מחפשים עבודה או מגייסים? אל תדחו לאחרי החגים
חגי תשרי כבר ממש כאן, ונראה שהמשק עובר לעבודה ב"חצי כוח". למה כדאי בכל זאת לגייס או לחפש עבודה גם בתקופת החגים, ואיך הופכים את ההאטה הטבעית ליתרון עבורכם?
בשיתוף Alljobs
אנשים חותכים מוקדם הביתה? פרויקטים גדולים נדחים לזמן לא ברור? החברים מנצלים את ימי החופש וטסים לתאילנד? כנראה שהגיע הזמן הזה בשנה שנקרא "תקופת החגים".
הביטוי "אחרי החגים" נשמע לא מעט במסדרונות, כיוון שגם מגייסים וגם מחפשי עבודה נוטים להוריד הילוך בתקופה הזו. אולי כי נדמה לנו שממילא אף אחד לא מחפש (עובדים או עבודה) בתקופה הזו, או שאנחנו חושבים שכולם נמצאים בחופש, ואין עם מי לדבר או בשביל מה להתאמץ.
אבל למרות שכולנו אוהבים לדחות דברים ל"אחרי החגים" (גם דברים חשובים כמו למצוא עבודה חדשה או עובדים חדשים) יש לא מעט סיבות טובות לשנות את התפיסה.
יתרונות למחפשי עבודה בחגים
אנחנו מתחרים מול פחות אנשים - על כל משרה מתמודדים בממוצע עשרות אנשים. בתקופה הזו רבים מאתנו נופשים, נחים וזונחים את מאמצי החיפוש והשגרה. זו הסיבה שמי שכן פעיל ושולח קורות חיים - מצליח להתבלט מעל השאר. טיפ נוסף: לא מעט מעסיקים מפרסמים משרות לקראת החגים כדי לצבור כמות מועמדים נאה ולהתחיל את תהליך הגיוס מיד כשהם מסתיימים. אז מה אכפת לכם להיות שם ראשונים?
המעסיקים יותר פנויים - רוב המגייסים עדיין עובדים, לפחות בחלק מהחג, ולא כולם נהנים מחופשה מרוכזת. יתרה מכך: רובם נמצאים בתקופה רגועה, יחסית לשגרה, ולכן כדאי לתפוס את תשומת לבם דווקא עכשיו, כשיש להם פנאי וסבלנות. בנוסף, מעסיקים שכן עובדים במהלך החג ימשיכו לבדוק את קורות החיים שנשלחו אליהם ואם מדובר בגיוס שדחוף להם - הם יכולים אפילו לזמן אתכם לראיון עבודה .
לחפש עבודה גם כשכבר עובדים. מהנתונים שבידינו 50% ממחפשי העבודה – הם עובדים. החגים מאפשרים למי שלא נמצא בין עבודות לחפש בחופשיות: לשלוח מיילים כמה שרוצים, לשוטט באתרים ללא הפרעה, ואפילו – ללכת להתראיין. זו גם הזדמנות מצוינת לעבור על קורות החיים ולהתאים אותם לתפקיד שאותו רוצים.
מעסיקים - סיבות לגייס גם בתקופת החגים
אנשים רוצים למצוא עבודה "אחרי החגים"- וכדי לדאוג שזה יקרה הם לא "נרדמים בשמירה" ומשקיעים בחיפוש העבודה שלהם כבר במהלכם. אם הם עובדים – אז החגים נותנים להם את הזמן לחפש כמו שצריך ואפילו לנסוע לראיונות. אם הם בין עבודות - הם מקדישים מאמץ גדול יותר לתהליך, מתוך הבנה שזו התקופה שבהם האחרים קצת מזניחים.
גיוס טוב לוקח זמן - אם דוחים את הגיוס ל"אחרי החגים" עלולים לפספס מועמדים טובים שלא נחים בזמן הזה. בנוסף, גיוס מוצלח הוא תהליך ארוך ומורכב בכל מקרה, ולכן עדיף להתחיל אותו לפני החגים (או במהלכם) במיוחד אם שואפים להתחיל את התקופה הלחוצה שאחריהם כאשר הגיוסים כבר סגורים.
זמן טוב לבדק בית - למרות כל מה שרשום למעלה, רוב הסיכויים שלא תוכלו להמשיך לגייס "בכל הכוח" בתקופה הזו, ולכן כדאי לנצל אותה ואת הזמן שהתפנה - כדי לבדוק דברים שבשוטף לא מגיעים אליהם. לדוגמה: נסו לבודד באלו תקופות הצלחתם לגייס הכי טוב, מהם מקורות הגיוס היעילים ביותר, באיזה רבעון שכרתם הכי הרבה עובדים ועוד. מומלץ לראות האם יש עקביות בנתונים, ומה עבד לכם במהלך השנה.
הבנת דפוסים מהסוג הזה עוזרת לבנות תכנית גיוס שמחוברת לשטח ועובדת טוב יותר. משימות נוספות שכדאי לבצע בתקופה הזו: שדרוג המותג ואזור הגיוס באתר החברה, עדכון של תיאורי המשרות, והגדרה של יעדי הגיוס שתרצו להשיג לקראת השנה החדשה.
הכותבת היא מנהלת התוכן והמחקר של אתר אולג'ובס