בני זוג רבו על הדירה: אהבה או חשש מנושים?
בסכסוך על חלוקת רכוש בגירושין טענה אישה שקיבלה דירה מבעלה כאות לאהבתו. אבל הדיינים התרשמו שהוא התכונן לאפשרות של הברחת נכס
בית הדין הרבני בתל אביב הכריע לאחרונה
במחלוקת בין בני זוג פרודים על דירה שהייתה שייכת לבעל טרם הנישואים, ונרשמה בשלב מסוים על שם האישה: הדיינים דחו את טענת האישה שבעלה נתן לה את הדירה כאות לאהבתו, והעדיפו את גרסת הבעל שלפיה העביר לה את הזכויות כדי לשמור על הדירה מפני נושים.
במסגרת מחלוקת על חלוקת רכוש בין בני הזוג, שמנהלים הליכי גירושים בבית הדין הרבני, טענה האישה שהיא זכאית לקבל את הדירה שבה התגוררו אף שהייתה שייכת לבעלה עוד לפני שהתחתנו. היא טענה שב-2004 בעלה העניק לה את הדירה במתנה כאות לאהבתו וכיום היא רשומה על שמה בטאבו.
הבעל, מנגד, ביקש לקבל חצי מהדירה. את העברת הזכויות על שם אשתו הוא הסביר בצורה אחרת לגמרי: לדבריו, הוא ואחיו רצו להרחיב את העסק המשפחתי ולאחר שהתייעצו עם עורך דין החליטו להעביר את דירותיהם על שם הנשים כדי למנוע מנושים לגעת בדירה אם העסק יתמוטט. עורך הדין שייעץ לאחים אף הגיע להעיד בהליך ואישר את הדברים.
ואכן, אב בית הדין צבי בן יעקב, והדיינים הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי, העדיפו את גרסת הבעל, תוך שציינו את העדות המהימנה של עורך הדין ואת העובדה שגם אחיו עשה את אותו הדבר.
"בית הדין מתרשם בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, שכל נושא העברת הדירה לא הייתה למטרת מתנה, כפי שמשקפים המסמכים, אלא למטרת הברחת נכסים והגנה על נכסי המשפחה מפני נושים", נכתב בפסק הדין.
בפסק הדין נקבע כי בהתאם להוראות חוק יחסי ממון ופסיקות הלכתיות בנושא, במקרה כזה אין לרישום בטאבו משמעות והדירה שייכת בפועל לבעל. עם זאת, הם קבעו שהוא ישלם לאישה חצי משווי הדירה, וזאת מכוח שיתוף ספציפי בנכס, ששימש כדירת המגורים של בני הזוג במשך יותר מ-25 שנים.
בהמשך בחנו הדיינים את איזון כלל המשאבים של בני הזוג, שכוללים בין היתר את העסק של הבעל, כספים וזכויות פנסיוניות. בסיכומו של דבר הם קבעו כי כדי לאזן בין הצדדים הבעל ישלם לאשתו כשישה מיליון שקל בניכוי שווי מחצית הדירה שנשארת אצלו, אשר ייקבע בשמאות.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ האישה: עו"ד צירה חורש, עו"ד ציפי פיק וטו"ר נפתלי לוי
- ב"כ הבעל: עו"ד יהונתן קניר
- עו"ד רועי גולן עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים