השביתה במזרחי ממשיכה: חילופי האשמות בין הועד להנהלה
השביתה בבנק מזרחי טפחות נמשכת: ועד העובדים הודיע כי השביתה ממשיכה עד יום ראשון ועתר לבית הדין לעבודה בטענה כי "מנהלים פונים לעובדים הכפופים להם, תובעים מהם לשבור שביתה, ואם לא, אז הדבר ירשם בתיקם האישי ויפגע בסיכוייהם לקבלת קביעות" הנהלת הבנק: "הוועד מנסה למנוע מעובדים את זכות הבחירה בצורה אלימה"
המאבק בין ועד עובדי מזרחי טפחות ובין הנהלת הבנק עולה שלב. שביתת העובדים בבנק החלה אתמול ועל פי הודעה ועד העובדים תמשיך לפחות עד יום ראשון. היום (ה') התקיים דיון בבית הדין לעבודה בעקבות טענות הוועד לאיומים על עובדים על ידי ההנהלה במהלך סכסוך העבודה.
ועד העובדים: השביתה בבנק מזרחי תימשך
על פי כתב הבקשה: "הנהלת הבנק לא נרתעת מלבצע מעשים פליליים ממש, של סחיטה באיומים על פי סעיף 428 לחוק העונשין התשל"ז – 1977, וזאת עת מנהלים פונים לעובדים הכפופים להם, ותובעים מהם במפגיע, להפר את הוראת הארגון ולשבור שביתה. בכלל זה נאמר לעובדים שעצם השתתפותם בשביתה 'תופיע בתיקם האישי' ותפגע בקבלת הקביעות."
בעתירה מפורטות מספר פניות ממנהלים בכירים בבנק אשר מצוטטים פונים לעובדים שיגיעו לסניפים לעבודה ומציגים זאת כ"הזמנות להיות בקבוצה הנכונה, אחרת יכנסו למערבולת שמעטים יצאו ממנה", וכי "מי שמחליט אחרת בוודאי מבין את המשמעויות של החלטתו".
יו"ר ועד העובדים, דניאל דהן: "זה פרצופה האלים של הנהלת הבנק השלישי בגודלו במדינת ישראל. ההתנהלות הבריונית והאלימה הזו של הנהלת הבנק חייבת להדאיג לא רק את העובדים אלא גם את ציבור הלקוחות, את בעלי המניות את המשקיעים בבנק וכמובן את המחוקק, את בנק ישראל ואת הפיקוח על הבנקים".
כתב הבקשה של העובדים לבית הדין לעבודה הוגש באמצעות עו"ד אשר חלד ועו"ד מיכל לבנון פורת.
בהנהלת הבנק אמרו כי יגישו תגובה מסודרת לבית הדין, והאשימו את הועד בלחץ על העובדים: "השיח האלים והמאיים כנגד עובדים מופיע באופן גלוי ברשתות החברתיות של הוועד ונועד למטרה אחת בלבד: למנוע מעובדים את זכות הבחירה ולגרום להם לציית להוראות הוועד באופן עיוור, מחשש פן יבולע להם".
כזכור, בבנק מזרחי לא עודכן הסכם השכר לעובדים במשך 13 השנים האחרונות ורק לפני שבוע נראה היה שהעובדים והנהלת הבנק הגיעו להסכמות. העובדים טוענים שההודעה על המגעים למיזוג עם בנק איגוד היא זו שהביאה לפיצוץ: "לאורך כל המשא ומתן על הסכם השכר ההנהלה ניסתה להסתיר מהעובדים את התכנית שלה למיזוג עם בנק איגוד ולקראת סיומו של המשא ומתן ניסתה 'לגנוב' סעיף של הסכמה לשקט תעשייתי גורף". אמר יו"ר הוועד.
בהנהלת הבנק אמרו כי ההנהלה אכן הסכימה למתווה הסכם אשר משפר את שכרם של העובדים אך העמידה מספר דרישות להן התנגדו העובדים, ובינהן: "שקט תעשייתי מלא בתקופת ההסכם, הפעלה של תוכנית הפרישה מרצון שעליה החליט הדירקטוריון, והירתמות מלאה של עובדי הבנק במקרים של אפשרות לצמיחה לא-אורגנית, בדרך של מיזוגים ורכישות".