שתף קטע נבחר
 

ויזה או גרין קארד? להגשים את חלום הרילוקיישן

החלטתם להגשים חלום ולעבור לעבוד בארה"ב? התכוננו לעבור סבך בירוקרטי מלא במושגים ומסלולים שונים, שאינם מתאימים לכם בהכרח. איך צולחים את המסע אל המשרה הנחשקת? צפו בראיון באולפן ynet

החלטתם להגשים את חלום הרילוקיישן? התכוננו לעבור דרך חתחתים של בירוקרטיה, הכוללת עשרות מסלולים אפשריים בדרך אל המשרה הנחשקת. אז איזה מסלול הוא המסלול הנכון עבורכם, מה כדאי להדגיש בזמן ההנפקה - ולמה קיימת עדיפות לבעלי אזרחות כפולה? צפו בשיחה שערכנו עם עו"ד שלומי אטש באולפן ynet:

צילום: יוגב אטיאס חגי דקל

צילום: יוגב אטיאס חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אטש מסביר בראיון כי יש הבדל בין מי שמתכנן להגיע למדינה לתקופה מוגבלת בזמן למטרות עבודה, לבין מי שמתכוון להגר אליה לתקופה ארוכה וללא חזרה. "הבחירה בגרין קארד או בויזה תלויה מאוד במסלול שבו בוחרים, לפי מידת התאמת הרקע האקדמאי והניסיון התעסוקתי", מסביר אטש. "ישנם סוגי ויזה מוגבלים בזמן, שניתן להגיש בתאריכים מאוד מסוימים. קיימים סוגי ויזות שקשורים ליכולות מיוחדות - לדוגמה, משחק או סוגים אחרים של אמנות, ספורט וכו'".

 

"כמו סוגי הוויזה, גם מסלולי הגרין קארד מבוססים על העסקה עתידית או על יכולות מיוחדות - או על השקעה או העברה של מנהלים ממקום מושבם בארץ לארה"ב וכו'. הכוונה בהעסקה עתידית, להבדיל מוויזה, שצריך להיות מועסק מייד עם קבלת הוויזה, בעוד שהגרין קארד מתייחס להעסקה עתידית".

 

אז מה חשוב לדעת בכל אחד מהמסלולים? אטש מסביר כי בעוד שויזת העבודה הזמנית היא להעסקה מיידית - כלומר עם קבלת האשרה, הגרין קארד הוא הליך עתידי, שיאפשר למהגר לשהות באופן חוקי בארה"ב רק לאחר שיקבל אותו. הליך הגרין קארד יכול להיעשות מכל מקום בעולם בו שוהים המעוניינים, אך אם רוצים לשהות בארה"ב בזמן ההליך, צריך לעשות זאת תחת סטטוס חוקי שמתאפשר על ידי הוצאת ויזה שאפשר dual intent, כלומר שהיה ועבודה זמניים בארה"ב.

 

סוגי ויזות לעבודה זמנית 

• ויזה לבעלי יכולות מיוחדות - H1-B - למועמדים בעלי תואר ראשון ומעלה שמעסיק ספציפי דורש אותם לעבודה. התואר הוא דרישה בסיסית אך ישנן דרישות נוספות כמו התאמת התואר לתפקיד המוצע, התאמת התפקיד לסוג החברה ועוד.

 

אורזים ועוזבים - לתמיד או לתקופה מוגבלת? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אורזים ועוזבים - לתמיד או לתקופה מוגבלת?(צילום: shutterstock)

• ויזה לבעלי יכולות מיוחדות בתחום המשחק, מוסיקה, אומנות, עיצוב, ספורט ואף עסקים או תחומים טכנים יותר- O-1. יש מספר קריטריונים הנוגעים להישגי המועמד בתחום הספציפי - למשל ממליצים מהתחום, התקשרויות עם גופים גדולים מהתחום, השתתפות בהפקות/תערוכות/תחרויות, כתבות על המועמד/ת וכדומה.

 

• ויזות שמבוססות על אמנה בין מדינת ישראל לארה״ב, דוגמת ויזת סחר E-1 - הקריטריון העיקרי הוא הוכחת מסחר בין החברה שבעליה הוא ישראלי בלפחות 50% ומתבצע סחר בין המדינות. סחר יכול להיות במוצרים או שירותים.

 

• ויזת השקעה E-2, גם מבוססת על אמנה - מאפשרת למשקיע להגיע עם משפחתו לארה״ב לתקופה של עד חמש שנים אם יוכיח שהשקיע מכספו בעסק שבבעלותו בלפחות 50%. יש להראות תוכנית עסקית ולהוכיח שהעסק הוא לא רק למטרות הוצאת הויזה אלא עסק לכל דבר שיראה פעילות ופוטנציאל גדילה ופיתוח. ויזה זו לא תקפה כרגע לישראלים, למעט כאלה עם אזרחות זרה נוספת ממדינה שחתומה על האמנה מול הרשויות האמריקאיות ואז ההליך יכול להתבצע בשגרירות האמריקאית בתל אביב.

 

• ויזה נוספת שמיועדת למנהלים/ת או עובדים/ת בעלי יכולות/ידע מיוחדים, L-1 - מיועדת לעובדים שעבדו לפחות שנה בחברה שממוקמת בישראל ושמעונינת להעביר אותם לחברה הקשורה לחברה שבישראל או לפתוח חברה חדשה המבוססת על אותו קשר. דרך הויזה הזאת ניתן לעבור לגרין קארד על אותו בסיס.

 

• ויזות נוספות - למתמחים, אנשי דת, סטודנטים, וכן ויזת מבקר לצורכי עסקים או ביקור כללי וכו׳.

 

העילות להגשת בקשה לגרין קארד

• הליך המבוסס על הצעת עבודה עתידית על ידי מעסיק אמריקאי - ל המעסיק האמריקאי להראות שניסה לגייס עובד מקומי עם אותם כישורים של המועמד העתידי. משלא הצליח - הבקשה מועברת לרשויות ההגירה לצורך אשרור ההליך והנפקת גרין קארד בסופו. משך ההליך תלוי ברקע האקדמאי וניסיון תעסוקתי רלבנטי של המועמד/ת.

 

הליך המבוסס על יכולות מיוחדות - בתחומים מגוונים כמו משחק, נגינה, אומנויות לסוגיהן ואף בתחומים עסקיים, מדעיים או עיצוביים שונים. בתחומים אלו אין צורך במעסיק עתידי והוא מוגדר כ-self-petitioned.

 

• קבלת גרין קארד דרך השקעה ויצירת מקומות תעסוקה באזורים ספציפיים בארה״ב - מדובר ביצירת מקומות עבודה חדשים באופן ישיר או השקעה בפרויקט קיים ויצירת העסקה באופן עקיף. על סכום ההשקעה לנוע בין חצי מיליון למיליון דולר, תלוי בפרויקט וסוג ההשקעה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים