רוכב קטנוע שהרג קשיש לא ישב בכלא
הנאשם הודה בגרימת מוות ברשלנות. בית המשפט התחשב באשם התורם של המנוח שלא חצה במעבר חצייה, וגזר על הרוכב 7 חודשי עבודות שירות
בית משפט לתעבורה במחוז תל אביב (בת ים) גזר לאחרונה
את עונשו של רוכב קטנוע שהורשע במסגרת הסדר טיעון בגרימת מוות ברשלנות של קשיש שחצה את הכביש. השופט עופר נהרי התחשב בעובדה שהקשיש לא חצה במעבר חצייה, קבע שרשלנות הרוכב הייתה בינונית, והשית עליו שבעה חודשי עבודות שירות, פסילת רישיון נהיגה לחמש וחצי שנים, עונשים על תנאי ופיצוי כספי למשפחת המנוח.
לפי כתב האישום שבו הודה הרוכב, הוא נסע במהירות 63 קמ"ש בנתיב הימני בשדרות קק"ל בתל אביב בשעת ערב כאשר תאורת הרחוב הייתה תקינה. בקלות ראש, חוסר תשומת לב ורשלנות הוא הסיט את מבטו מכיוון הנסיעה ולא הבחין בהולך רגל כבן 82 שחצה את הכביש – לא במעבר חצייה. הרוכב התנגש בו בעוצמה והקשיש מת מפצעיו לאחר שהיה מאושפז במשך חודש בבית חולים.
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של גרימת מוות ברשלנות. במסגרת ההסדר בינו לבין המדינה הוסכם שהתביעה תעתור לעונש של תשעה חודשי עבודות שירות, עשר שנות פסילת רישיון, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי, ופיצויים למשפחת המנוח.
הנאשם עתר מנגד לחמישה חודשי עבודות שירות ופסילת רישיון לשנתיים בלבד, וביקש להתחשב בו ולהקל גם בפסיקת העונשים על תנאי ובגובה הפיצוי.
השופט נהרי כיבד את ההסדר בין הצדדים לאחר שציין כי הוא ראוי ומצוי במתחם הסבירות וההלימה. הוא קיבל את עמדת המדינה שלפיה רשלנותו של הנאשם היא ברמה בינונית. הוא הסביר שמהירות נסיעתו הייתה גבוהה מהמהירות המקסימלית (63 קמ"ש במקום בו המהירות המותרת היא 50 קמ"ש) ואף שהיה לו שדה ראייה הוא לא הבחין בהולך הרגל כיוון שהסיט את מבטו מכיוון הנסיעה.
עם זאת, השופט קיבל גם את עמדת הנאשם שהייתה רשלנות לא מבוטלת מצד הולך הרגל שחצה שלושה נתיבים, לא במעבר חצייה, בשעת ערב, כאשר היה חשוך יחסית. נסיבות אלו מצדיקות לטעמו של השופט הימנעות מהטלת עונש מאסר בבית סוהר.
בפסק הדין צוין שמתחם הענישה ההולם במקרה זה הוא בין כמה חודשי עבודות שירות ועד למאסר בפועל ופסילת רישיון לתקופה של בין שלוש ל-10 שנים.
השופט ציין כי הענישה היא לעולם אינדיבידואלית ועל בית המשפט לעשות איזונים. במקרה זה הוא התייחס לנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה, ובהן שאשתו של הנאשם נכה ונטל פרנסת שלושת ילדיהם מוטל עליו בלבד, וכן לעובדה שהנאשם הביע חרטה וצער עמוק ועברו התעבורתי אינו מכביד.
עוד ציין השופט שמצד אחד גרמה התאונה לאובדן חיים שהינו הדבר הנורא מכל, אך יש לקחת בחשבון את כלל הנסיבות ובהן מידת הרשלנות של המנוח.
לפיכך החליט לגזור על הנאשם שבעה חודשי עבודות שירות, פסילת רישיון לחמש וחצי שנים, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי, ותשלום פיצוי בסך 15 אלף שקל למשפחת המנוח.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המדינה: עו"ד אור גוטמן
- ב"כ הנאשם: עו"ד תומר לביא ועו"ד חמיד גאלב
- עו"ד דוד טובול עוסק בתעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים