שתף קטע נבחר
 

עבדים היינו ונשארנו: כמות שעות העבודה בישראל גבוהה מאוד ביחס ל-OECD

ישראלי ממוצע עבד כשלושה שבועות יותר בשנה מאשר עובד במדינות ה-OECD ב-2016. ובזמן שבישראל שבוע העבודה הפורמלי קוצר בשעה אחת, בדרום קוריאה ביצעו מהלך דרסטי בהרבה. וגם, בחנו את עצמכם – האם אתם עבדים?

עובדים שעות נוספות: ישראלי ממוצע עבד בפועל 1,889 שעות ב-2016 - 126 שעות יותר מעובד ממוצע במדינות ה-OECD, שהן שלושה שבועות עבודה.

 

 

ה-OECD על ישראל: הכלכלה חזקה אך יותר עובדים עניים

עוד בערוץ הקריירה   

 

לפי נתוני ה-OECD, שבוע עבודה ממוצע של שכיר בישראל המועסק במשרה מלאה עמד על 44.5 שעות בשבוע, כאשר שבוע עבודה ממוצע של עובד זהה במדינות ה-oecd עמד על 40.4 שעות.

 

בישראל עובדים 84.5% מהמועסקים במשרה מלאה, ו-15.5% מהעובדים במשרות חלקיות. נתון זה דומה לממוצע מדינות הארגון, שעומד על 83.3% במשרה מלאה ו-16.7% במשרה חלקית. אם משקללים את העובדים במשרות חלקיות, עובד ממוצע בישראל עובד 40.6 שעות בשבוע בהשוואה לממוצע ה-OECD שעומד על 36.8 שעות בשבוע.

 

ההחלטה לקיצור שבוע העבודה בישראל קבעה כי מעתה משרה מלאה תיחשב 182 שעות עבודה בחודש במקום 186 שעות כיום, וכי קיצור שבוע העבודה יבוצע על ידי הפחתת שעת עבודה אחת ביום מוגדר - במהלך שבוע העבודה, מה שאמור לקצר אותו בפועל מ-43 ל-42 שעות שבועיות.

 

עם זאת, במסגרת ההסכמים בין ההסתדרות למעסיקים ולמשרד האוצר, נקבע כי עובד יוכל לעבוד 16 שעות נוספות בשבוע, במקום 15 כיום, וכך בעצם סך השעות המקסימלי שמותר להעסיק עובד בישראל נותר זהה – 58 שעות.

 

 

קיצור שבוע העבודה בקוריאה הדרומית

בזמן שכלכלת קוריאה הדרומית זינקה בשנות ה-80 וה-90 - התפתחה תרבות של התמכרות לעבודה ושיעור היילודה צנח. לפי נתוני ה-OECD, דרום קוריאה היא אחת המדינות בהן עובדים את כמות השעות הגדולה ביותר בארגון, כאשר עובד ממוצע בדרום קוריאה עבד בפועל 2,069 שעות ב-2016. רק במקסיקו וקוסטה ריקה עבדו יותר שעות.

 

כתוצאה מכך העבירו החודש בדרום קוריאה החלטה היסטורית, אשר קובעת כי שבוע העבודה במדינה יקוצר ל-52 שעות (40 שעות רגילות +12 שעות נוספות). החוק יכנס לתוקף ביולי ויחייב בשלב הראשון רק חברות גדולות, לפני שיעבור גם לעסקים קטנים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שבוע העבודה הפורמלי בדרום קוריאה כלל עד עכשיו 40 שעות עבודה בלבד, אליהם נוספו 12 שעות נוספות באמצע השבוע, ועוד 16 שעות נוספות בסוף השבוע, כך שמעסיקים יכלו על פי חוק להעסיק עובדים 68! שעות בשבוע. לפי החוק החדש, עובדים יוכלו לעבוד 12 שעות נוספות בלבד.

 

באמצעות החוק החדש, מקווים בממשלת סיאול לשפר את איכות חיי התושבים ולהגדיל את שיעור התעסוקה. צ'אנג היון בק, השר לשוויון מגדרי ומשפחה, הגדיר את שעות העבודה במדינה "ארוכות בצורה לא אנושית" ואמר שהן היוו גורם מרכזי לכך שהאוכלוסיה במדינה מזדקנת במהירות.

 

במסגרת ההודעה על קיצור שבוע העבודה בישראל אמר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כי "המהלך מקדם את האיזון הראוי בין עבודה לפנאי וזהו צעד חשוב ראשון בדרך ליעד: להביא לכך ששבוע העבודה בישראל יעמוד על 40 שעות בלבד". המטרה של ניסנקורן בהחלט ראויה, אך כל עוד סך שעות העבודה השבועי שניתן להעסיק עובד בישראל נותר גבוה מאוד ועומד על 58 שעות (כולל שעות נוספות) - לא בטוח שרובנו נרגיש יותר כמו עובדים ופחות כמו עבדים. 


פורסם לראשונה 31/03/2018 08:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים