שתף קטע נבחר
 

המטרה: "להביא את ההיי-טק לירוחם"

שבעה חודשים של לימודי תכנות ופיתוח אפליקציות, התנקזו בסוף השבוע האחרון להאקתון של 28 שעות בירוחם, ובו עשרות משתתפי תוכנית "Go Local" התחרו על הקמת אתרי אינטרנט לעסקים קטנים מהסביבה. "התוכנית מאפשרת מיצוי הזדמנויות לצעירים מירוחם, דימונה ומצפה רמון וחיבור לשוק הגלובלי"

 

מרכז מדעים בירוחם    (צילום: רועי עידן )

מרכז מדעים בירוחם    (צילום: רועי עידן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

להתגורר במצפה רמון או ירוחם ולעבוד בעמק הסיליקון בארה"ב? אולי עכשיו זה אפשרי. אם תשאלו את 25 בוגרי התוכנית "Go Local" שהחלו את המסע לפני כשבעה חודשים, זה אפילו יישמע חלום שצפוי להתגשם.

 

עוד בערוץ הקריירה 

 

בסוף השבוע האחרון התקיימה תחרות לבניית אתרים בירוחם בבניין ההיטק של ירוחם - MindCET - בהשתתפות בוגרי התכנית, המשלבת בין עולם ההיי-טק לקהילה המקומית. במהלכה בנו המשתתפים אתרי אינטרנט לעסקים ולארגונים שונים מהסביבה, כגון מועדון הכדורגל של ירוחם, עסקי תיירות, חווה חקלאית חינוכית הסמוכה לירוחם ועוד. לירון צ׳בטרו ומתן אלקלעי, הם מצטייני הקורס שסיימו במקום הראשון בתחרות. השניים צפויים לטוס בקרוב לעמק הסיליקון בצפון קליפורניה, שם ייחשפו לעולם ההיי-טק מקרוב.

מריק שניטמן  (צילום: מריק שניטמן) (צילום: מריק שניטמן)
מריק שניטמן (צילום: מריק שניטמן)

נלחמים בהגירת הצעירים מהדרום אל המרכז

התוכנית שנפתחה בעיר בשנה שעברה ואליו נרשמו 25 צעירים מהסביבה ביוזמת חברת קצב (וגילי ברון היזמית האמריקאית), פרויקט שיקום שכונות, חברת it-works ועמותת צעירים בירוחם, משלבת בין עולם ההיי-טק לקהילה המקומית ומכשירה צעירים, בני 21-42, לעבודה בעולם הדיגיטלי גלובלי תוך רצון לחיזוק ההתיישבות הצעירה במקום - זאת לאחר שעד לפני מספר שנים היו ירוחם, דימונה ומצפה רמון עם הגירה שלילית גבוהה, במיוחד בקרב הצעירים.

 

בתוכנית משולבים תכנים מנהיגותיים ליצירת מנהיגים מקומיים בנוסף לידע בתחומי היזמות, כלים וקשרים הנחוצים להצלחה בעולם המודרני. מי שמלווה את התוכנית הם אנשי מקצוע ישראליים החיים בישראל ובעמק הסיליקון, ארה״ב. "מטרתה ליצור מוקדי היי-טק מקומיים שישתלבו בעתיד הקרוב עם חברות ההיי-טק הגדולות בעולם", אומרת מנכ"לית עמותת "ITWorks", יפעת ברון גולדברג, שביצעה את התכנית יחד עם "Go local". "התוכנית היא פיילוט שאני בטוחה שנצליח להרחיב ולהגיע באמצעותו לעוד ועוד אוכלוסיות ברחבי ישראל אשר לעיתים מוצאות עצמן מרוחקות מאפשרויות תעסוקה בעולם ההיי טק".

 

גילי בקר-קצב, יזמית התוכנית Go Local ומנכ״לית ITWorks US מוסיפה כי כישראלית החיה בעמק הסיליקון, היא שמחה על ההצלחה בקידום של הכשרת צעירים מהפריפריה ושילובם בשוק העבודה הגלובלי שלב משמעותי נוסף. "בשוק העבודה המודרני, בו עובדים מכל מקום ובכל שעה, כל שזקוקים לו בכדי להצליח הוא ידע, מחשב וחיבור לאינטרנט ולכן זוהי הזדמנות יוצאת מן הכלל לחזק את הקהילה המקומית על-ידי העצמת הקהילה הצעירה במקום".

 

"התוכנית מאוד חשובה לפיתוח הנגב והדרום", אומר מריק שניטמן (21) תושב מצפה רמון, שבנה במהלך ההאקתון יחד עם שניים מחבריו את אתר הבית של קבוצת הפועל ירוחם, ובכך למעשה החיו השלושה מחדש את קבוצת הכדורגל המיתולוגית של ירוחם, שהעפילה בעונה האחרונה לליגה ב'. אתר האינטרנט ישמש את מועדון אוהדי הקבוצה הוותיקים והצעירים לקבלת עדכונים על מצב הקבוצה בזמן אמת בליגה, סיקורים של המשחקים, התארגנויות לקראת הסעות למשחקי חוץ, נוסטלגיה משנים עברו עם ותיקי המועדון ועוד. "אני בטוח שאזור הדרום יכול להתפתח ולאפשר לצעירים נוספים כמוני להגיע ליעדים מרשימים".

 

 (צילום: מריק שניטמן) (צילום: מריק שניטמן)
(צילום: מריק שניטמן)

אל העיירה הדרומית הגיע שניטמן בגיל 4 כעולה חדש מרוסיה ולאחרונה השתחרר מחיל האוויר כטכנאי מסוקים. לדבריו, הוא רוצה להמשיך לגור במצפה רמון, אבל מחפש את ההזדמנות לעבוד בתחום ההיי-טק.

שניטמן מציין כי לאורך התוכנית, הקבוצה נפגשה עם גופים קהילתיים ועסקים קטנים הפועלים בירוחם ודימונה, התחברו ולמדו אותם, כשהמטרה היא להשתמש בידע הטכנולוגי אותו צברו על מנת להעשיר ולהעצים את העסקים בעיר.

 

זוהר רביבו (24), שנולדה וגדלה בדימונה, הייתה אחת המשתתפות הבולטות בתוכנית. זוהר החלה בשנה האחרונה לימודים במדעי המחשב, אך עדיין ללא תואר אקדמאי. ולמרות זאת, זוהר ועוד שני משתתפים נוספים, בנו במהלך החודש האחרון אתר עבור המיזם "NETGEV", מיזם למתחמי עבודה משותפים בנגב המעודד תקשורת, טכנולוגיה ושיתופיות. כך יוכלו לקדם פיתוח יזמות וקשרי עסקים דרך קורסים והכשרות למקצועות טכנולוגיים המעשירים את תושבי הקהילה בדרום.

 (צילום: מריק שניטמן) (צילום: מריק שניטמן)
(צילום: מריק שניטמן)

"אני מאמינה שכבר בעתיד הקרוב, אשתלב כמפתחת אתרים בחברות בינלאומיות", היא אומרת. "המטרה שלי היא להשתקע ולהמשיך לגור בנגב ולעבוד כמפתחת ומתכנתת בנגב. כבר יש לי תיק עבודות שבעזרתו אוכל להגיע ליעדים שלא הייתי חולמת עליהם בעבר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים