שתף קטע נבחר
 

אבי שמחון: "אין צורך ברמת המסים הגבוהה הנהוגה היום"

יועצו הכלכלי הבכיר של רה"מ משוכנע שההחלטה להשתמש בעודפי הגביה עבור הורדת מסים היא צעד נכון ומתבקש. "הכוונה היא לחלק את העודפים ל-3 חלקים: חלק אחד להקטנת החובות, חלק שני להגדלת ההוצאה על בריאות, חינוך ורווחה, וחלק שלישי להקטנת מסים", אמר בראיון לאולפן ynet

"הורדת מסים זה צעד נכון ומצוין, להערכתי אם נוריד מסים אנחנו נעודד יותר צמיחה, יותר כלכלה יותר גדולה שתגיע לכלל אזרחי ישראל", כך סבור פרופ' אבי שמחון, יועצו הכלכלי הבכיר של ראש הממשלה, שהתראיין באולפן ynet.

 

 

שמחון הסביר: "מסים זה כמו חול שאתה מפזר על גלגלי השיניים של הכלכלה. אנחנו זקוקים למסים בשביל להוציא כסף, אבל רמת המסים צריכה להיות הכי נמוכה שאפשר על מנת לאפשר לנו להוציא כסף על הדברים שצריך להוציא עליהם. עכשיו השאלה היא האם אנחנו צריכים את רמת המיסים הגבוהה שהיום אנחנו לוקחים מאזרחי מדינת ישראל על מנת לממן את הצרכים שלנו - ולהערכתי התשובה היא, לא".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שמחון התייחס גם להתנגדות שהשמיעה נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, בישיבת הממשלה השבוע, להורדת מסים בתקופה זו, על חשבון עודף גבייה בסך 16 מיליארד שקל שנרשם השנה. "המשמעות היא, שבמידה שיופחתו המסים יהיה צריך, בהסתברות גבוהה, להעלותם כבר ב-2019", אמרה פלוג, "כבר היום משקל ההוצאה האזרחית בתוצר נמוך מאוד בהשוואה בינלאומית, ומקשה על הממשלה לתת מענה לאתגרים ארוכי הטווח שישפיעו על פוטנציאל הצמיחה של המשק בטווח הארוך".

 

שמחון השיב לדברי הנגידה ואמר בראיון: "מה שהנגידה אמרה זה: 'היה עודף מאוד גדול אבל הוא חד פעמי ויכול להיות שבשנה הבאה יהיה פתאום מחסור'. והתשובה שלנו היא שהעודף היה כל כך גדול שגם אם היית מפזרת את העודף הזה על פני חמש שנים עדיין אפשר היה להוריד מסים.

 

"כל שנה החוב הלאומי יורד. החוב הלאומי לפני עשר שנים היה משהו כמו 80%, עכשיו אנחנו הולכים לקראת ה-60%. אז אפשר לנצל את העובדה שיש עודפים, אפשר לנצל את העובדה שהחוב שלנו הרבה יותר קטן על מנת להוריד מסים, כך שגם אם בשנה הבאה תהיה גביה יותר נמוכה עדיין נוצר איזשהו פער של עודפים שאפשר להשתמש בו גם לשנים הבאות, אפילו אם זה חד פעמי".

 

שמחון הוסיף כי "הכוונה היא לקחת את העודפים ולחלק לשלושה חלקים. חלק אחד הולך להקטנת החובות של מדינת ישראל, חלק שני הולך באמת להגדלת ההוצאה ואנחנו מגדילים את ההוצאה על בריאות, חינוך, רווחה וכן הלאה, וחלק שלישי - והוא הקטן מבין השלושה - הולך להקטנת מסים. עדיין לא החלטנו על מה בדיוק אנחנו נוריד את המסים. היתה החלטה עקרונית להפחית מסים, אבל מה בדיוק יופחת - זה עוד מצריך דיונים בדרג המקצועי".

 

גם שר האוצר, משה כחלון, התייחס השבוע לנושא, ואמר: "התוכנית שלנו היא להחזיר את הכספים לציבור, לזוגות הצעירים ולמעמד הביניים בצורה אחראית. הכלכלה שלנו במצב מצוין ואני צופה שהחוב שלנו יירד גם בשנה הבאה. החוב של ישראל נמוך וכשהחוב נמוך אפשר להשקיע באזרחים. אני מעדיף להקטין את החוב באמצעות הצמחת המשק והגדלת העוגה ולהשקיע את הכסף בחזרה במשק.

 

כחלון הוסיף: "מסים גבוהים הם לא ערובה להכנסות גבוהות - זאת טעות. אפשר להוריד מסים ולהכניס יותר כסף. יש יותר מדי מכסים מיותרים בישראל ואנחנו הולכים לטפל גם בזה. כספי המסים יחזרו לציבור באופן אחראי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים