יש לכם רעיון לסטארטאפ? כך תעשו זאת נכון
הכירו את כל הטרנדים, פתחו טכנולוגיה שתשפיע בעתיד ולא עכשיו, השתמשו במיקור חוץ, אל תחסכו על ההון האנושי והנגישו את הממשק למשתמש. כך תנתבו את התשוקה היזמית שלכם לכיוון הנכון
יצאתם לדרך עם מיזם טכנולוגי ואתם ניצבים בפני שלל אתגרים, ביניהם אתגרים טכנולוגיים רבים שמידת התמודדותכם עימם תשפיע ללא ספק על סיכויי ההצלחה של הסטראט-אפ שלכם. כיצד תהפכו את התשוקה היזמית שלכם לסטארט-אפ שיצלח את האתגרים הכלכליים והטכנולוגיים עמם מתמודד יזם בתחילת דרכו?
תהיו פאשניסטים של טכנולוגיה
גם אם אתם לא אנשים של טרנדים חולפים בחיי היומיום, בכל הקשור לטכנולוגיה היו תמיד עם יד על הדופק על הטרנדים העכשוויים הרלוונטיים לעולם הפיתוח שלכם. הטכנולוגיה היא דבר דינאמי המשתנה ומתפתח בקצבים מהירים, ולכן אחד האתגרים המרכזיים עבור הסטארטאפיסט המתחיל הוא להיות גמיש ויצירתי מספיק להתאמה ומעבר מהיר לטכנולוגיות החדשות. וודאו שכלי הטכנולוגיה שאימצתם מתאימים לדרישות העסקיות הקצרות וארוכות הטווח שלכם ושיהיו רלוונטיים גם בעוד מספר שנים, למרות אתגר התזזיתיות של עולם הטכנולוגיה.
התאימו את הטכנולוגיה לתמונה הגדולה
טבעו של אדם הוא להסתכל על ה"כאן והעכשיו", אם נתרגם את זה לעולם הטכנולוגי – יזמים לא מנוסים חושבים כיצד הטכנולוגיה שפיתחו משפיעה באופן מידי. יזם שחושב קדימה צריך לפתח "טכנולוגיה לצמיחה", כלומר להשתמש בכלים טכנולוגיים המותאמים לאפשרויות הפיתוח העתידיות, ולוקחים בחשבון עלויות, תוצרים ואימוץ לקוחות בסגמנטים שונים. בנוסף, חשוב שהטכנולוגיה תותאם לצורכי אינטגרציה, אבטחה, ריבוי משתמשים, ריבוי ערוצים דיגיטליים ועוד. התאימו את הטכנולוגיה לתמונה הגדולה על מנת למנוע "כאבי גדילה" מדרגיים בהמשך.
הסתייעו בפתרונות מיקור חוץ כדי לחסוך כסף
רוב הכסף שמגויס בשלב ה- Seed מיועד כמובן לפיתוח ראשוני. חברות הזנק מתמודדת עם אתגר גדול של עלויות מפתחים בכירים, רכישת ותחזוקת כלים חדשים ועוד, במיוחד עם גדילת העסק. חשוב שכל דולר שהושקע בטכנולוגיה ימוצה באפקטיביות ככל הניתן גם בטווח הארוך. לכן, לא תמיד כדאי לפתח הכל בתוך "הבית", אמצו פתרונות של בית תוכנה חיצוני עם הידע הספציפי שאתם זקוקים לו, זה יכול לחסוך לכם לא מעט זמן וכסף...
אל תחסכו על ההון האנושי – הזול הוא היקר
אל תחסכו בכוח אדם זול וזמין שבסופו של דבר יעלה לכם יותר! הדרך הקצרה כאן תהיה בסופו של דבר הארוכה יותר. מפתחים טובים בעלי ניסיון יעלו לכם יותר אבל יקצרו לכם את הדרך ויפיקו תוצר איכותי יותר. חשוב גם שהצוות הטכנולוגי שתבנו יהיה בעל מיקוד זהה ויכולות דומות על מנת שאנשי הצוות יעבדו בסינרגיה גבוהה ככל הניתן.
היערכו למתקפת סייבר אופציונלית
איומי אבטחה מקוונת ושיעור הפשיעה הקיברנטית הולכים וגוברים ומשפיעים כמובן על סטארט-אפים שמתמקדים בפתרונות ווב, דיגיטל, IoT ועוד. תמיד יש סיכוי שהאקר מרושע ינסה למצוא פרצות במערכות שפתחתם וזה יכול לפגוע במוצר שלכם בצורה קריטית. השקיעו במערכות אבטחה חזקות, הצפנות, אבטחת נתונים, הגבלות גישה, חיבורים מאובטחים ועוד על מנת להקדים תרופה למכה.
השקיעו בממשק משתמש
יכול להיות שפיתחתם טכנולוגיה מדהימה וחבל שהיא לא תקבל את הנראות שחשובה כל כך למשתמשים. בטכנולוגיות המפותחות בעיקר לארגונים, יש במקרים רבים ממשקי משתמש UX מיושנים או מסובכים ולכן השימוש בתוכנה הופך למסורבל, פחות אינטואיטיבי ולא ידידותי. חשוב מאד שתמצאו את האיזון הנכון בין הפונקציונאליות לאינטראקציה המיועדת. התוכנה צריכה להיות מסובכת מספיק כדי לפתור בעיות ביעילות, אבל פשוטה מספיק עבור משתמשי הקצה להשתמש בה בקלות.
קישוריות לענן
על מנת שהטכנולוגיה שלכם תהיה מספיק תחרותית, חשוב מאד שתוכלו להציע אפשרויות שימוש בענן מעבר לאפשרויות הרגילות. למרות שישנם עדיין ארגונים רבים שחוששים משימוש בענן בשל הסכנה למתקפות, רובם יבקשו פתרונות כאלה במשך הזמן.
הכותב הוא מייסד ומנכ"ל CodeOasis, בית תוכנה המלווה סטארטאפים בארץ ובעולם בשירותי פיתוח בתחילת דרכם.