שתף קטע נבחר

תבעו את אלמנת אביהם אף שקיבלו מיליונים

סכסוך ירושה בין ילדי המנוח לבין אשתו השנייה: למרות 2 מיליון ש' שקיבלו מהחשבון המשותף שלהם, הם הגישו נגדה תביעה. מה נקבע בביהמ"ש?

בית המשפט למשפחה בפתח תקווה דחה לאחרונה תביעה שהגישו חמשת ילדיו של גבר שהלך לעולמו נגד אשתו השנייה, בדרישה להוסיף 185 אלף שקל לשני מיליון השקלים שכבר קיבלו מהחשבון המשותף של הזוג.

 

לאחר מות האב ב-2016 הגישו ילדיו בקשה לקיום צוואה משנת 2000 ואלמנתו הגישה התנגדות. ב-2017 פנו הצדדים להליך גישור שהסתיים בהסכם פשרה שבו נקבע שהצוואה תקוים, ומתוך חשבון הבנק המשותף לאב ולאלמנה, שבו כ-3.7 מיליון שקל, תקבל האלמנה 1.6 מיליון שקל והיתר יועבר ליורשים. ההסכם קיבל תוקף של פסק דין.

 

לאחר שקיבלו את הכסף טענו האחים כי מגיע להם סכום נוסף מכספי החשבון. הם סיפרו כי בהליכים המשפטיים הקודמים סירבה האלמנה להציג את דפי החשבונות שהותיר אביהם. בנוסף היא הצהירה כי משכה לאחר פטירתו 100 אלף שקל שאותם תחזיר לחשבון וכי בחשבון נוסף לא היה כמעט כסף.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

לאחר שנחתם ההסכם הם גילו שבנוסף לסכום שמשכה מהחשבון הראשון היא הוציאה 84,855 שקל מהחשבון השני. לטענתם, על האלמנה להשיב להם כספים אלה שכן הסכם הפשרה נחתם וגובש על יסוד הצהרותיה באשר לסכומים שקיימים בחשבונות.

 

בכתב ההגנה טענה האלמנה כי מדובר בניסיון לשינוי הסכם הפשרה תוך שימוש לרעה בהליכי משפט. לדבריה, בגישור היא ציינה את הסכומים שהיו בחשבונות הבנק המשותפים והיא השתמשה בכספים שמשכה לצרכי המנוח טרם פטירתו וכן להוצאות הלוויה והמצבה.

 

השופטת אילת גולן-תבורי קבעה שטענת הילדים שלפיה האלמנה הבטיחה להם סכומים נוספים לא הוכחה, לא מופיעה בהסכם הפשרה ולא מופיעה בכתובים.

 

בנוסף, בנה של האלמנה שנכח בגישור אישר כי אימו ציינה שהוציאה כספים עבור בעלה אך בשום אופן לא אמרה שתחזיר זאת. דברים דומים נמסרו בעדותו של עורך דינה. זאת ועוד, התביעה הוגשה כשמונה חודשים לאחר שהסכם הפשרה אושר וקיבל תוקף של פסק דין, וגם לכך יש משקל.

 

השופטת ציינה כי לא ניתן הסבר מספק מצד התובעים מדוע לא נכתבה ההתחייבות הנטענת של האלמנה להשיב את הכספים בהסכם הפשרה בסוף הגישור, אף לא כאשר נוסף לו נספח.

 

"לא ניתן להוסיף דרישות כספיות לאחר שהסכם הפשרה שאושר והתוספת לו סיימו את כלל המחלוקות בין הצדדים בעניין העיזבון", הבהירה השופטת. נקבע שהסכם הפשרה ואישורו מחייבים לדחות את התביעה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: אוראל כהן
עו"ד עדי חן
צילום: אוראל כהן
מומלצים