קראו לכם לראיון עבודה נוסף? כך תפעלו
כמעט שם: קורות החיים שלכם עברו, צלחתם את הראיון הטלפוני ואפילו את הראיון הראשון במשרדי החברה, ואז הזמינו אתכם שוב. האם מותר להיות שאננים בראיון השני?
בשיתוף Alljobs
ראיון עבודה שני - האם זה בהכרח אומר שהמשרה הזו בכיס שלכם? כמעט. ראיון שני הוא בדרך כלל הצעד האחרון בדרך אל המשרה המבוקשת. בנקודה הזו, יש לכם אפילו 50% סיכויים להתקבל.
מכיוון שלמפגש השני עם המעסיק יש כמה מטרות, גם אליו צריך להתכונן בהתאם. כדי לדעת על מה לעבוד, חשוב קודם כל לשאול "מי יראיין אותי?" כיוון שהתשובה לשאלה הזו תבהיר לכם מה האופי של הראיון ובמה כדאי להתמקד.
שני סוגים של ראיון שני
ראיון בעל אופי מקצועי - אם הראיון הראשון נוהל על ידי אנשי גיוס שראו לנכון לקדם אתכם לשלב הבא, הרי שבמקרה הזה, הראיון מתקיים מול מנהל צוות, או מי שעתיד להיות המנהל הישיר שלכם. בראיון הזה, קרוב לוודאי שיציגו בפניכם שאלות בעלות אופי מקצועי הנוגעות לידע ולניסיון שצברתם לאורך הזמן. אם זה המקרה המדובר – הדבר החשוב ביותר הוא לרענן את הידע המקצועי שלכם לקראת המפגש.ראיון לוידוא התאמה - במקרים רבים, הראיון הראשון מבוצע על ידי איש גיוס או משאבי אנוש ולאחר מכן תפגשו את המנהל העתידי שלכם. ראיון זה עשוי להיות "אחד על אחד" עם המנהל, או ראיון משותף "רב משתתפים" שכולל גם איש גיוס. במצב כזה יציגו לכם שאלות משולבות - חלקן מקצועיות וחלקן נועדו לברר איך תשתלבו במבנה הארגוני הקיים.
כך תתכוננו לראיון
לפני כל ראיון עבודה חשוב לחזור על השאלות הנפוצות, להבין ולשנן איך אתם מתאימים למשרה ואיפה הנקודות החלשות שלכם. כמו כן, חשוב לקרוא על החברה ולהגיע לראיון כשאתם במקסימום בקיאות ומוכנים לשאלות שישאלו אתכם.
אך בראיון עבודה שני, יש בידיכם יותר מידע שיכול לעזור לכם להתקבל לתפקיד –אחרי הכל - כבר הייתם שם, ואתם כבר יודעים מה עבד עבורכם בראיון הקודם, ואיפה הרגשתם שהתשובות שלכם קצת חורקות.
בדקו מי יראיין אתכם והתכוננו בהתאם. כשמתקשרים להזמין אתכם לראיון השני, חשוב לשאול מול מי מתבצע הראיון ומה תפקידו - ברוב המקרים, גם יגידו לכם. ההבנה הזו תעזור להבין איך להתכונן אליו ועל אילו נושאים.
נתחו את הראיון הקודם. סקירת הראיון הקודם, עשויה לשפר את הראיון הנוכחי. נסו להיזכר מה בראיון הקודם לא עבד לכם ולחשוב איך יכולתם להשיב אחרת (אם לא עשיתם את זה כבר בדרך הביתה משם).
עבדו על נקודות התורפה שלכם. עד השלב הזה, הגיוני שכבר קיבלתם איזשהו מושג לגבי מה שהמעסיק רוצה, וזה יתרון אדיר אם תדעו להשתמש בזה כדי להשתפר. האם אתם כבר יודעים מה הנקודה שמעלה חשש אצל המגייס? לדוגמה, אם אתם קצת "אוברקווליפייד" (בעלי כישורי יתר) ונשאלתם אם אתם חושבים שהתפקיד יעורר בכם התלהבות, אז קיים חשש שתשתעממו לאורך זמן. זוהי רק דוגמא, אך זהו בונוס ענק למרואיין - היעזרו בו!
יש לכם שאלות למעסיק? זה הזמן. אם הגעתם עד פה ואין לכם שאלות למעסיק, זה קצת מוזר, נכון? הרי במידה ותתקבלו זה יהיה מקום העבודה שלכם. אז אילו שאלות מקובל לשאול את המעסיק? בעיקר שאלות מקצועיות, על אופי התפקיד, ובצורה מכבדת שלא מעבירה תחושה שאתם "חוקרים את המראיין".
לסיכום, ראיון שני לא מבטיח לכם את העבודה, אך הוא ללא ספק ראיון שהרבה יותר קל להתכונן אליו. זאת כיוון שיש לכם מושג ברור יותר לגבי ציפיות המעסיקים מכם, וזה בפני עצמו - מהווה הכנה מצוינת.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs