שתף קטע נבחר

לטובת הנושים: בית האב יירשם על בנו שפשט רגל

התקבלה בקשת נאמנת לאכוף הסכם מתנה שהעניק את הבית לחייב, אף שהזכויות עדיין לא נרשמו על שמו. שופט דחה את הטענה שההסכם בוטל

נאמנת בתיק פשיטת רגל קיבלה לאחרונה אישור לרשום בית בגדרה על שם פושט רגל - אף שהנכס שייך לאביו – כך שתוכל לממש אותו ולהעביר לנושים את הכספים. בית המשפט המחוזי בלוד קיבל את בקשת הנאמנת על בסיס הסכם שנכרת בין השניים ב-2011, שבמסגרתו האב העביר את הבית במתנה לבנו.

 

החייב הכריז על פשיטת רגל ב-2017 וכשנה וחצי לאחר מכן הוכרז רשמית כפושט רגל עקב חובות של כ-380 אלף שקל. שש שנים קודם לכן הוא קיבל במתנה מאביו את הבית שבו הוא מתגורר עם משפחתו. הסכם מתנה שחתמו עליו הוגש לרשות מקרקעי ישראל אבל הזכויות שלו לא נרשמו עד היום.

 

לאחר שהנאמנת גילתה על ההסכם היא ביקשה מבית המשפט לאכוף אותו ולרשום את הזכויות על שם החייב, כדי שאפשר יהיה למכור את הבית ולכסות את החובות. החייב ואביו התנגדו וטענו שהנכס עדיין שייך לאב, שכן ההסכם בוטל תוך זמן קצר כיוון שגרם לסכסוך עם אם החייב ואחיו.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

הנאמנת טענה לעומת זאת שאין כל ראיה לביטול ההסכם, והעובדה שהחייב המשיך לגור בו כל השנים בחינם ואפילו הגיש עם אשתו בקשה להיתר בנייה מעידים שבפועל הנכס בבעלותו.

 

השופט רמי חיימוביץ לא שוכנע שההסכם בוטל ב-2011. הוא ציין כי גרסת החייב ואביו על הסכסוך המשפחתי לא הגיונית. קודם כל, קשה להאמין שהחייב ואביו לא ביצעו כל פעולה פומבית לביטולו כדי לרצות את האם והאחים. בנוסף, לפי טענתם, המשפחה עדיין כועסת מה שדווקא מחזק את הסברה שההסכם לא בוטל.

 

השופט הוסיף כי בעדותם האב והחייב לא זכרו פרטים רבים באופן מעורר חשד, ולא הביאו לעדות בני משפחה רלוונטיים שיעידו על מורת הרוח מההסכם או על ביטולו. עוד ציין השופט כי כפי שטענה הנאמנת, העובדות בשטח מחלישות את הטיעון של החייב ואביו.

 

השופט הוסיף כי הוא דוחה את הטענה של הנאמנת כי המתנה הושלמה ולכן עקרונית האב עדיין יכול לבטל את ההסכם. עם זאת, הוא הדגיש כי לטעמו הגרסה שלפיה ההסכם כבר בוטל הועלתה רק בעקבות פשיטת הרגל, במטרה למנוע מהנושים לממש את הנכס.

 

לפיכך השופט קיבל באופן עקרוני את בקשת הנאמנת. הוא אישר לה לרשום את הזכויות בבית על שם החייב, ואף חייב אותו ואת אביו בהוצאות של 15,000 שקלים.

 

בצד זאת, הוא קבע כי הנאמנת תוכל לבצע את הרישום רק החל מנובמבר הקרוב כדי לתת לאב שהות לשקול את צעדיו. השופט הדגיש כי אם יחליט להודיע על ביטול ההסכם ויתברר שהיה זה צעד "טקטי" שמטרתו למנוע מהנושים כספים, ייתכן שהדבר יפעל לרעת החייב וסיכוייו לקבל הפטר ירדו לטמיון. לבסוף, השופט המליץ לחייב ולנושים לנסות להגיע להסדר שייטיב עם כל המעורבים, כדי שיוכל לסיים עם התיק ו"לצאת לדרך חדשה".

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ הנאמנת: עו"ד חן קופלין
  • ב"כ החייב ואביו: עוה"ד איתי דביר ורותם זיגדון
  • מטעם הכונס הרשמי: עו"ד עידן פרידון ועו"ד גיא העליון
  • עו"ד שי שמש עוסק בחדלות פירעון
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
שני רייך
עו"ד שי שמש
שני רייך
מומלצים