5 שיטות שיתניעו תהליך חיפוש עבודה תקוע
התפטרתם, פוטרתם, נרשמתם, עדכנתם, שלחתם הרבה קורות חיים, אולי אפילו הלכתם לראיון עבודה, אבל שום דבר לא קרה? לפניכם הכלים שיעזרו לכם למצוא מקום עבודה חדש
בשיתוף AllJobs
התחלתם לחפש עבודה בהתלהבות גדולה, אבל ככל שהזמן עובר אתם מרגישים שהמשאבים שלכם מידלדלים וגובר הלחץ למצוא עבודה חדשה. קודם כל צפירת הרגעה, זה לא אתם, או לפחות זה לא רק אתם. פרק הזמן הממוצע למציאת עבודה חדשה עומד על כשלושה חודשים, אך זה בוודאי לא אומר שבזמן הזה כדאי לשבת בחיבוק ידיים או להמשיך לחפש באותו אופן שלא הוכיח את עצמו. הבנה של כללי המשחק בין מחפשי עבודה למגייסים תעזור לכם בתהליך החיפוש.
מדריכים נוספים בערוץ קריירה :
האם מקום עבודתכם מעודד משפחתיות?
שקיפות בתלוש: כך תדעו כמה שכר אתם אמורים לקבל
איך תשתמשו בפייסבוק כדי לקדם את העסק
אז למה לא חוזרים אליכם למרות ששלחתם המון קורות חיים? יכולות להיות לכך הרבה סיבות, החל מדברים שלא תלויים בכם, כגון מצב השוק והתחרות בתחום שבו אתם מבקשים לעבוד, וכלה בפרמטרים שיש לכם את היכולת לשנות. כך לדוגמה, יכול מאוד להיות שקורות החיים שאתם מפיצים בכזו מסירות לא מוכרים אתכם מספיק טוב ולא משקפים את היכולות שלכם נכונה. יכול להיות שאתם אנשי מקצוע מהמדרגה הראשונה אבל מי שלא מכיר אתכם לא מתרשם מהאיכויות שלכם כי לא סיכמתם אותן כמו שצריך בקובץ, ואולי אתם פשוט יורים לכל הכיוונים ופונים למשרות שאתם שמראש לא מתאימים להן?
הנה 5 דברים שצריך לדעת אם רוצים להתקדם לעבודה חדשה:
1. קורות חיים: איכות או כמות?
היום קל מתמיד לשלוח קורות חיים (בסך הכל לחיצת כפתור) אך נוצר מצב, שבו כשליש מהמועמדים שמגיעים לכל משרה לא רלוונטיים כלל. בתהליך המיון, הזמן הממוצע שמגייסים מקדישים לבדיקת קורות החיים עומד על 30 שניות. במציאות כזו, אין להם שום סיבה טובה לשלוף קורות חיים שלא עונים על הדרישות. מגייסים מגדירים בתיאור המשרה שלהם דרישות מפורטות מסיבה טובה - הם רוצים לקבל בחזרה רק קורות חיים שעונים על הדרישות האלו. לכן, לפני שאתם שולחים את קורות חיים יש לוודא שאתם עומדים בלפחות 80% מהדרישות שמציינת המשרה. עשו לעצמכם טובה, אל תשלחו קורות חיים מתוך ייאוש ואל תירו לכל הכיוונים. במקום זאת שדרגו את קורות החיים שלכם כך שהמשרות שכן מתאימות לכם לא יתפספסו.
תשכחו מקובץ קורות חיים אחיד, שגדוש בכל מה שעשיתם מאז שסיימתם את התיכון בהצטיינות. קורות חיים טובים הם קורות חיים שמותאמים למשרה ולכן כדאי להחזיק שתיים או אפילו שלוש גרסאות שונות, ואפילו להכין גרסת ספיישל למשרה ספציפית אחת שאתם מאוד מאוד רוצים. בכל גרסה כזו הדגישו את הניסיון והכישורים שרלוונטיים למשרה הספציפית שאליה אתם שולחים את קורות החיים. זה פשוט: ראו מה הדרישות ובהנחה שאתם עומדים בהן, וודאו שזה בולט גם בקורות חיים. אם אתם מתמודדים על משרות בכמה תחומים שונים לחלוטין, אל תחזיקו קורות חיים "דו-פרצופיים". תמיד נחמד שיש כמה סוגי התמחות או תחומי עניין, אבל אם אתם מתמודדים על משרה רק באחד מהם, יש להדגיש ולהעצים אותו.
