מרגישים מיצוי? לא חייבים לעזוב כדי להחליף תפקיד
קידום רוחבי: אתם מרוצים מהמקום שאתם עובדים בו, אבל מתחילים לחלום על עבודה אחרת? אולי פשוט הגיע הזמן לעבור לתפקיד אחר בתוך הארגון הקיים. לפניכם הסיבות מדוע כדאי לכם לחפש קודם כל בפנים לפני שתפזלו החוצה
בשיתוף Alljobs
כשאנחנו מתחילים לחשוב על התפקיד הבא שלנו, אנחנו עושים את זה בדרך כלל בגלל כמה סיבות: מיצינו את התפקיד הנוכחי, המוטיבציה שלנו ירדה, התנאים כבר לא מתאימים לנו או שאנחנו פשוט מרגישים צורך להתפתח מבחינה אישית ומקצועית. כך או כך, המחשבות שעולות בשלב הזה הן מחשבות על עזיבת החברה ומעבר למקום עבודה חדש לגמרי.
אבל בואו נעצור ונחשוב רגע: אם מקום העבודה שלנו הוא ארגון שיש בו תחומי פעילות רחבים, אז אולי יש לו מה להציע לנו. ובמילים אחרות: לפני שמחפשים בחוץ, כדאי לבדוק קודם כל בפנים. שכן מעבר בין תפקידים באותה החברה הוא צעד שהוכיח את עצמו פעמים רבות כמנצח, עבור שני הצדדים.
"הבנתי שזה הצעד החכם עבורי"
חמש שנים אחרי שהתחיל מיכאל לעבוד בחברת תקשורת, הוא מצא את עצמו בתפקיד השלישי באותה החברה. "התחלתי לעבוד בחברה כנציג בצוות המכירות הטלפוניות ללקוחות עסקיים, מתוך מחשבה שאם אשתלב בחברה ואצליח כנציג, אנסה להתקדם לתפקידים ניהוליים. אהבתי מאוד את העבודה והצלחתי לעמוד ביעדי המכירות, מה שאפשר לי להתקדם כעבור שנה ולקבל את ניהול הצוות".
"את התפקיד החדש ביצעתי בהצלחה במשך 4 שנים, אבל בחודשים האחרונים כבר הרגשתי תחושת מיצוי והתלבטתי מאוד מה לעשות. מצד אחד, אני מאוד מחובר לארגון, ומצד שני – לא ראיתי את עצמי ממשיך בתפקיד הזה לאורך זמן. שיתפתי את המנהל הישיר שלי, ולאחר חודשיים הוא עדכן אותי על תפקיד שהתפנה בצוות מכירות שטח ללקוחות אסטרטגיים".
"חשבתי על זה לעומק במשך כמה ימים, והבנתי שזה הצעד החכם עבורי. כיום אני נמצא בתפקיד שהוא אמנם לא ניהולי, אבל יש בו לא פחות תחומי אחריות, והוא מספק ומפתח אותי מאוד".
מעבר תפקיד בחברה - למה זה טוב לעובד?
מינוי עובד מתוך החברה עדיף לארגון מבחינות שונות, מעלויות הגיוס הנחסכות ועד להכרות המוקדמת עם יכולותיו המקצועיות של העובד והכישורים האישיים שלו. בנוסף, זמן החפיפה מתקצר ומתייעל, שכן אותו עובד כבר מכיר את הארגון, על אנשיו והפוליטיקות שבו, וכל שעליו לעשות הוא ללמוד את התפקיד החדש. אך מי שמרוויח ממעבר כזה לא פחות, הוא העובד עצמו.
הנה חמש סיבות טובות לקידום שלכם בתוך החברה:
הרחבת הידע ותחומי האחריות: בכל תפקיד שתעברו אליו, בין אם הקידום הוא ניהולי ובין אם מקצועי – תוכלו להרחיב את הידע שלכם, להכיר ממשקים נוספים בארגון ולקבל תחומי אחריות שונים. ככה בעצם תרכשו ניסיון שישדרג את הרזומה שלכם.
ריענון סביבת העבודה: לא סתם אומרים שתפקיד אחר באותו ארגון - מרגיש כמעט כמו עבודה חדשה. מעבר לתפקיד אחר יביא אתו השתלבות בצוות חדש שלא הכרתם מקרוב עד עכשיו. במקרים מסוימים גם תתחדשו במנהל אחר שלא עבדתם תחתיו לפני כן, ותוכלו לרענן את הסביבה הקרובה שלכם ולהרחיב את המעגל החברתי בעבודה. כך שלמרות שהחניתם את הרכב בבוקר באותו המקום בדיוק, התחושה היא שבכל זאת התחלתם עבודה חדשה.
יציבות תעסוקתית וצבירת ותק: ההתקדמות שלכם בארגון שכבר הספקתם לצבור בו ותק, מאפשרת לכם את השילוב המנצח בין שינוי תפקיד לבין יציבות תעסוקתית: קורות החיים שלכם יעידו על כך שאתם עובדים יציבים ולויאליים, ובמקביל על היכולת שלכם להתקדם ולהתנסות במגוון תפקידים. וכמובן, צבירת הוותק תעשה רק טוב לשכר ולתנאים הסוציאליים שלכם.
הזדמנות לשדרוג התנאים: שלב המעבר לתפקיד חדש הוא פתח עבורכם לשדרוג התנאים והשכר. כשאתם מדברים עם המנהל הרלוונטי על התפקיד, נצלו את ההזדמנות ובדקו את האפשרות להעלאת השכר, לשינוי היקף שעות העבודה או לשיפור התנאים הסוציאליים.
חידוש המוטיבציה: כשאתם מתחילים תפקיד חדש, אתם מחויבים אליו ומרגישים שוב את הצורך להוכיח את עצמכם, כך שרמת המוטיבציה, שהייתה בתהליך ירידה בתפקיד הקודם – מתעוררת מחדש, ויש לכם שוב דרייב להצליח. בשורה התחתונה, כנראה שגם כיף לכם יותר לקום בבוקר לעבודה.
לסיכום, מעבר לחברה אחרת המציעה לכם תפקיד מתאים ותנאים טובים יותר, יכול להיות שינוי מעולה ופותח דלתות, אבל: אם אתם מחפשים שינוי ובו בזמן רוצים להיות יציבים, אם אתם בסך הכל מרוצים מאופי הארגון שאתם עובדים בו כיום, והארגון מרוצה מכם – חשבו קודם כל על היתרונות שיעניק לכם התפקיד הבא בחברה הזו, כל עוד הוא אפשרי.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה, גיוס וקריירה ב-AllJobs