שילוב מפתיע: דלעת אפויה בסילאן עם רוקפור
רוצים רעיון לתוספת מרשימה שממש קל להכין? לשף ארז קומורובסקי יש בדיוק כזו מנה - קוביות דלעת אפויות עם סילאן ומוגשות עם רוקפור כבשים ואגוזים. חריפות הגבינה משתלבת בצורה מושלמת עם מתיקות הדלעת ועם טעמם של אגוזי המלך הפריכים
(צילום: דן לב)
קוביות דלעת אפויות בסילאן בתוספת רוקפור ואגוזים
מתכון של השף ארז קומורובסקי, באדיבות "אגודת הנוקדים"
המרכיבים:
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות (ללא הקליפה והגרעינים)
200 גרם רוקפור כבשים חתוכה לקוביות קטנות
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
שמן זית עדין בנדיבות
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2כוס אגוזי מלך קלויים
קורט פלפל שאטה
מלח ים גס
כלים: תבנית אפייה מחרס
אופן ההכנה:
- מניחים את קוביות הדלעת בתבנית חרס. מציפים ביין, סילאן ושמן זית בנדיבות. מתבלים במלח ים גס ובפלפל שאטה.
- אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהדלעת רכה ומשחימה. אפשר לערבב את הקוביות באמצע האפייה.
- מוציאים מהתנור, מפזרים את קוביות הרוקפור ואת אגוזי המלך הקלויים מלמעלה.
מתוקה ובריאה
צילום: אוהד ריינהרץ
מומלצים