שתף קטע נבחר
 

העבירו כסף לקרן השתלמות, ולא קיבלו אגורה

עובדת בחברת בטחון אזרחי ש.ק. בע"מ גילתה שלא הועבר כסף לקרן ההשתלמות שפתחה עבורה החברה, לאחר ששילמה כל חודש 500 שקל ממשכורתה. נציג ההסתדרות סירב לעזור כיוון שייתכן והחברה תפורק. לעובדת אחרת הועבר סכום חלקי. בטחון אזרחי: "התרחשה תקלה"

ליקוי בחברת אבטחה: חברת בטחון אזרחי ש.ק. בע"מ הפרישה כספים ממשכורת של עובדת לטובת קרן השתלמות, אך אלו לא הגיעו לחברת הביטוח. לעובדת נוספת הועבר סכום חלקי, רק לאחר ששמה לב כי בקופת הפנסיה ישנם 35 שקל בלבד.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

בחודש מארס 2016 החלה אתי שדה לעבוד באבטחה כעובדת קבלן בבאר שבע. היא הועסקה על ידי "ביטחון אזרחי ש.ק. בע"מ" - חברה שקיבלה באוקטובר האחרון ארכה מבית הדין לעבודה להסדיר את חובותיה, אחרת תכנס להליך פירוק. כמה חודשים לאחר שהחלה לעבוד, חברת האבטחה פתחה לשדה קרן השתלמות של חברת כלל ביטוח והפרישה לה כ-500 שקל מהמשכורת בכל חודש.

 

למרות זאת, בדו"חות הפנסיה של כלל ביטוח הכסף אינו מופיע וההעברה האחרונה שהתבצעה אליהם מטעם שדה הייתה בשנת 1995. לטענתה, כאשר פנתה שדה למעסיק, המנהל האישי שלה אמר לה כי יטפל בעניין, ולאחר מכן טען כי החברה בפירוק. הוא הוסיף, לדבריה, כי הוא "מנוע מלדבר" והפנה אותה אל מנהל החברה.

 

השיחה בין העובדת למנהל

השיחה בין העובדת למנהל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"תשיגי עורך דין פרטי ותראי את הכסף"

במשך חמש השנים האחרונות שדה משלמת עשרות שקלים לחודש כעובדת המאוגדת בהסתדרות, אך כשפנתה לנציג ההסתדרות האחראי על האבטחה במקום מגוריה השיב לה כי אינם מטפלים בחברות הנמצאות בהליכי פירוק. "אמרתי לו: 'שילמתי לכם כסף כדי שתגן עלי ממעסיקים פוגעניים'. אבל הוא מצידו ענה: 'תשיגי עורך דין פרטי ותוך שנתיים שלוש תראי את הכסף'", סיפרה שדה.

 

ליטל אשוש עבדה כמאבטחת בבטחון אזרחי ש.ק. בע"מ בשנים 2016-2008 באילת ובבאר שבע, כאשר ביקשה לברר כמה פנסיה הצטברה לה, התברר לה כי מדובר ב-35 שקל בלבד. "פניתי למנהל, ולאחר כמה חודשים הסכום גדל לשלושת אלפים, אבל זה עדיין לא הגיוני לאחר שמונה שנות עבודה".

 

ביוני האחרון לא הצליחה אשוש להניע את רכבה אז הודיעה למנהלה שלא תוכל להגיע לעבודה. "המנהל אמר לי 'את מסיימת לעבוד, תחזירי לי את הנשק, את מוזמנת לשימוע' וכשהגעתי למשרד קיבלתי ממנו מכתב התפטרות ולא קיבלתי פיצויים".

 

יו"ר המטה למען עובדי קבלן, אלכס טנצר, הגיב לדברים: "עובדי קבלן חייבים לשלם לארגון עובדים 0.8% מהמשכורת כדמי טיפול, 650 שקל בשנה. מה זה דמי טיפול? זה מס שחייבים לשלם עובדי קבלן מבלי שהם מקבלים עזרה. אני קורא לממשלה לבטל את דמי הטיפול שמשלמים עובדי קבלן, ולהסתדרות להחזיר את הכספים לעובדים".

 

ההסתדרות מסרה בתגובה: "ההסתדרות מלווה ונאבקת על מיצוי זכויותיהם של העובדים בכל שלבי העסקתם, לרבות התקופה שלאחר סיום יחסי עובד-מעביד. במקרה הנדון, כפי שהוסבר גם לעובדת שפנתה למרחב הנגב, קיים הליך משפטי מסודר שמנוהל על ידי משרד הכלכלה.

 

"לאחר בחינת הפנייה, התברר כי משרד הכלכלה כבר התלה את רישיונה של חברת ביטחון אזרחי בגין מצבה והנחה את החברה לערוך גמר חשבון לעובדים. במידה והחברה לא תעמוד בתשלום החובות במסגרת הזמן שהוקצב לה על ידי משרד הכלכלה, היא צפויה להיכנס להליך של פירוק או פשיטת רגל.

 

"בתרחיש שכזה, ההסתדרות מספקת ותמשיך לספק גם בעתיד ליווי צמוד לעובדים, על מנת להבטיח את מימוש מלוא זכויותיהם. יודגש כי ליווי זה מתבצע במקביל לאפשרות של העובדים לקבל את הסכומים שמגיעים להם במקרים כגון אלה, באמצעות המוסד לביטוח לאומי".

 

חברת בטחון אזרחי ש.ק. בע"מ מסרה בתגובה: "מבדיקה שהתקיימה אכן התברר כי התרחשה תקלה בענין ההפרשות של שדה ביחס לחודשים ספורים וטעות זו תבוא על תיקונה". החברה לא מסרה תגובה בעניין אשוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים