2 מיליון ש' לדיירים שנכנסו לבניין לפני טופס 4
החברה הקבלנית איחרה במסירת הדירות, וכדי לחסוך בתשלום שכר דירה לרוכשים ביקשה מהם להיכנס לפני קבלת אישור אכלוס. תביעתם התקבלה
בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה
תביעה שהגישו רוכשי דירות בבניין חדש בתל אביב נגד החברה הקבלנית ובעליה, שהשלימה את הבנייה זמן רב אחרי המועד שאליו התחייבה. השופט עדי הדר חייב אותה לפצות כל דייר ב-200-150 אלף שקל.
התובעים סיפרו כי ב-2013 הם רכשו דירות מהחברה, יזמית וקבלנית הפרויקט. לדבריהם, היא לא עמדה בהתחייבותה להשלים את הבנייה עד לדצמבר 2015 ובעל החברה שידל אותם להיכנס לדירות אף ללא היתר אכלוס.
הם ציינו כי הבנייה טרם הושלמה עד למועד הגשת התביעה (פברואר 2017) וכי לנוכח הליקויים בבניין מסוכן שאינו ראוי למגורים "חייהם אינם חיים".
התובעים הוסיפו שבעלי החברה ניצל לרעה את המצב הלחוץ שבו היו נתונים בשל העיכוב, ובמטרה לחסוך בעלויות המצטברות מדי חודש של הפסדי שכירות ועוד, פנה אליהם ושכנע אותם לאכלס את הדירות (שברובן היו מוכנות לאכלוס עקרוני), וזאת אף שהליך הבנייה של הבניין - קרי הרכוש המשותף - טרם נבנה במלואו ועוד לא היה חשמל תקני, מעלית ועוד.
החברה ובעליה טענו מנגד כי מעולם לא שכנעו את התובעים להיכנס לדירות טרם קבלת אישור האכלוס. הם ייחסו את האחריות לאיחור במסירה לחברת החשמל שלטענתם התעכבה בהזזת עמוד מתח גבוה שהיה מרוחק חמישה מטרים ממרפסות הדירות בצדו המזרחי של הבניין.
עוד לטענתם, התובעים הם אלו שפלשו לדירות בניגוד להסכם המכר, התחברו לחשמל פיראטי וביצעו שינויים בדירות הן במבנה והן במערכות החשמל.
אבל השופט עדי הדר דחה אותם וציין כי הם לא הביאו לעדות מי מטעם חברת החשמל כדי לבסס את הטענה שהיא אחראית לעיכוב. יתירה מכך, גם לאחר שהוסר עמוד המתח הגבוה - הנתבעת מנעה את חיבור הבניין לרשת החשמל עקב אי תשלום לחברת החשמל. נקבע כי מחדלה של הנתבעת להשלים את הבניה במועד החוזי, ואף זמן רב לאחר מכן, מהווה הפרה יסודית של ההסכם.
השופט הוסיף כי בהסכמי המכר קבעה החברה סעיף חד-צדדי שלפיו הפרה יסודית מצד הרוכש תזכה אותה בפיצוי מוסכם. הוא קבע שמדובר בתנאי מקפח והתובעים זכאים לפיצוי מוסכם בשיעור זהה.
עוד צוין בפסק הדין כי הזמנת התובעים להיכנס לדירות ללא אישור אכלוס הייתה אסורה וחורגת באופן ברור מהתנהלות מסחרית רגילה. נקבע כי מכיוון שבעלי החברה הוא שהזמין את התובעים לגור כדי לחסוך בתשלום שכר דירה - עליו לשאת באחריות באופן אישי, בהיקף של שליש מהפיצוי שייפסק.
השופט הבהיר כי הזמנת התובעים לגור לפני קבלת טופס 4 העצימה את הפגיעה בהם בעקבות הפרת ההתחייבות להשלים את הבנייה במועד. זאת, מכיוון שבמקום להתגורר בדירות תקניות בשכר דירה, התובעים מצאו עצמם מתגוררים במשך זמן רב, באתר בנייה, ללא חיבור תיקני לרשת החשמל, ללא מעלית ומתקנים בסיסיים נוספים ותחת סכנות בטיחותיות.
בסיכומו של דבר חייב השופט את החברה לפצות את הדיירים בסכומים שבין 154 אלף שקל ל-202 אלף שקל, ובסך הכול ב-2.04 מיליון שקל. לטובת התובעים נפסקו הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 50 אלף שקל. בעלי חברה חויב בשליש מהסכום.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד חגי חכם עוסק בדיני מקרקעין
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים