שתף קטע נבחר
 

חרובים, תפודים ומרשמלו - מתכונים לחג האש

אם נמאס התפריט הקבוע של תפודים שרופים, אפשר לנסות סביב המדורה כמה מאכלים חדשים ומעניינים: סלט מתפוחי-אדמה אפויים, "רקלט" שווייצרי- ישראלי ועוגת חרובים. חג שמח

סלט תפו"א אפויים "רקלט" ל"ג בעומר עוגת חרובים מהירה מרשמלו צלוי מושלם 

היום בערב נחגוג את ל"ג בעומר, החג שכל הילדים "דלוקים" עליו. שמעון בר-יוחאי, שהרומאים אסרו עליו ללמוד או ללמד תורה, ברח למערות בגליל, שם ביקרו אותו תלמידיו מדי שנה בל"ג בעומר. האגדה מספרת שבמשך 14 שנה הוא הצליח להתקיים מאכילת חרובים. כבר אז הוא ידע עד כמה החרובים מזינים. בפרי עץ החרוב יש תיאמין כמו בתות-שדה, ניאצין כמו בתמר וריבופלאווין (כולם ויטמיני B) כמו באורז מלא. החרוב מכיל גם סידן, זרחן, ברזל, נחושת ומגנזיום. אבל העיקר הוא, שבשימוש נכון, לחרוב יש טעם דומה להפליא לטעם השוקולד (והוא בריא יותר). גם במאכלים המוגשים מסביב למדורה החרוב יכול להשתלב.

 

לאלה שקצת נמאס להם מאותו תפריט קבוע ומשעמם של תפודים שרופים, מוצעים כמה פתרונות ייחודיים: סלט מתפוחי- אדמה אפויים, "רקלט" שווייצרי-ישראלי ועוגת חרובים. ולא נשכח גם כמה טיפים מרשמלו מושלם על האש.

 

 

סלט תפו"א אפויים

 

ההורים תמיד מתבקשים להביא תפוחי- אדמה למדורות של הכיתה, אבל לעיתים קרובות התפודים יוצאים מהאש שרופים מדי, ונזרקים לפח. בסלט זה, אופים את התפודים כמעט לגמרי בבית, וזורקים אותם למדורה לכמה דקות, להעשרת הטעם. בבית מכינים גם את הבסיס לסלט, ומוסיפים את התפודים האפויים ליד המדורה. ניתן להשתמש בשקית כמעט מלאה של תפוחי-אדמה קטנטנים, במקום הבינוניים.

 

המרכיבים:

4 תפוחי-אדמה בינוניים

1 כוס נבטים סיניים

לרוטב:

6 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1 כף בצל קצוץ

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. בוחרים תפודים יפים, ללא "עיניים" וללא כתמים ירוקים. מקרצפים את קליפות התפודים ומורחים במלח, פלפל ומעט שמן זית. עוטפים כל אחד בנפרד בנייר אלומיניום. אופים בתנור או בטוסטר אובן עד שהם כמעט מוכנים (בודקים במזלג). מצננים מעט, אורזים ומביאים למדורה - שם זורקים לאש לכמה דקות עד שהתפודים מוכנים, אך לא שרופים.
  2. להכנת הסלט: בבית, מניחים את הנבטים בקערה עם מכסה (אפשר גם להוסיף קוביות אבוקדו). מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הנבטים. מכסים היטב.
  3. במדורה, מוציאים את התפודים מהאש, מצננים עד שהם חמימים בלבד וחותכים לפרוסות, לאורך ולרוחב (אם משתמשים בתפודים הקטנטנים, אפשר רק לחצות). לא מקלפים. מערבבים עם הנבטים ומגישים.

 

 

חזור למעלה
"רקלט" ל"ג בעומר

 

השווייצרים צולים על גבי מתקן מיוחד חתיכות גבינה עד שהן מתרככות, ומורחים את הגבינה הנמסה על לחם או קרקרים. הגירסה המקומית, שהמצאתי בל"ג בעומר האחרון, זכתה לתגובות נלהבות של הורים וילדים.

