החל ממחר עובדי השגרירויות ישבשו את פעילותן
העובדים הודיעו על פתיחה בעיצומים עד אשר יסתיים הסכסוך ויוסכם על מודל שכר ראוי. במסגרת העיצומים לא יוענקו שירותים קונסולריים לציבור, לא תתקיים קבלת קהל ולא יחודשו דרכונים, בנוסף לא יועבר דואר דיפלומטי ולא יטופלו ביקורים רשמיים עד להודעה חדשה. "נציגי ישראל בעולם עובדים כבייביסיטר בערב ובשיפוצים כדי להרוויח עוד כמה גרושים"
כאמור, במסגרת העיצומים לא יוענקו שירותים קונסולריים לציבור, לא תתקיים קבלת קהל ולא יחודשו דרכונים, בנוסף לא יועבר דואר דיפלומטי ולא יטופלו ביקורים רשמיים עד להודעה חדשה.
"הסחבת וגרירת הרגליים הבלתי נתפשת של המדינה בהסדרת תנאי העסקת העמ"י הינן תעודת עניות למדינה ולשירות החוץ. איננו יכולים עוד להסכים להזנחה החמורה של אוכלוסיית העובדים הרחבה ביותר בנציגויות ישראל בחו"ל", מסר ועד עובדי העמ"י.
מדינת ישראל מעסיקה למעלה מ-1200 עובדי עמ"י בכ-102 הנציגויות בחו"ל. העובדים, ממלאים מגוון תפקידים חיוניים בשירות משרדי הממשלה השונים ומגויסים מישראל למדינת השירות בה ימלאו את תפקידם. הנסיעה היא על חשבונם, ללא כל סיוע מצד המדינה, ובשכר זעום שאינו מאפשר קיום בסיסי.
״העובדים מוחים על תנאי העסקה ירודים בתנאי עובדי קבלן; פתרון זמני שהפך לקבוע ונוח למדינה, ניצול של המערכת ותנאי שכר מבישים שאינם תואמים את מדיניות השירות. נוצר מצב אבסורדי שהעובדים לא מצליחים להתקיים ומחפשים עבודות נוספות כדי להשלים הכנסה ולפעמים אף חוזרים לארץ אחרי חודשים ספורים עם חובות המצב הזה מביש", אמר יו״ר ועד העמ״י, טל הורוביץ.
"יום העצמאות? אין לנו מה לחגוג"
״העובדה שאנו מפוזרים הופכת אותנו לשקופים בעיני האוצר. את הצעדים האחרונים תיאמנו באמצעות קבוצות פייסבוק וואטסאפ עם מאות משתתפים- נציגים של הוועד בכל הנציגויות וקיימת אחדות דעים, הפעם לא נוותר. אנו אמנם חלשים מול המערכת אבל ממלאים תפקידי מפתח בנציגויות- עובדים עבור המדינה, נלחמים בחרם התרבות, מקדמים את ישראל בעולם ומייצגים נתח נכבד מעובדי משרד החוץ. לא נסכים עוד לפגיעה בשירות החוץ ולעבודה בתנאים כאלה", הוסיף הורוביץ בכינוס עובדים שנערך בניו יורק.
העמ"י הודיעו על פתיחה בעיצומים עד אשר יסתיים הסכסוך ויוסכם על מודל שכר ראוי. ״עצוב שאנחנו נאלצים להגיע למצב הזה ממש לפני יום העצמאות, אנחנו מרגישים שאין לנו מה לחגוג כשנציגי המדינה, אשר מודים כי קיימת בעיה רצינית, מתעלמים מאיתנו. האימרה ״רחוק מן העין רחוק מהלב״ מקבלת משמעות חדשה במאבק שלנו. ארבע שנים זה מספיק זמן להסדיר את תנאי העסקתנו והשכר", הוסיף הורוביץ.
בדיון שנערך באחרונה בוועדת הרווחה נמסר ש-60% מהעמ"י נסמכים על הכנסה נוספת פרט להכנסה שלהם ובכלל זה בייביסיטר, עבודה בשיפוצים בסופי שבוע, סיבלוט הדירה השכורה לתיירים ועוד. עמ"י רבים נקלעים למשבר בעיקר סביב הוצאת המעבר הגדולות שעומדות בממוצע על עשרת אלפים שקל. רבים לוקחים כסף מההורים לשם כך.
בעבר היו פרסומים גם על עמ"י שהשלים הכנסה בסרטי פורנו ועובדת עמ"י שעבדה בחשפנות. עו"ד אבישי עזריאל, עמ"י עד לאחרונה שעמד בראש ועד העמ"י: "נציגי ישראל בעולם עובדים כבייביסיטר בערב ובשיפוצים כדי להרוויח עוד כמה גרושים. בעלת תואר דוקטור שעבדה איתי משתכרת 6,500 שקל בחודש. איך אפשר להתקיים בצורה הזו? לכן הוותק המקצועי הממוצע הוא שנה ו-4 חודשים, ולוקח חצי שנה לגייס עובד חדש במקום".