שתף קטע נבחר

תמ"א 38: דיירת ותיקה זכתה בתביעה וקיבלה חניה

יזמית הצמידה חניות רק לכמה דירות, על אף התחייבותה לבדוק היתכנות לספק גם לשאר. בתביעה שהגישה דיירת נקבע שהייתה אפשרות כזו

המפקחת על רישום מקרקעין בחיפה קיבלה לאחרונה תביעה שהגישה דיירת בבניין בחיפה שעבר תמ"א 38, מאחר שהיזמית לא הצמידה לה חניה כפי שסוכם.

 

בבניין יש תשע דירות, מהן שתיים חדשות שנבנו בפרויקט חיזוק מכוח תמ"א 38. התובעת היא בעלת האחת הדירות הישנות. בתביעה שהגישה נגד החברה שביצעה את הפרויקט, "ש. דורפברגר", סיפרה כי לכל אחת מהדירות החדשות הוצמדו שתי חניות. אחת החניות הללו כפולה ומאפשרת חניית שני כלי רכב בטור.

 

לדבריה, בהסכם התחייבה היזמית לבחון את האפשרות להסדיר חניה לכל דירה לפי היתר הבניה שיתקבל כך שלכל דירה תהיה חניה אחת. על אף התחייבות מפורשת זו, הנתבעת הצמידה לדירות החדשות ארבע חניות וכן חניה אחת לכל אחת מהדירות הקיימות שהייתה לה חניה, בעוד שלוש דירות, בהן הדירה שלה, נותרו ללא חניה.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

החברה טענה להגנתה כי היא לא התחייבה בהסכם להצמיד לכל דירה חניה אלא רק לבחון את באפשרות להסדרת חניה לכל דירה. בפועל, בהתאם לתוכנית החניה הסופית שאושרה לבניין נסלל רוב שטח החלקה הלא בנוי, והוקמו בחלקה שמונה חניות בנוסף לחניה נוספת "כלואה" בעורף אחת החניות.

 

היא הוסיפה כי הוועדה המקומית חייבה אותה להצמיד שתי חניות לשתי הדירות החדשות ובנסיבות אלה לא ניתן היה להסדיר חניה לשלוש הדירות הקיימות להן לא הייתה קיימת חנייה במקור.

 

התובעת השיבה כי טענת הנתבעת כי לא ניתן היה להצמיד לדירתה חניה חסרת תום לב שכן לאחת הדירות החדשות, שנרכשה על ידי מנהל הנתבעת ואשתו, הוצמדו שלוש חניות שאחת מהן כפולה.

 

ואכן, המפקחת על רישום מקרקעין בחיפה, יעל ליבוביץ, קיבלה את התביעה. היא קבעה כי לפי היתר הבניה שקיבלה החברה היא יכולה הייתה ליצור תשע חניות לתשע הדירות בבניין. ההיתר כלל במקור 10 מקומות חניה אך היזמית ביקשה לבטל את אחת החניות שהקשתה על כניסה ויציאה מהחניה שהוצמדה לדירה שרכש הבעלים.

 

בנסיבות אלה קבעה המפקחת שהייתה היתכנות תכנונית לכך שלכל דירה תוצמד חניה אחת. היא דחתה את טענת החברה שלפיה הוועדה המקומית חייבה אותה להצמיד שתי חניות לכל דירה חדשה מחוסר הוכחה.

 

בסופו של דבר חייבה המפקחת את החברה לפעול לתיקון צו רישום הבית המשותף במסגרתו תוצמד לדירת התובעת חניה. החברה חויבה בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 12 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד שרית בן שלוש-איזנברג
  • ב"כ החברה: עו"ד יואב אבן ואח'
  • עו"ד שרון בוסקילה עוסקת בתמ"א 38
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: Elite Beauty
עו"ד שרון בוסקילה
צילום: Elite Beauty
מומלצים