שתף קטע נבחר
 

חברתי טוענת שהוא לא בקטע. להקשיב לה?

לילך החליטה לערב חברות במתרחש עם הקשר הזוגי והחדש שלה, את התשובה שלהן רק סיבכה אותה יותר. אימון אישי

"זאת הייתה טעות לדבר עם חברות שלי. הן רק הכניסו אותי יותר ללחץ, ואמרו שאייל לא בקטע שלי בכלל. קשה לי!". את הודעת הוואטסאפ הזאת קיבלתי מלילך יום לפני הפגישה שלנו. האמת? הופתעתי מאחר ואני יודעת עד כמה זה לא טריוויאלי עבורה לשתף במה שעובר עליה סתם כך. קבענו להיפגש ולפגישה היא הגיעה עם דמעות בעיניים. "עד שסוף סוף מישהו מוצא חן בעיני, עשיתי את השטות הזאת ושיתפתי חברות".

 

"מה קרה?", אני מתחילה לתחקר בעדינות. "אייל הבריז לי ביום שבת, ובמקום לשמור את כל חוסר הביטחון שלי לעצמי, סיפרתי לחברות שלי על הקטע שהוא עשה וקיבלתי 'שטיפה' על כמה הוא כנראה לא בקטע שלי, ועל איך עליי להמשיך הלאה כי 'בחור שבאמת בעניין לא מתנהג כך'. מאז רע לי".

מאז השיחה ההיא רע לי ואני מרגישה שההיסטוריה חוזרת על עצמה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
מאז השיחה ההיא רע לי ואני מרגישה שההיסטוריה חוזרת על עצמה(צילום: Shutterstock)
 

לילך איבדה את החיבור שלה לעצמה, אך ככל שהמשכנו לדבר היא הצליחה לראות עד כמה הפחד שהיא מרגישה קשור בחוסר הביטחון הפנימי שלה וביכולת לתת לעצמה תשובות. הקולות החיצוניים ערערו אותה מאז שהיא זוכרת את עצמה, והם תמיד עלו בעצמתם על הקול הפנימי והאישי שלה. קושיות פנימיות הן חלק מהדרך לפיתוח מערכות יחסים אינטימיות. אנחנו נדרשים לפתח בחיים מיומנות של קבלת החלטות על בסיס שאלות, תוך חיפוש אחר התשובה "הנכונה". ואז, כמו שקרה ללילך, הפניה החוצה לאנשים והרחבת מעגל נקודות המבט והתפיסות עלולה בפועל רק לבלבל אותנו יותר ולעשות לנו דווקא את ההפך – להכניס אותנו למערבולת, שיהיה לנו מאוד קשה לצאת ממנה מאוחר יותר.

 

בהמשך הפגישה, כאשר חזרנו לדבר על מה שקדם להברזה והתמקדנו במערכת היחסים עם אייל, משהו בלילך נרגע. תסריטי האימה העתידיים שרצו לה בראש אחרי השיתוף עם החברות שלה - נעלמו, והאירוע חזר לפרופורציות. לילך הצליחה לדייק את מה שהפריע לה בהתנהלות האחרונה שלו, וזה הביא איתו יכולת לשאול ולבדוק מול אייל מה קרה מבחינתו מבלי ליפול להאשמות והסקת מסקנות מרחיקות לכת.

 

ההיסטוריה לא חייבת לחזור על עצמה

הקולות ששמעה מהחברות היוו שופר לפחד הפנימי שלה שההיסטוריה תחזור על עצמה, ושאייל ייעלם יום אחד מבלי לשוב. חוויות רעות שעברה בשנים האחרונות עם גברים הותירו בה פצע פתוח של חוסר ביטחון עמוק. לילך הבינה שהפצע הפתוח מונע מקולות אחרים - אופטימיים ואפילו אובייקטיביים יותר - מלהיכנס לשיח.

 

השלב האחרון בתהליך האימוני היה להכניס את הסיטואציה למרחב שבו לילך יודעת להגיד לעצמה שמה שקרה בשבת יכול לקרות בגלל מיליון סיבות אחרות, שלאו דווקא קשורות בחוסר העניין שלו בה. היא אפילו לקחה את מה שקרה לה למקום שבו לא התוצאה חשובה, ומה שבאמת משנה הוא עצם העימות עם האתגר הפנימי שלה לשתף ולהראות את הפגיעות שבה.

 

בסופו של דבר, אחרי ששיתפה את אייל בתחושות שליוו אותה, היא פשוט שאלה מה קרה עם הרבה פחות דרמטיות, והעניקה יותר מקום לצד השני כדי לענות בפתיחות. הדרך של לילך לשמוע את הקול הפנימי שלה ולבחור מה לעשות, אילצה אותה לגעת בפחד שהרבה פעמים תופס פיקוד ומנהל אותנו מבפנים.

 

חמוטל לוי לשם היא מאמנת אישית ועסקית בנקודתיים - תהליכי זוגיות.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים