גלקסי A80: מסך עצום ומצלמה שהיא גימיק
סביר להניח שהחברים שלכם יתלהבו מהמצלמה המסתובבת בסמארטפון של סמסונג, אבל חכו שתצטרכו להשתמש בה כדי לצלם משהו. גם מסך ה-6.7 אינץ' היפהפה, שנמתח כמעט מקצה לקצה בזכות אותה מצלמה, לא מצליח לחפות על כך שמדובר במכשיר כבד ומגושם ולא זול בכלל
יוצא הדופן כאן הוא ה-A80 החדש. זה לא מכשיר שאותו סמסונג מקווה למכור לכם באמצעות תמחור נמוך-יחסית - מחירו עומד על כ-2,649 שקלים. סמסונג מקווה שתקנו אותו כי הוא די ייחודי בכמה מובנים, ומהמרת שאלה יאפשרו לכם להתעלם מהבעיות שלו.
המטרה של ביקורת אינה לתת לכם מפרט - את זה גם אתר היצרן יכול לעשות. הוא יספר לכם, למשל, שה-A80 שוקל 220 גרם ומצוייד במסך של 6.7 אינץ'. אנחנו, לעומת זאת, נגיד לכם שהמכשיר הזה עצום וכבד. כמה עצום? תפעול שלו ביד אחת אפשרי בעיקר אם מניחים את הטלפון על האצבעות, מקפלים את כף היד ושולטים עם האגודל. וגם זו קצת בעיה כי כאמור, הוא כבד. הגלקסי S10 פלוס, לשם השוואה, מגיע עם מסך 6.4 אינץ' ושוקל 175 גרם, באריזה שצרה בשני מילימטרים שמאוד קריטיים לנוחות השימוש ביד אחת.
מאידך, לפעמים אין אלא להסכים עם חומרים שיווקיים. כשסמסונג מנסה להלהיב אתכם במסך של ה-A80, היא די צודקת. זה מסך יפהפה. הוא בהיר מאוד, צבעוני (במיוחד אם מעבירים אותו למצב Vivid בהגדרות) ונעים לעין כמו מסכים במכשירי דגל של החברה, חרף הרזולוציה שקצת יותר נמוכה. לזכותו יצויין גם שהוא מגיע ללא שוליים קמורים (סמסונג, די כבר לקפל שוליים) ושאין בו מגרעת או חור עבור מצלמה. אמנם התרגלנו כבר למגרעות, אבל באמת רואים את ההבדל כשהמסך מכסה את כל פני המכשיר.
הסיבה לכך שאין פה מגרעת או חור במסך היא גם, ככל הנראה, הדגש השיווקי המשמעותי ביותר ב-A80 - המצלמה שלו. סמסונג מבינה שאנחנו נמצאים בעידן שבו רוב הטלפונים הסלולריים נראים די דומים. היא גם יודעת שבטווח המחירים של מכשירי דגל, העיצוב הוא פשוט איתות מעמדי. יש לכם מכשיר דגל שקל לזהות? סבבה, העיצוב שלו אולי לא מלהיב, אבל בטח יש לכם כסף. אבל במכשירי ביניים, גימיקים הם אלה שיהפכו את הסמארטפון למשהו שהמשתמשים באמת ירצו להציג במסיבות או לחבריהם.
הגימיק של A80 הוא שאין לו מצלמת סלפי, אלא מנגנון מתוחכם שמעלה את המצלמה האחורית והופך אותה - כך שתהפוך למצלמה קדמית כשצריך. מהצד, זה אכן נראה מגניב. חלקו העליון של המכשיר עולה, והמצלמה מסתובבת על ציר אופקי. חברות אחרות, כמו Vivo ו-Oneplus, פתרו את אותה הבעיה של חורים במסך בצורה קצת פחות רובוטריקית, עם מצלמת סלפי שחבויה בחלקו העליון של המכשיר. אבל גם הפתרון של סמסונג לגיטימי על פניו.
הבעיה היא שהוא לא מאוד מהיר - לוקח לו שנייה לעלות ולהסתובב, כשהפעולה גם מלווה ברעש מכני (נו, רובוטריק). האם זה נורא? לא. זו פשוט נקודת חיכוך בממשק משתמש בכל פעם שבה מסובבים את המצלמה. ואמנם ממש מגניב להראות את זה לאנשים, אבל תצטרכו להשקיע לא מעט זמן בהכרת אנשים חדשים אם תרצו לקבל תמורה ארוכת-טווח בתחום הזה.
תסתדרו עם זום דיגיטלי
הבעיה הגדולה יותר היא שזו מצלמה מגניבה פחות משהיא נראית. כאן אין אלא לצטט את המפרט, כי הוא מסביר חלק מהבעיה. יש שלושה חיישנים ברכיב המצלמה - שניים סטנדרטיים ואחד פחות. הסטנדרטיים הם מצלמת 48 מגה-פיקסל ומצלמת 8 מגה-פיקסל אולטרה-רחבה. מה חסר? זום. אין כאן עדשת זום בכלל, כל הזום הוא דיגיטלי (ובמילים אחרות - מגורען).
החיישן השלישי הוא מצלמת Time of Flight, שמטרתה בעצם לייצר מפת עומק תלת-ממדית של התמונה. מצלמות אלה הופכות בחודשים האחרונים לסטנדרט, וזה דבר מבורך כי הן מאפשרות לטלפון "להבין" את התמונה הרבה יותר טוב. ב-A80 זה מיתרגם, למשל, לתמונות סלפי ממש ממש טובות, ומיקוד מהיר מאוד כשהמצלמה מכוונת אחורה.
כביכול, זה אמור לעזור למצלמה גם בתמונות לילה, אבל כאן משהו לא עובד טוב. מצב הלילה של הטלפון הזה מפיק תמונות מגורענות מהצפוי, עם צבעים לא מאוד טבעיים. גם באור שמש, יש למצלמה נטייה לשכוח שהשמיים, נגיד, אמורים להיות כחולים ולא לבנים. ואילו זיהוי הסצנות של המצלמה הזו בעיקר יוצא מנקודת הנחה שאתם רוצים יותר צבע. כלב? שיהיה צבעוני יותר. בניין גדול? צבעוני! רכב? עוד צבע לא יזיק!
לבסוף, צריך להזכיר גם את העובדה שהגימיק עם ההיפוך מסובך מבחינה מכנית, ואין לדעת כמה הוא אמין בשלב הזה במחזור החיים של המכשיר. מה שכן יאריך את החיים הוא שבניגוד לרוב המכשירים המתקדמים בשוק היום, סמסונג לא מאפשרת לפתוח את נעילת ה-A80 עם המצלמה. מאידך, זה ייאלץ אתכם להשתמש בסיסמה או בקורא טביעות האצבע האיטי והמתסכל שלו.
שקע אוזניות? תשכחו מזה
כשעוברים את עניין המצלמה, נשארים עם מכשיר ביניים שאמנם לא מגיע למהירות התגובה של סדרת ה-S ולפעמים פותח אפליקציות עם קצת עיכוב, אך הסנאפדרגון 730G החדשה-יחסית שיש בו היא ערכת שבבים שבסופו של יום נותנת ביצועים לא רעים, בייחוד במשחקים. יש כאן גם 8 גיגה בייט של זיכרון RAM - מה שאומר מעט מאוד אבל התרגלנו לשים את זה במפרטי טלפון אז אולי זה כן יגיד לכם משהו - ו-128 גיגה בייט של נפח אחסון, ללא הרחבת זיכרון. מה אין כאן? שקע אוזניות.
ומה עם הסוללה של המכשיר? הקיבולת שלה היא 3,700 מיליאמפר-שעה. על פניו, זה לא המון, אבל גם לא מעט. בפועל, זו סוללה ששורדת יום בשימוש סביר. בשימוש כבד, תצטרכו להטעין אותה כבר לקראת הערב, במיוחד אם אתם משחקים הרבה עם מצלמת הסלפי או מגבירים את עוצמת התאורה של המסך למקסימום. אמנם תמצאו כאן הטענה חוטית מהירה, אך הטענה אלחוטית אין.
אז האם גם A80 הוא "יותר משאתם צריכים", כמו קודמיו? לא, כנראה שלא. אם אתם רוצים להראות לאנשים מצלמה מגניבה, הוא בדיוק מה שאתם צריכים. אם אתם רוצים מכשיר לא יקר, הוא ממש לא מה שאתם צריכים. אם אתם מחפשים טלפון ביניים עם מסך עצום, הוא אולי מה שאתם צריכים.