ניסנקורן הכריז על סכסוך עבודה בתעשייה האווירית
ברקע סכסוך העבודה נמצאת פרשת השחיתות בחברה, שבעקבותיה הושעו בכירי הוועד החשודים במתן שוחד ובסחיטה באיומים
ההסתדרות בראשות אבי ניסנקורן הכריזה היום (א') על סכסוך עבודה בתעשייה האווירית (תע"א) בטענה לפגיעה בארגון העובדים על רקע הליכי השעייתם מהחברה של בכירי הוועד מהחברה החשודים במסגרת פרשת השחיתות.
ההכרזה מגיעה שבועיים לאחר שניסנקורן שלח מכתב להנהלת תע"א שבו איים בסכסוך עבודה במידה שלא תפסיק את הליכי ההשעיה של החשודים בפרשה. "התערבות כזו חורגת בעליל מכל זכות או סמכות של מעסיק ומכל נורמה", כתב ניסנקורן. "אין בכוונת ההסתדרות להשלים עם תופעה כה בלתי לגיטימית".
יו"ר ההסתדרות ציין במכתב את הסכם תוכנית ההבראה שנחתם באוגוסט בין ההנהלה לוועד, הכולל את סיום העסקתם של יותר מ-800 מהעובדים. לטענתו, "אין מנוס מדחיית יישום פרק ב' בהסכם, בין השאר כפועל יוצא של התערבות תע"א בשיבוש פעילות הוועד". תוכנית ההבראה נמצאת בשלבים מתקדמים, ולפי הערכות פרשו במסגרתה יותר מ-600 עובדים.
האיום של ניסנקורן בסכסוך עבודה בא לאחר פגישה עם מנכ"ל תע"א, יוסי וייס, שהתקיימה לאחר חג הפסח, אז פנה ניסנקורן לווייס במטרה למנוע את הליכי ההשעיה. במהלך הפגישה הודיע וייס ליו"ר ההסתדרות כי בכוונתו להמשיך לפעול להשעיית חברי הוועד החשודים בפרשה.
לטענת ניסנקורן, הנהלת החברה מנצלת את חקירת המשטרה על שחיתות בתע"א על מנת לפרק את הוועד. זאת בעוד שרק לפני כשבוע פורסם ב"כלכליסט" שבכיריו הביעו תמיכה פומבית בניסנקורן לראשות ההסתדרות, בבחירות שיתקיימו בעוד פחות משבועיים. יש לציין כי השעיית העובדים מהחברה אינה מונעת את המשך חברותם בוועד וכן קבלת החלטות בו.
במסגרת פרשת השחיתות חשודים כמה חברי ועד, בהם יאיר כץ, בנו של שר הרווחה חיים כץ, החשוד בעבירות שוחד ובסחיטה באיומים, ויו"ר הוועד אהוד נוף, החשוד בסחיטה באיומים. על פי החשד, חברי הוועד פעלו במטרה לגרום לעובדי תע"א להתפקד לליכוד.
עד כה התקיימו שימועים לקראת הרחקה מהחברה עד תום חקירת המשטרה לחמישה חברי ועד בכירים. כל החשודים הגיעו לשימוע, למעט נוף, שלא הופיע בשימוע שהתקיים לו לפני כשלושה שבועות. זאת בטענה כי אינו עובד חברה. נוף ממוקם במקום ה-27 ברשימת עוגנים של ניסנקורן להסתדרות. לחברי הוועד שעדיין מורחקים מהחברה בהחלטת בית משפט טרם נמסרו תשובות על מועד חזרתם לתע"א, אם בכלל.
מההסתדרות נמסר בתגובה: "אנו חרדים למרקם יחסי העבודה בתעשייה האווירית. לא ניתן לצעדים חד צדדיים לפגוע ביחסי העבודה הטובים ששרו בתעשייה האווירית במשך עשרות שנים. אנו סומכים ידינו על רשויות החוק".
התעשייה האווירית מסרה בתגובה: "כפי שהודיעה החברה בעבר, היא תמשיך לפעול בנחישות וככל הנדרש למול החשדות העולים לכאורה מחקירת המשטרה".