 

המרכיבים (8-6 מנות):

2 חתיכות שלמות, כל אחת בת 250 גרם, של גבינה צהובה

כ-1 כוס אגוזים קלויים מעורבבים (אפשר לקנות תערובת מוכנה)

חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. במרכז רדיד נייר אלומיניום גדול מניחים חתיכה אחת של הגבינה ומורחים בחמאה. מניחים מחצית האגוזים המעורבבים מעל הגבינה ולוחצים כדי לייצב אותם בתוך הגבינה (אפשר "לנעוץ" בגבינה). מניחים מלמעלה את חתיכת הגבינה השנייה, שוב מורחים בחמאה ומניחים את יתרת האגוזים מלמעלה בצורה דומה.
  2. מקפלים את נייר האלומיניום כחבילה עם שפיץ ומניחים במדורה. שולפים מדי פעם מהאש, פותחים בזהירות ומורחים את הגבינה הנמסה על קרקרים, פיתות, פרוסות בגט, או מקלות ירקות.

 

  • אפשר להשתמש בשני סוגים שונים של גבינה, כמו קשקבל וגרוייר.


ל"ג בעומר שוויצרי. "רקלט" במדורה                           (צילום: דורון זוסמן)

 

חזור למעלה
עוגת חרובים מהירה

 

עוגה נהדרת, המזכירה את ה"בראוניז" האמריקאיים.

 

המרכיבים:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

200 גרם שוקולד חרובים

2/3 כוס סוכר

3 ביצים

1/2 כוס קמח מלא מנופה

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 1 כפיות תחליף קפה או נס קפה

1/2 כוס פקאנים קצוצים דק (לא הכרחי)

אבקת סוכר או אבקת סוכר ענבים לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. אם יש מיקרוגל בבית, מרככים את החמאה עם שוקולד החרובים כ-2 דקות. אין צורך להמיס. אם אין מיקרוגל, ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול, על אדים. מביאים כמעט לטמפרטורת החדר.
  2. בקערה של מערבל חשמלי טורפים את הסוכר עם הביצים. מוסיפים את עיסת שוקולד החרובים והחמאה, ומערבלים. מנפים פנימה דרך מסננת את הקמח, אבקת האפייה, המלח ותחליף הקפה. בוחשים פנימה את הפקאנים אם רוצים ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. משמנים תבנית עגולה בקוטר 22-20 ס"מ בתרסיס שמן או במרגרינה (אפשר גם לרפד את הבסיס והדפנות בנייר פרגמנט: מצמידים במעט שמן). יוצקים את העיסה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-25 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  4. מצננים את העוגה בתבנית, הופכים על צלחת ומפזרים למעלה אבקת סוכר או סוכר ענבים דרך מסננת.

 

הערה: שוקולד חרובים אפשר לרכוש בחנויות טבע.

 

חזור למעלה
מרשמלו צלוי מושלם

 

בבית בו גדלתי, פיתחנו את קליית המרשמלו לאמנות. היינו מסדרים אותם על מזלג וקולים על הכיריים, למורת- רוח של אמי. המטרה היתה לרכך את פנים המרשמלו מאוד, בעוד הקליפה החיצונית לא הופכת לאפר.

 

איך עושים זאת? שמים כמה מרשמלו על שיפוד. מרטיבים קלות את המרשמלו במים ומכניסים לאש. מוציאים ומכבים את האש. עוברים על הפעולה עד שהחלק החיצוני של המרשמלו חום בהיר (ולא שחור!). פעולת ההרטבה מעכבת את שריפת המרשמלו, והחלק הפנימי הופך נוזלי, בעוד הקליפה פריכה. תענוג!

 

הערה: לילדים או למבוגרים שסובלים מאלרגיות, מומלץ להתרכז רק במרשמלו הלבנים. הוורודים מכילים צבע מאכל מלאכותי.

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
עדיף לאכול את הלבנים. מרשמלו
צילום: סי די בנק
מומלצים