שתף קטע נבחר

משתכרת כ-35 אלף ש' בחודש – וביקשה מזונות

אם לשתי בנות דרשה שאביהן, שמרוויח כ-7,500 שקל בחודש בלבד, ישלם את מלוא המזונות בסך כ-4.5 אלף שקל בחודש. ביהמ"ש מצא דרך ביניים

בית המשפט למשפחה בפתח תקווה הכריע לאחרונה בסכסוך בין הורים לשתי קטינות בשאלה מה הדין שלפיו ייקבע שיעור המזונות שישלם האב, שכן האם והבנות לא היו יהודיות במועד הלידה ועברו גיור רק לאחר מכן.

 

האם טענה שלנוכח גיל הבנות יש להטיל את חובת המזונות במלואה על האב. היא ציינה שהיא משתכרת כ-25 אלף שקל לחודש וכי יש לה הכנסה נוספת של 9,000 שקל ודירות בבעלותה. צורכי הקטינות עומדים, לטענתה, על 2,230 שקל לחודש לכל אחת מהן.

 

האב (57) ציין שאינו בקו הבריאות וסובל מפוסט טראומה בגין אירועים שונים בעברו. לדבריו, מצבו פוגע ביכולתו לעבוד באופן סדיר. הוא הוסיף כי אינו דובר עברית חרף שנותיו הרבות בארץ.

גן ילדים (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

עוד לטענתו, הקשר הזוגי היה מזדמן והוא נפל קורבן לידי התובעת שהפכה אותו לאב בעל כורחו תוך ניצול מצבו הנפשי. לדבריו היא מתנגדת לכל קשר שלו עם הילדות ורואה בו רק מקור כספי. הוא הוסיף כי האם לא הוכיחה שהליך הגיור הושלם ויש להחיל את חוק המזונות שקובע כי חובת המזונות מוטלת על שני ההורים בשיעור יחסי להכנסותיהם. לדבריו, הוא משתכר כ-7,500 שקל לחודש בלבד.

 

השופטת אפרת ונקרט הבהירה כי האב חייב במזונות ללא קשר לנסיבות הולדתן כך שאין צורך להכריע במחלוקת בנושא. היא ציינה כי מאחר שהאב יהודי - חל עליו הדין העברי. היא אימצה גישה הלכתית המחייבת אותו במזונות גם ביחס לילדים שנולדו לו מאם לא יהודיה, מכוח חובתו המוסרית כלפיהם.

 

מאחר שהחיוב נשען על הנימוק המוסרי, מצאה השופטת להחיל את חיוב המזונות על שני ההורים, ללא קשר לגיל הבנות, בדומה לחובה החלה לאחר גיל 6 בהתאם לבע"מ 919/15. זאת, תוך מתן משקל להכנסות ההורים מכל מקור ולמצבם הכלכלי כמו גם לחלוקת זמני השהות של הקטינות עם ההורים ונטל גידולן. היא ציינה כי בבע"מ 919/15 עצמו נקבע כי אין זה מן הנמנע להחיל את הכללים שנקבעו בו במקרים המתאימים גם ביחס לקטינים מתחת לגיל 6.

 

השופטת הביאה בחשבון את מצבה הכלכלי האיתן של האם וקבעה כי יחס ההכנסות עומד על 75% לטובת האם לעומת 25% לאב. עם זאת, מאחר שהאם היא המטפלת היחידה והבלעדית בקטינות, שאחת מהן עם צרכים מיוחדים, יש להגדיל את שיעור השתתפותו במזונות מעבר ל-25%.

 

בסופו של דבר קבעה השופטת שהאב ישלם 1,000 שקל עבור אחת הבנות ו-800 שקל נוספים עבור הבת הנוספת, עד הגיען לגיל 18. בנוסף הוא חויב ב-25% מהוצאות החינוך וההוצאות הרפואיות המיוחדות. עוד חויב האב בדמי טיפול של 350 שקל בגין כל אחת מהקטינות עד גיל 12.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים