות: עו"ד ראמי אלמאדי
- עו"ד נטלי פולג עוסקת בנזיקין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים