שתף קטע נבחר
 

אושר: התגמול לעצמאיים המשרתים במילואים יגדל ב-25%

ועדת העבודה והרווחה בכנסת אישרה היום (ג) הסכם בין הביטוח הלאומי למשרד הביטחון וצה"ל הקובע תשלום פיצוי מוגדל לעצמאי בשירות מילואים. עלות התיקון הינה 17 מיליון שקל בשנה והיא תמומן על ידי משרד הביטחון. השינוי בחוק יכנס לתוקף בשבועות הקרובים והוא יחול רטרואקטיבית על כל משרתי המילואים מינואר 2016

 

המילואימניקים בפעולה. תרגיל פתע    (צילום: דו"צ)

המילואימניקים בפעולה. תרגיל פתע    (צילום: דו"צ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסכם בין הביטוח הלאומי למשרד הביטחון וצה"ל המבטיח תשלום פיצוי מוגדל לעצמאי בשירות מילואים אושר היום (ג) בכנסת על ידי ועדת העבודה והרווחה. משרד הביטחון יממן את עלות התוספת של 17 מיליון שקל בשנה. השינוי בחוק יכנס לתוקף בשבועות הקרובים והוא יחול רטרואקטיבית על כל משרתי המילואים מינואר 2016.

 

שר העבודה והרווחה והממונה על הביטוח הלאומי, ח''כ חיים כץ (ליכוד), אמר : "עד היום חישוב גמלת המילואים התבסס על ממוצע השכר של המשרת בשלושת החודשים שקדמו למילואים, והיום בפעם הראשונה המדינה תעניק פיצוי נוסף שנועד לסייע למשרתי מילואים עצמאים לאור ההפסדים וההוצאות הנוספות שיש להם מלבד אובדן ההכנסה בפועל כמו השכירות, התשלום לעובדים ואובן לקוחות פוטנציאלי".

מילואימניקים בפעולה. תוספת של 25% לעצמאיים (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מילואימניקים בפעולה. תוספת של 25% לעצמאיים(צילום: דובר צה"ל)
 

בחודש פברואר 2016 אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה, הצעת חוק מטעם ח"כ עופר שלח (יש עתיד) וחברי כנסת נוספים, שעניינה הגדלת תגמולי המילואים למשרת מילואים עצמאי, בשיעור של 25% מההכנסה הממוצעת שלו כעצמאי.

 

הנחת המוצא של המציעים הייתה כי משרתי מילואים עצמאים נפגעים כלכלית יותר מאשר משרתים מילואים שכירים, בגין שירות המילואים הואיל והם אינם זכאים להחזר בגין הפסדי הכנסה עקיפים (מעבר לאובדן ההכנסה השוטפת), כתוצאה משירות המילואים ולפיכך סופגים הפסדים כדוגמת אובדן לקוחות, תשלומים שוטפים הממשיכים להשתלם בתקופת המילואים ועוד.

 

ההסכם קובע עוד כי הסכום הכולל של תגמולי המילואים לעצמאי לא יפחת מ-196 שקלים ליום, ולא יעלה על 1,441 שקלים ליום. עוד קבעה הוועדה כי התגמול יינתן רטרואקטיבית מיום 1 בינואר 2016. עלות יישום ההסכם היא 17 מיליון שקלים בשנה, והוא תקף לעשר שנים. תשלום התגמול הנוסף יעשה במקביל לתשלום תגמולי המילואים. מאחר ומכוח ההסכם התגמול הנוסף הינו בגדר גמלה, הרי שהניכויים ממנו יעשו על פי הוראות חוק הביטוח הלאומי (ללא ניכוי המס המיוחד מכוח חוק שירות מילואים).

  

על פי ההסכם, התשלומים ראשונים בגין התקופה הרטרואקטיבית שמיום 1.1.2016 ישולמו עד ל- 1.10.17.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אמר בדיון: " זהו נדבך נוסף בחיזוקם של העצמאים, החשובים כל כך לכלכלת המדינה".

 

ח"כ עפר שלח (יש עתיד), מיוזמי הצעת חוק בנושא, בירך על אישור ההסכם ואמר: "המאבק הזה ארך עשר שנים, למרות ההסכמות הנרחבות. אגף התקציבים במשרד האוצר העריך את עלות ההסכם בכ-100 מיליון שקלים בשנה, וסירבתי לקבל את ההערכה הזאת. הוכחתי שמדובר בעלות נמוכה בהרבה. טוב שאגף התקציבים שומר על הקופה, אבל לא תמיד המספרים שלהם מדויקים".

 

יו"ר ועדת המילואים בביטוח הלאומי מתוקף תפקידו כמנכ"ל התאחדות האיכרים, ישי פולק, ציין: "כחייל וכמפקד במילואים, אני חשוף באופן שוטף לבעיות משרתי המילואים העצמאיים אשר במשך שנים ארוכות הופלו לרעה ביחס לשאר אוכלוסיות משרתי המילואים. אני שמח שזכיתי לסייע למשרתי המילואים בכלל ומשרתי המילואים העצמאיים בפרט. אני בטוח שעם שינוי הגישה ויחסי הגומלין בין כל המערכות הרלוונטיות, נוכל להמשיך ולקדם את תגמול משרתי המילואים".

 

נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים בישראל), רועי כהן: "זהו שינוי תפישה כלפי עולם העצמאים, המתבצע תודות לעיקשותו של יו"ר הוועדה ח"כ אלאלוף. טוב שמתקנים את העיוות ההיסטורי ויש מי שחושב על העצמאים, אשר עוזבים את העסק ולא חוזרים לחממה של שכירות בתום שירות ממושך, אלא צריכים להשלים פערים מול לקוחותיהם".

 

נציג קבוצת המילואימניקים העצמאיים, יוחנן קפלינקוב: "חברים עצמאים שלי ששירתו במילואים פשטו רגל ונכנסו לחובות. הם נאלצו להוציא פטורים ממילואים כדי להציל את עצמם והעדיפו אוכל לילדים על פני תרומה למדינה. באמצעות ההסכם הזה המדינה אומרת לנו: אנחנו מוקירים אתכם, לא רק במילים אלא במעשים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים