שתף קטע נבחר

ניתקה קשר עם ילדיה וחויבה ב-20% מהמזונות

האם, שחוותה משבר נפשי אחרי הגירושין, טענה שמצבה הכלכלי גרוע והוסיפה שבזבזה מאות אלפי ש' שהיו ברשותה. אך ביהמ"ש התרשם אחרת

בית המשפט למשפחה באשדוד הכריע לאחרונה בסכסוך מזונות בין הורים לשלושה ילדים - שניים מהם קטינים – שמאז הגירושים חיים עם אביהם. השופטת ענת אלפסי קבעה שהאם תשתתף ב-20% מסכום המזונות – כ-600 עבור כל אחד מהקטינים.

 

בתביעה שהגיש ב-2018 סיפר האב שמאז הגירושין ניתקה האם קשר עם הילדים והוא דואג לבדו לכל צרכיהם. לדבריו, לנוכח הסכום שקיבלה ממנו תמורת חלקה בדירה (820 אלף שקל), עליה להשתתף במזונות הילדים. לדבריו, בהיעדר זמני שהות בין האם לבין הילדים, יש להשית עליה חיוב בשיעור 85%.

 

האם טענה כי עם פרוץ המשבר האב הסית את הילדים כנגדה, דבר שפגע בה ובהם. לגרסתה, האב עורך דין מוערך ובעל כושר השתכרות גבוה, בעוד היא חסרת כל. היא הוסיפה כי את הכספים שקיבלה ממנו בגין חלקה בדירה, איבדה לחלוטין בשל השקעה כושלת לטובת עסק שקרס, כיסוי חובות והוצאות מחייה שוטפות.

אני לא יודעת מה לעשות עכשיו (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: Shutterstock)

האם הדגישה שהיא מתמודדת עם מחלת נפש ומצבה רגיש ביותר. היא ציינה שמאז 2014, המועד שבו התגלתה אצלה המחלה, לא עבדה ואינה מסוגלת לעבוד. כמו כן היא ציינה שאין לה השכלה והיא מתמודדת עם חובות גדולים כך שאין לה מנין לשלם מזונות.

 

השופטת ענת אלפסי קבעה כי הואיל והילדים עברו את גיל 6, יש לפסוק את מזונותיהם בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון בבע"מ 919/15. משמעות הדבר היא כי שני ההורים חבים במזונות הקטינים, בשים לב לצורכי הילדים, לחלוקת זמני השהות וליחס שבין הכנסותיהם הפנויות של ההורים.

 

נקבע שהכנסתו הפנויה של האב עומדת על סך של 5,800 שקל בחודש, כי בחשבונו עוד 1.5 מיליון שקל המיועדים לרכישת דירה, ובבעלותו משרד עורכי דין ששוויו לפחות 350 אלף שקל וכן אופנוע בשימוש הבן ומכונית שרכש לבת זוגו.

 

באשר למצבה של האם קבעה השופטת כי חרף טענותיה בדבר מצבה הכלכלי הדחוק, היא רכשה מכונית חדשה ב-140 אלף שקל. עובדה זו מלמדת כי מצבה הכלכלי טוב מהנטען על ידה, ואפשר שחלק ניכר מהכספים שקיבלה תמורת הדירה מוחזקים אצל מי ממכריה או בני משפחתה.

 

עוד נקבע כי גם אם כספים שקיבלה תמורת הדירה שימשו לפרק זמן מסוים לצורכי מחייתה ואף לצרכי הקמת עסק קטן, וגם אם חלק מכספים ירדו לטמיון, עדיין אמורים היו להישאר בידיה לפחות כ-500 אלף שקל.

 

בנסיבות אלה, ובהתחשב בהיעדר זמני השהות, קבעה השופטת שהיקף החיוב במזונות יעמוד על 80% לאב ו-20% לאם. עוד נקבע כי הוצאות הילדים הקטינים עומדות על 6,000 שקל לשניהם כך שהיקף החיוב של האם יעמוד על 600 שקל לכל ילד ממועד הגשת התביעה ועד הגיעו לגיל 18.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
צילום: עמירן עידו
עו"ד גיא שצברג
צילום: עמירן עידו
מומלצים