שתף קטע נבחר
 

הסיבות שבגללן אסור לוותר על ראיון עבודה טלפוני

מגייסים עובדים? אל תחסכו בשיחת טלפון מעמיקה לפני שתזמנו את המועמד לראיון עבודה. הנה הסיבות שבגללן כמה דקות בטלפון יחסכו לשני הצדדים זמן וכסף

בשיתוף Alljobs

 

יש מקרים שבהם נדמה שהגיוס יהיה זריז. הסתכלות בקורות החיים של המועמד מלמדת שהוא "בול" לתפקיד ואתם מניחים שמספיק להתקשר כדי לתאם ישר ראיון פרונטלי ואין סיבה לטרוח ולסרבל את התהליך עם שיחה טלפונית מקדימה. אבל תתפלאו, כמות ראיונות הסרק שהשיחות הקצרות האלו עשויות ליירט - שווה לכם המון זמן, וזמן כידוע - זה כסף.

 

ראיון עבודה טלפוני: מזהה את ה- Deal Breakers

מחפשי עבודה שולחים המון קורות חיים למשרות שעשויות להתאים להם, ועם כמה שזה לא נוח ואפילו מתסכל לקבל כמויות של קורות חיים לא רלוונטיים למשרה שפרסמתם, חשוב להבין את הצד השני: שמנסה למצוא עבודה ולכן פונה לכל הצעת עבודה שנראית לו בכיוון.

לפני שמגיעים לראיון, דברו בטלפון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפני שמגיעים לראיון, דברו בטלפון(צילום: shutterstock)

במקרים מסוימים, אפילו בכאלו שבהם קורות החיים נראים מתאימים, יש עדיין מספר נושאים שכדאי לברר בטלפון. ומי שמיומן כבר יודע מהם.

זהו שלב הוגן, לא רק כלפיכם, אלא גם כלפי המועמד, שמשקיע לא מעט משאבים בכדי להגיע לראיון עבודה אצלכם במשרד. וזאת מבלי להזכיר את התקוות שזה נוטע בו לגבי סיכוייו להתקבל לעבודה החדשה.

 

הנה לפניכם כל ה"למה" לא כדאי לכם לוותר לעולם על ראיון טלפוני מקדים עם המועמדים שלכם, לפני שתפגשו אותם פנים מול פנים:

 

תוכלו "לחוש" את הצד השני: קורות חיים שכתובים על גבי מסמך "יבש" יכולים להיראות נפלא. ניסיון? יש, השכלה רלוונטית? יש, ועל פניו הכל נראה מבטיח. כל כך לא נעים, וגם חבל, כשמועמד מגיע לראיון ובתוך כמה דקות אתם כבר מבינים ש"זה לא זה"; נימת הדיבור, שאלות שלא במקומן, אי הבנת הסיטואציה ואפילו חוצפה וחוסר נימוס, כל אלה הם דברים שבמקרים רבים אפשר לזהות עוד בטלפון ולחסוך לשניכם את הטרחה.

 

וודאו שהמועמד באמת מבין את התפקיד: במקרים רבים נדמה לכם שהמועמד מבין על איזו משרה הוא מתמודד, אבל כשמתארים את התפקיד עצמו, על כל רבדיו, מסתבר שאין רחוק מזה. לפעמים מדובר ברמה הניהולית של התפקיד, או באזור גיאוגרפי, ובמקרים אחרים במשימות שהוא כולל ועוד. למשל, אולי זה נשמע כמו ג'וב מפוצץ, אבל בפועל המשרה מכילה לא מעט משימות סיזיפיות ומרות מצד כמה מנהלים? ואולי העבודה כוללת הליכה לבנק אחת לשבוע והמועמד לא מעוניין? גם זה קורה.

 

למרות שרוב פרטי המשרה כבר צוינו במודעה, וידוא כזה יחדד את הנושאים הללו טוב יותר, ועדיף שתופתעו מחוסר ההתאמה בטלפון ולא בראיון פרונטאלי שמלכתחילה לא היה לו סיכוי.

 

כי כדאי לדבר על השכר עוד לפני שנפגשים: על תפקיד כמעט זהה, אבל בסוג חברה ובמיקום שונה, לא יוצע אותו שכר. את המידע הזה מגייסים יודעים ומכירים, אבל לצפות שכל מועמד יצליח לשער כמה יציעו לו זה דמיוני. האמת היא שלאף אחד לא נוח לדבר על כסף, אבל זה לא אומר שמועמד יתפשר על הקווים האדומים שלו בנוגע לשכר, זה רק אומר שהנושא יידחה עוד ועוד עד שתגיעו אליו בסופו של דבר. אז למה לא מההתחלה? הרי אם השכר לא תואם את ציפיות המועמד ולכן אין מרווח תמרון פה, אין באמת טעם להתקדם בתהליך, נכון?

 

כדאי להשאיר מקום לשאלות מצד המועמד: גם כמגייסים מנוסים אתם לא יכולים לעלות על הכל. יש נושאים שאולי המועמד מצידו (או מצידה) יכולים להעלות בשיחה ואתם כלל לא חשבתם עליהם. מי בכלל יודע איזה עניין יצוף ויוכל לשנות את תסריט השיחה? במקרים מסוימים אם תתנו למרואיין לדבר ותקשיבו באמת, אולי תבינו שהוא לא האדם המתאים לתפקיד. אך במקרים אחרים ייתכנו הפתעות, כי יכול להיות גם מצב שבו המועמד אולי לא מתאים לתפקיד הספציפי הזה, אבל יתברר כמתאים למשרה אחרת אצלכם ומשם אפשר כבר לזמן לראיון הנכון.

 

לסיכום, בכל גיוס יש מימד של הימור ותמיד קשה להחליט מיהו המועמד הנכון. ולכן, גם אם הספק קטן, עדיין כדאי להרים טלפון ולברר כמה שיותר פרטים, בטרם גוררים את שני הצדדים לראיון פרונטלי. אמנם מדובר בהשקעה, אבל בהשקעה שווה שמתקזזת עם החסרונות שיכולים לצוץ כאשר מוותרים עליה.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים