סקר: 5 הגורמים שבזכותם תצליחו בעבודה
התואר שסיימתם בהצלחה, הניסיון שרכשתם או התקשורת הבינאישית המעולה שלכם? ב-Alljobs ביקשו ממחפשי העבודה לדרג את הגורמים החיוניים ביותר להצלחה בעולם העבודה של היום
בשיתוף Alljobs
כשאנחנו חושבים "קריירה", לכולנו יש את אותה המטרה: להצליח בעבודה שלנו. ההצלחה הזו מגדירה אותנו כעובדים מעולים, גורמת למעסיקים שלנו להעריך אותנו, בונה את הרזומה שלנו, ובסופו של דבר – פותחת בפנינו את הדלת הבאה בעולם העבודה.
חלקינו בטוחים שהכריזמה שלנו היא זו שתגרום לנו להצליח, וחלקינו מעדיפים לרכוש עוד ועוד כלים מקצועיים. בסקר שערכנו לאחרונה, ביקשנו מכם לבחור ולדרג את הדברים החיוניים ביותר שבזכותם אפשר להצליח במציאות התעסוקתית של היום.
מהניסיון ועד ההשכלה האקדמית – הנה הבחירה שלכם:
במקום הראשון: ניסיון וידע מעשי בתחום
לא סתם רובנו ממקמים אותו בתחילת קורות החיים שלנו. הניסיון התעסוקתי שלנו הוא זה שמעיד בפועל על הידע שהספקנו לרכוש בתחום שלנו, והוא זה שיאפשר לנו לצמוח לשלב הבא. ידע הוא כוח, והוא בדרך כלל הדבר שמעניק לנו את הביטחון להגיש מועמדות למשרות שאנחנו רוצים להתקבל אליהן.
גם המעסיקים מעידים – שכאשר הם קוראים, או ליתר דיוק סורקים קורות חיים תוך פחות מ- 30 שניות, הם מחפשים בראש ובראשונה את הניסיון הנדרש לתפקיד. המסקנה: בתחומים שאתם רוצים להצליח בהם, צברו את הניסיון המתאים והבליטו אותו במסמך קורות החיים שלכם.
במקום השני: הרגלים וכישורים אישיים
בין אם אלה יחסי האנוש שלנו, בין אם זו רמת הייצוגיות ובין אם היכולת לעבוד תחת ריבוי משימות – הכישורים האישיים שלנו חשובים כמעט כמו הניסיון. ולמה? כי הרי זה לא משנה כמה מקצועיים נהיה בתפקיד שלנו - אם לא נצטייר כאנשים נעימים וסובלניים, כאלה שנעים לפנות אליהם ולעבוד לצדם – גם שביעות הרצון מאתנו לא תהיה בשמיים לאורך זמן.
מעבר לכך, צריך לזכור שחלק מתהליכי הגיוס כוללים את שיחות ההמלצה ממעסיקים קודמים, ובשיחות האלה יש משקל רב לכישורים ולתכונות האופי שלנו. אז כן, תמיד טוב להיות אנשים עם תקשורת בינאישית טובה וכישורים חברתיים, בטח ובטח במקום העבודה שלנו.
ואילו עוד תכונות וכישורים יכולים לעזור לנו למצוא עבודה, להתמיד בה ולהפוך לעובדים אטרקטיביים? הנה כמה דוגמאות: תקשורת מילולית טובה, עבודת צוות, יכולת הנעה עצמית, ניהול זמן נכון וגמישות והסתגלות לשינויים. מזהים את הכישורים האלה אצלכם? חדדו והבליטו אותם. אין לכם? הגיע הזמן לאמץ.
במקום השלישי: שליטה בכלים (אינטרנט ותוכנות)
ברור שזה חשוב. אם המאה העשרים היתה עידן האינטרנט, הרי שהמאה העשרים ואחת לקחה את זה צעד אחד קדימה ואנו נמצאים היום בעיצומו של עידן הטכנולוגיה וה-IOT. היום, כשאנחנו משתמשים בעוד ועוד תוכנות שמשרתות אותנו בעבודה, ובחיים בכלל – אין לנו את הפריבילגיה להשאיר את המיומנויות הטכנולוגיות למישהו אחר.
במיוחד לא כשחלק ניכר מהמיומנויות האלה הן תוכנות או יישומים אינטרנטיים לחלוטין – ואפשר ללמוד אותם אונליין. וככל שנכיר אותם יותר לעומק – כך נצליח להתנהל ביעילות. כמובן שיש גם תוכנות וכלים שההיכרות איתם היא תנאי סף לקבלת התפקיד. אם אתם עובדים בתפקידי מזכירות ואדמיניסטרציה למשל, השליטה בכלים לניהול זמן וקביעת פגישות תאפשר לכם לעבוד בלי טעויות. אם אתם בתפקידים הדורשים יכולות אנליטיות, אתם כנראה גם האחרונים שמפחדים מטבלאות ונוסחאות אקסל.
במקום הרביעי: הכשרה מקצועית (קורסים למיניהם)
העולם בו אנו חיים לא מפסיק להשתנות ולהתעדכן, לפעמים אפילו בקצב שקשה לעמוד בו. כדי לעמוד בקצב של השינויים האלו, השוק מציע מגוון גדול של קורסים מקצועיים בכל תחום שהוא. החל מקורסים של שנה ומעלה המאפשרים לעסוק בתפקיד ממשי ועד לכאלה שמחזקים את המיומנויות שלנו תוך כדי ביצוע התפקיד הקיים.
כך או כך, הם מאפשרים לנו להיות מקצועיים יותר, להכיר תוכנות שונות ולהגיע מוכנים יותר לתפקיד הבא. ומה ההבדל בין קורסים כאלה לבין תארים אקדמיים? הם פשוט קצרים יותר, ממוקדים יותר ומכשירים אותנו לעסוק בתחום כלשהו המחובר לשוק התעסוקה.
במקום החמישי: השכלה אקדמית
הדירוג של האקדמיה לאחר ההכשרות המקצועיות, מראה שאנחנו אמנם עדיין מעריכים את ההשכלה והטייטל שאפשר לקבל רק בה, אבל גם מבינים שהחיבור בינה לבין המציאות התעסוקתית של היום הולך ומיטשטש.
בניגוד למסלולים כמו עבודה סוציאלית, ראיית חשבון או משפטים, לא כל תואר אקדמי מעניק לנו הכשרה ויתרון של ממש "בחוץ", ולכן רבים מאתנו מבינים שכדי להשתלב בתפקידים שהאקדמיה לא מכשירה אליהם, בין אם כבר סיימנו את התואר שלנו ובין רק התחלנו לחשוב עליו – כדאי שנחליט קודם כל בדיוק במה אנחנו רוצים לעסוק, ורק אז לחפש את המקום שיכשיר אותנו לכך.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה, גיוס וקריירה ב-AllJobs