שתף קטע נבחר
 

בנק ישראל: העלאת גיל הפרישה תרמה משמעותית לצמיחת המשק

בסקירתו מצביע הבנק על תרומתה של העלאת גיל הפרישה על עליית שיעור ההשתתפות בשוק העבודה בישראל בקרב גברים ונשים מעל גיל 55. "לא רק שהעלאת גיל הפרישה הגדילה את הכנסותיהם של המבוגרים עצמם, היא גם תרמה משמעותית לצמיחת המשק בעשור האחרון", כותב הבנק

קשה לגברים מעל גיל 50 למצוא עבודה? ניתוח של בנק ישראל מצביע דווקא על תמונה שונה. לפי הבנק המרכזי, העלייה המשמעותית ביותר בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה בעשור האחרון התרחשה בקרב העובדים המבוגרים, ובעיקר בקרב גברים יהודים בגילאי 60-69, הודות להעלאת גיל הפרישה.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

מאז שנת 2003 עלה שיעור ההשתתפות בעבודה בישראל בקרב גילאי העבודה העיקריים (25-64) בכ-6%, מרמה של 76.2% ועד 80.7% ב-2016 - גבוה מהממוצע ב-OECD, שעומד על 76.9%.

 

למרות ששיעור ההשתתפות של גברים ירד בעשורים האחרונים של המאה הקודמת, בשנת 2005 נרשמה תפנית וכיום הוא נמצא במגמת עלייה. במקביל,  הצמיחה המשמעותית ביותר בעשור האחרון, התרחשה, כאמור, בקרב מבוגרים, ובעיקר בקרב גברים יהודים בני 60-69, גברים לא יהודים בני 55-59 ובקרב נשים בגילאי 55-64.

 

בהתאם למגמה העולמית, שיעור ההשתתפות של נשים בשוק העבודה בישראל עולה בהתמדה, אבל מאז 2003, חלק גדול מהעלייה נובע מהגידול בשיעור ההשתתפות של הנשים המבוגרות.

 

אביעד שוורץ מחטיבת המחקר של בנק ישראל מציין כי בין השינויים המשמועתיים שהובילו לעליית שיעור ההשתתפות בכוח העבודה בקרב נשים וגברים הוא העלאת גיל הפרישה בהדרגה מאז שנת 2004 מ-60 ל-62 אצל הנשים ומ-64 ל-67 אצל הגברים.

 

שוורץ מסביר כי העלייה בשיעורי ההשתתפות של המבוגרים השפיעה במידה רבה על שיעור ההשתתפות הכללי במשק. אומדן בסיסי מראה שהמבוגרים תרמו כמחצית מהעלייה בשיעור ההשתתפות של הנשים וכמעט את מלוא העלייה בשיעור ההשתתפות של הגברים. "זאת חרף העובדה שאוכלוסיית המבוגרים שקולה לכ-10% מהאוכלוסייה בגילאי העבודה העיקריים.

 

"לא רק שהעלאת גיל הפרישה הגדילה את הכנסותיהם של המבוגרים עצמם, היא גם תרמה משמעותית לצמיחת המשק בעשור האחרון", כותב הבנק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים