מנכ"ל אסם: נקלוט בקריית גת 80 מעובדי ויסוניק וסוגת שיפוטרו
אסם מפעילה בקריית גת את מפעל סלטי צבר, את מפעל בונז'ור וברבעון הראשון של 2018 יחל לפעול בעיר מפעל הבמבה החדש המוקם בימים אלה
קבוצת אסם תקלוט למפעליה בקריית גת 80 עובדי ויסוניק וסוגת שיפוטרו. כך הודיע היום (ב') מנכ"ל הקבוצה, איציק צאיג .
אסם מפעילה בקריית גת את מפעל סלטי צבר, את מפעל בונז'ור וברבעון הראשון של 2018 יחל לפעול בעיר מפעל הבמבה החדש המוקם בימים אלה.
מפעל הבמבה החדש אמנם יחל לפעול ב-2018, אך החברה מעוניינת כבר כעת להתחיל בגיוס ובהכשרת העובדים לקראת השקתו. כמו כן, פועל בקריית מלאכי הסמוכה מפעל הגלידות של הקבוצה.
קבוצת אסם, שמחזור המכירות השנתי שלה הוא יותר מ-4 מיליארד שקל, מעסיקה כ-5,000 עובדים ב-9 אתרים ומפעלים ברחבי הארץ, מיקנעם בצפון ועד לשדרות בדרום.
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, שי רינסקי, פנה הבוקר למנכ"ל חברת ויסוניק בבקשה לקיים פגישה בהקדם, כדי להבין את הסיבות שהביאו לסגירת המפעל בקריית גת ולבחון צעדים לקידום פתרונות ככל שניתן.
רינסקי ציין כי "משרד הכלכלה מעמיד מגוון כלים רחב ואיכותי לטובת התעשייה הישראלית המאפשרים לה לפעול בישראל בסיוע ממשלתי ולהנותמכח אדם איכותי בסביבת עבודה תומכת. בכוונתי לשמוע ממנכ"ל המפעל מהן הסיבות למעבר לסין והאם ניתן לשתף פעולה ולאפשר את המשך הפעילות בישראל".
עוד הוסיף רינסקי כי משרדי הכלכלה והעבודה והרווחה פועלים במשותף ובוחנים דרכים להתמודדות עם סגירת המפעל אם אכן תצא לפועל ובמציאת פתרונות תעסוקה איכותיים לעובדים. ההכוונה לעובדים, ככל שיפוטרו, תהיה למקצועות התעשייה, שכיום יש בהם מחסור בעובדים.
יצרנית המזון סוגת, תסגור בעוד כחצי שנה את בית הזיקוק לסוכר שלה בקריית גת ותחל לייבא סוכר לבן ממקורות שונים בעולם. סוגת מעסיקה כ-60 עובדים בבית הזיקוק בקריית גת, שרובם יפוטרו. את חלקם תנסה סוגת לשלב אותם בפעילות הקיימת שלה בקריית גת. החברה הקימה את בית הזיקוק לסוכר בשנת 2008 אחרי שייבוא הסוכר מאירופה פסק כמעט לחלוטין. מנכ"ל סוגת ג'יל גמון מסר כי ההחלטה נפלה בעקבות חוסר כדאיות כלכלית של בתי זיקוק לסוכר באזורנו, זאת כיוון שהשנה אירופה חוזרת לייצא סוכר ללא הגבלה אל מחוץ גבולותיה, לאחר 10 שנים בהן היו מכסות יצוא.
חברת Johnson Controls הודיעה על כוונתה לסגור את המפעל של חברת ויסוניק (Visonic) בקריית גת ולהעביר את הפעילות שלו לסין. החברה בישרה אתמול את החדשות ל-400 עובדי המפעל. מ-Johnson Controls נמסר כי סגירת המפעל תתבצע בהדרגה ותסתיים בסוף הרבעון השני של 2018. החברה תשמור על מרכז הפיתוח בתל אביב בו מועסקים כ-125 עובדים. ויסוניק, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות אבטחה מתקדמות לבתים וארגונים, נרכשה על ידי טייקו ב-2011 תמורת כ-100 מיליון דולר. בעקבות הרכישה חדלה להיות ציבורית ומניותיה נמחקו מהמסחר.