עובדי בית הקפה תבעו - ויוכלו לשבת
רשת SI קפה, המפעילה בתי קפה בתחנות דלק ברחבי הארץ, אסרה על העובדים לשבת במהלך העבודה, גם כשלא היו לקוחות. בעקבות תביעה ייצוגית שהגישה נגדה עובדת לשעבר בנושא - הסכימה הרשת לשנות את הנהלים
רשת SI קפה, המפעילה המפעילה בתי קפה בתחנות דלק ברחבי הארץ, תשפר את תנאי הישיבה של העובדים שלה ותפצה עובדת שהועסקה אצלה בסכום של 10 אלף שקל. מדובר בהסכם אליו הגיעה הרשת בעקבות תביעה יצוגית שהגישה נגדה אותה עובדת לשעבר. בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב אישר את ההסכם בין הצדדים והתביעה הוסרה.
- לכתבות נוספות בערוץ קריירה
העובדת הגישה תביעה ייצוגית, על סך 9.3 מיליון שקל נגד "אלון אינטרייד", הבעלים של SI קפה, המפעילה 20 סניפים בתחנות הדלק. בתביעה נטען כי הרשת הפרה את הזכות של העובדים לישיבה. בנוסף נתבעה הרשת בגין אי תשלום תוספת ותק בהתאם לצו הרחבה וביצוע ניכויים שלא כדין משכר העובדים בגין ארוחות.
העובדת הועסקה במשך שלוש שנים בסניף של החברה הממוקם בתחנת דלק בכביש 6, עד שילדה ועזבה את העבודה. בתביעה הייצוגית, שהוגשה באמצעות עו"ד גל גורודיסקי, נטען כי למרות הוראות החוק המפורשות - אין מקומות ישיבה לעובדים ופעילותם מאחורי הבר תמיד התבצעה בעמידה.
מחיפשים עבודה? ynet מרכז את ההצעות החמות בשוק:
עוד טענה העובדת, כי למעט ההפסקות - נאסר עליהם לשבת במהלך כל המשמרת, גם כשלא היו לקוחות במקום. היא ציינה כי אמנם, בזמן הריונה הוצב במיוחד עבורה כסא ליד הקופה על מנת שתוכל לשבת בזמן העבודה - אך לאף אחד מחבריה לעבודה לא ניתנה רשות לשבת על אותו כסא, אף שהם זכאים לכך בהתאם לדין.
עוד טענה התובעת, כי רוב עובדי החברה - כ-1,400 איש, הם עובדים חלשים שלא מודעים לזכויותיהם ומתקשים לעמוד בהם; חיילים משוחררים, צעירים המחפשים עבודה זמנית או סטודנטים במשרה חלקית. היא הוסיף כי בסניף שבו עבדה ובסניף הסמוך לו, חלק ניכר מהעובדים היו יוצאי אתיופיה, שנגישותם לבתי המשפט מוגבלות עקב מגבלות תקציב.
זמן קצר לאחר הגשת התביעה - הגיעו הצדדים להבנות לפיהן הרשת תפעיל נורמה אחידה בסניפיה ותציב כסאות ישיבה לשימוש העובדים במהלך שעות העבודה. עוד הוסכם, כי הרשת תפצה את העובדת בסכום של 10,000 אלף וכן תשלם לבא כוחה של העובדת,עו"ד גורודיסקי, כשר טרחה בגובה 50 אלף שקל. בעקבות התחייבות הרשת, התובעת הסתלקה מהתביעה הייצוגית.