פייפאל סוגרת את המשרדים בבאר שבע - העובדים יעברו לתל אביב
ענקית התשלומים המקוונים מעבירה בימים אלה כ-30 עובדים ממשרדיה בבאר שבע למטה בתל אביב, בו מועסקים 230 עובדים. המשרדים הדרומיים של החברה ייסגרו
ענקית התשלומים המקוונים האמריקאית פייפאל (Paypal) סוגרת בימים אלה את משרדיה בבאר שבע ומעבירה כ־30 עובדים שהחזיקה שם למשרדיה בתל אביב, שם מועסקים כ־230 עובדים. נראה שההכרזה על העיר הדרומית כעל בירת הסייבר של ישראל, הצלחתו של פארק ההייטק שהוקם בה ונוכחותן של חברות כמו מלאנוקס, ויקס, אלביט ואחרות לא שכנעו את החברה להישאר.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
איחוד המרכזים לא כולל פיטורי עובדים, ונעשה מטעמי יעילות ונוחות. לפי הערכות, פייפאל מתכננת להגדיל בעשרות את מספר העובדים במרכז בתל אביב בשנה הקרובה.
פעילות החברה בבאר שבע מבוססת על רכישת חברת הסייבר סייאקטיב (CyActive) בשנת 2015 בכ־60 מיליון דולר לפי הערכות. בעת הרכישה הביעו בכירים בפייפאל את אמונם בבאר שבע ובמרכז שם ואמרו כי "הרכישה אינה הרחבה של מרכז הפיתוח שכבר יש לנו בישראל, אלא מרכז עצמאי ומשמעותי מאוד עבורנו". ראש תחום מיזמים אסטרטגיים בפייפאל גיא שחורי, אמר אז ל"כלכליסט" שבמרכז בבאר שבע "ירוכזו כמה מהתחומים החשובים ביותר עבור פייפאל והוא יעסוק בזיהוי ומניעת התקפות סייבר, לחימה בנוזקות והתמודדות עם אובדן מידע".
סייאקטיב הוקמה ב־2013 על ידי לירון טנקמן ושלומי בוטנרו, והייתה החברה הראשונה שנכנסה לחממת הסייבר של JVP בבאר שבע. היא פיתחה טכנולוגיה לזיהוי מוקדם של מתקפות רשת פוטנציאליות.
ב-2008 ביצעה פייפאל את הרכישה הגדולה והמשמעותית שלה בישראל, כשקנתה את חברת פרוד סיינסס (Fraud Sciences) העוסקת במניעת הונאות ברשת. על בסיס רכישה זו הוקם מרכז הפיתוח של החברה בתל אביב, בו מתנהלים שני תחומי פעילות — האחד הוא המרכז העולמי למחקר ופיתוח בתחום ניהול הסיכונים של פייפאל, והשני מתמקד בפיתוח מוצרים לחוויית משתמש, לרבות פיתוח האפליקציה של ענקית התשלומים לאייפון ולאנדרואיד.
מפייפאל נמסר בתגובה: "פייפאל פעילה בישראל זה כעשור. במסגרת התרחבותנו בישראל, בכוונתנו לחבר בקרוב שניים מאתרי המחקר והפיתוח שלנו לכדי אתר אחד, גדול יותר, בתל אביב. בכך נאפשר לצוותים לפעול יחד על מנת ליצור מוצרים ושרותים נוספים שישרתו את כלל לקוחותינו ברחבי העולם".