שתף קטע נבחר
 

עופרה שטראוס: "אני רואה באפליית נשים כישלון של הדור שלנו"

הבעלים של קבוצת שטראוס התייחסה בוועידת "ישראל, סיפור הצלחה" לקמפיין "me2": "זה כואב ולא נעים. כולנו נושאים באחריות". פרופ' רות ארנון ממכון ויצמן: "אני לא חוששת מהשפעת הריאליטי על המדע"

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"הבנות שלי גדלות לעולם שבו נשים מופלות לרעה", כך אומרת בעלת השליטה בקבוצת שטראוס, אשת העסקים עפרה שטראוס, בפאנל "נשים בצמרת הכלכלה" שנערך היום (א') בוועידת "ישראל, סיפור הצלחה" של ynet ו"ידיעות אחרונות".

 

יושבת ראש קבוצת עזריאלי, דנה עזריאלי, הייתה נחרצת מעט פחות. "מביאים אנשים לעבוד אם הם ראויים לתפקיד. גבר או אישה? תלוי למי מתחברים יותר. בדירקטוריון שלנו אנחנו כמעט 50% נשים. יש המון עבודה בנושא ועדיין צריך להשתפר, אבל מנסים. יש מנכ"לים ומנכ"ליות שקודמו מתפקידי שיווק. זה לא עניין מגדרי. אני לא מומחית למגדר אבל אני יודעת מה נכון לחברה".

 

יו"ר קק"ל: "המחלוקות הפכו לשנאה אישית שאנו פוגשים בכל מקום - גם במוסדות השלטון"

לכתבות נוספות בערוץ ynet קריירה

 

שטראוס נזכרה בראיון העבודה הראשון שלה כשכבר הייתה אשת עסקים. "שאלו אותי איך זה להיות אישה בעולם העסקי, כי אין עוד הרבה נשים מסביב. מעולם לא הרגשתי שזה 'נושא' ולכן ההפתעה שלי בראיון מהשאלה הייתה גדולה. זכיתי שגדלתי במשפחה שהנושא הזה של להיות גבר או אישה לא הייתה לו כל משמעות. אמי ניצולת שואה, ולכן החוזק הפנימי הזה... היא תמיד אמרה לי 'שיהיה לך מקצוע'. קשה לי להבין איך זה עדיין 'אישיו'. קשה לי להבין איך שאני, שעובדת בזה כבר הרבה שנים - הבנות שלי גדלות לעולם שבו נשים מופלות לרעה. אני רואה בזה כישלון של הדור שלנו. כולנו נושאים באחריות, וכדאי שנעשה את התיקון כמה שיותר מהר. אני לא חושבת שמישהו אחר אשם. זה מהדברים שמדירים שינה מעיני".

 

באשר לקמפיינים החברתיים בישראל, בהם me2 והמחאה החברתית ב-2011, הודתה שטראוס כי "מכל תיקון למדתי, ועברתי גם מחאה ליד הבית שלי (המחאה החברתית). תיקונים של עוולות זה כואב, זה אף פעם לא נעשה בצורה נימוסית, זה אף פעם לא נעים. אני שומעת 'צעקה'. הייתי בטוחה שהטרדות מיניות זה משהו שכבר איננו כי יש כבר חוק וזה פלילי, אבל בשיחה עם הבנות שלי הן אמרו לי 'אמא, על מה את מדברת?, המילה 'לא' עדיין לא עוברת'.

עופרה שטראוס, ועידת ה-70 ישראל סיפור הצלחה (צילום: מוטי קמחי)
עופרה שטראוס, בוועידת ה-70 "ישראל סיפור הצלחה"(צילום: מוטי קמחי)
 

 שטראוס הוסיפה בהתייחסה להקמת מפעלים בפריפריה, כי "כשיש מפעלים באזורים מסוימים יש יותר אהדה למוצר בשל כך, מאשר בגלל הטעם של המוצר שמיוצר שם. יש יותר סנטימנטים. אנחנו צפונים. נולדתי וגדלתי בצפון. להיות מהפריפריה זה מותג ואני נושאת אותו בגאווה. בצפון יש מיקס של אוכלוסיה, זה ערביי ישראל למשל. המיקס הזה של העובדים הוא אנשי שטראוס. הוא חוצה את כל האוכלוסיות. שנראה גם חרדים וגם דתיים וגם נוצרים וגם נשים מכל חלקי הארץ".

 

"דברים פשוטים לא כדאי לעשות כאן"

בפאנל שכותרתו "ישראל אומת הסטארט אפ", השתתפו פרופ' רות ארנון ממכון ויצמן למדע; רפי מהודר - מהנדס, ממציא ומפתח טכנולוגיית הטפטפות; דב מורן, משקיע הון סיכון וממציא הדיסק און.קי והאלוף במילואים יואב הראבן, מנכ"ל רפאל מפתחת ומייצרת מערכת כיפת ברזל.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
פרופ' רות ארנון, מכון ויצמן: "בישראל יש הערכה גדולה למדע, גם בקרב הנוער יש כמיהה ללימודים, בעיקר למדע, כרגע לא הייתי חוששת מאובדן הפלח הזה בעשייה הישראלית. זה קיים גם במערכת האקדמית וגם במערכת החינוך. כי אתה רואה הרבה מאוד תלמידים שנמשכים לחוגים ולבתי ספר מיוחדים".
 
רפי מהודר, דב מורן ויואב הר אבן ועידת ה-70 ישראל סיפור הצלחה (צילום: מוטי קמחי)
רפי מהודר (משמאל), דב מורן ויואב הר אבן(צילום: מוטי קמחי)
מהודר סיפק אבחנה מעניינת: "יש פה חקלאות מתקדמת מאוד. יש גידולים מדהימים בערבה, אבל דברים פשוטים לא כדאי לעשות כאן. פטנט זה המונופול אולי היחיד כמעט בישראל על פי חוק. מישהו שיושב במעבדה וממציא טפטפת למשל, מקבל מונופול בישראל, ואם ירשום אותו בארצות נוספות הוא יקבל מונופול בכל העולם".
 
מורן ייחס את היזמות בישראל דווקא לראש היהודי המסורתי והמוכר. "אנחנו אומה מיוחדת מאוד של יזמים ויש סיבה לזה. סיבה 'די.אן אייאית'. אנחנו נכדים של יזמים, שאלמלא היו כאלה הם לא היו שורדים. גם כשגוף חוטף מכות, הדי.אן.איי נשאר די.אן.איי. בארגון ודיוק אנחנו בינוניים".
 
פרופ' ארנון שללה את השפעת תוכניות הריאליטי על המציאות היומיומית. "בישראל יש הערכה גדולה למדע, גם בקרב הנוער יש כמיהה ללימודים, בעיקר למדע, כרגע לא הייתי חוששת מאובדן הפלח הזה בעשייה הישראלית. זה קיים גם במערכת האקדמית וגם במערכת החינוך. כי אתה רואה הרבה מאוד תלמידים שנמשכים לחוגים ולבתי ספר מיוחדים".
 
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
עופרה שטראוס ועידת ה-70 ישראל סיפור הצלחה ידיעות אחרונות
צילום: מוטי קמחי
מומלצים