2. רוצים שינוי? צריך להתאמץ ולהתפשר
מה עושים אם אתם לא עונים על דרישות המשרה, אבל בטוחים שתהיו מוצלחים בתפקיד זה או אחר? אם אתם רוצים להיכנס לתחום עיסוק חדש, שדורש לימודים או הכשרה שבבירור אין לכם, אבל הוא כן קרוב למה שאתם עושים היום (אולי פשוט בתעשייה שונה), נסו לחפש הזדמנויות ראשוניות. הכוונה היא למשרות זוטרות יותר, משרות התחלתיות בתחום שלא דורשות ניסיון, משרות זמניות שייתכן שיהפכו לקבועות וכדומה. נכון, משרות כאלו אינן מתגמלות כמו משרות לעובדים עם ניסיון, אבל במקרה הזה ההשקעה משתלמת. התייחסו לעבודה כקרש קפיצה להמשך הקריירה וכהזדמנות טובה ללמוד ולצבור ניסיון יקר ערך.
3. לימדו להתראיין
יש אנשים שיודעים להתראיין ויש כאלה שלא, ויש כאלה שזה בא להם טבעי ויש כאלה שלא. זה תלוי גם במראיין שלכם, במידת הציפייה וההתרגשות שלכם מהראיון הספציפי, באווירה שנוצרה ובעוד אלף ואחד גורמים. לא בטוח שכדאי להתנהג כמו שושנה ב"בנות", שהלכה לראיון עבודה, התקבלה ואז גילתה שזה רק תרגול לקראת הדבר ה"אמיתי". אבל אין ספק שכמה שתתראיינו יותר, תלמדו להכיר את עצמכם ואת מה שקשה לכם יותר בתהליך.
הכלל הוא כזה: לא כדאי להגיע לראיון עבודה לא מוכנים. מומלץ לעשות שיעורי בית, ללמוד על החברה ופעילותה, לעבור על שאלות נפוצות כדי שלא יפתיעו אתכם, וגם לא לשכוח שבסופו של יום - לא רק אתם מתראיינים ונבדקים, אלא שזו גם ההזדמנות שלכם לשאול שאלות ולבדוק אם המקום בכלל מתאים לכם. אם החלטתם שכן, אל תשכחו להגיד למראיין שתשמחו לעבוד פה. לכו תדעו, אולי יגידו לכם "כן".
4. מחפשים עבודה? אל תשמרו בבטן
יש אלפי תפקידים שמחכים לאיוש, אבל לא על כולם אתם יודעים. חשבו על תהליך הגיוס כמו על משפך - ברגע שתפקיד נולד, עובד עוזב, נפתח תקן או מזוהה צורך בתפקיד חדש, רק קומץ אנשים יודעים על כך. ה"בשורה" מתגלגלת קודם כל בתוך הארגון, כי אם זה אפשרי רבים יעדיפו לגייס עובד קיים שכבר מכיר את פעילות החברה והוכיח יכולות והתאמה לדי.אנ.איי הארגוני.
חברות רבות גם מעודדות את העובדים להביא את החברים שלהם, כלומר אנשים שכנראה דומים לעובדים שלהם, ואף מתגמלים כספית על כל מי שמתקבל ונשאר תקופת זמן מוגדרת. מכאן, שהפרסום הפומבי של המשרה הוא רק אחד מהשלבים בתהליך הגיוס. אתם לא חייבים לחכות לשלב הפרסום ויכולים לחזק את המועמדות שלכם באמצעות פנייה בערוץ נוסף.
אין מה להתבייש בתהליך חיפוש העבודה, להיפך, זה בדיוק הזמן לשאול כל מי שרק אפשר, לחשוב על כל הקשרים המקצועיים שיצרתם במהלך הדרך, לשלוח לחמכם על פני הרשת ולבדוק אם מישהו שאתם מכירים עובד בחברה שמעניינת אתכם. השתייכות לקבוצות מקצועיות שונות, במציאות או באינטרנט, יכולה גם היא לתת לכם קדימות בתהליך ומידע מוקדם. נכון, זה לא מבטיח כלום, אבל רק העובדה שיבחנו את קורות החיים שלכם דקה ולא חצי דקה, לפעמים עושה את כל ההבדל.
5. אל תתייאשו
תהליך חיפוש עבודה הוא בבסיסו תהליך מתמשך של דחייה, התמודדות עם ציפייה ואכזבה, ועם זהות מקצועית שמתערערת כשאתם לא עובדים. אבל כל אלו ייפתרו וייעלמו ברגע שתמצאו עבודה שמתאימה לכם.
בינתיים, נסו גם להנות מהחופשה שזכיתם לה באמצע החיים, היאזרו בסבלנות ושכללו את אופן החיפוש שלכם. זכרו, לא כל מי שהתקבל הוא בהכרח מקצועי יותר או מוצלח יותר מכם, והוא גם לא בהכרח יוכיח את עצמו כעובד טוב יותר מכם. הוא רק ידע טוב יותר איך לחפש ולמצוא עבודה.
הכותבת היא מנהלת תוכן קריירה וגיוס באתר AllJobs
אתר AllJobs הינו חברת בת של ynet