שתף קטע נבחר
 

"מרימות!": מרכז תעסוקה חדש לקהילה הטרנסית

המרכז יוקם בחסות המרכז הגאה של עיריית תל אביב ועמותת "מעברים", במטרה להעלות את שיעור הטרנסים המשתלבים בשוק העבודה. 86% מהטרנסג'נדרים דיווחו כי חוו אפליה בתעסוקה

אפליה בתעסוקה היא אחת מהבעיות הגדולות ביותר של הקהילה הטרנסית בישראל, בעיה שמקורה בעיקר בתפיסות עולם סטריאוטיפיות. בשל כך, מתקשים טרנסים וטרנסיות רבות להשתלב בשוק התעסוקה. בנוסף לכך, מתמודדת חלק מאוכלוסיית הטרנס עם היעדר תמיכה משפחתית ועם עלות גבוהה של טיפולים רפואיים. כך, כ-19% מהאוכלוסייה הטרנסג'נדרית נדחקת למעגל הזנות.

 

"לא הייתי שורדת רבע שעה בחיים שלהן"

"בצבא אמרו לי: 'אנשים כמוך לעולם לא יוכלו להגן על המדינה'"

 

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
העצרת המרכזית של קהילת הלהט"ב, כיכר רבין בתל אביב, מוקדם יותר השבוע(צילום: שאול גולן)
 

במסגרת פרויקט חסר תקדים של עיריית תל אביב יפו והמרכז הגאה, מוקם בימים אלו על ידי הביטוח הלאומי ועמותת "מעברים" לקהילה הטרנסית, מרכז תעסוקה שמטרתו להעלות את שיעור הטרנסים המשתלבים בשוק העבודה. בעקבות מחאת הקהילה הלהט"בית, קוראים במרכז הגאה לחברות שהביעו תמיכה במחאה לסייע בשילוב חברי וחברות הקהילה הטרנסית בעסקיהן.

 

כ-3% מהאוכלוסייה, כך לפי נתוני המרכז הגאה ועמותת "מעברים", הינם אנשים המרגישים אי הלימה בין מגדרם לבין מינם. כ-0.58% מהאוכלוסייה בישראל הם טרנסג'נדרים.

 

במרכז הגאה ועמותת "מעברים" ציינו כי חברות רבות בעולם מעסיקות 'מנהל גיוון' (Diversity Director), שתפקידו להרחיב את ההון האנושי בחברה. זאת, מתוך הבנה שגיוון בא לידי ביטוי בידע, חוסן, יצירתיות ותרבות ארגונית בעלת הבנה ופתיחות לאנשים מתרבויות שונות, שפות שונות, מנהגים שונים ודפוסי התנהגות שונים. "עיקרון הגיוון מגיע מתוך שאיפה לתרבות ארגונית שמקבלת, מכבדת ומעריכה מקצועית ואישית אנשים שבאים מרקע שונה, ואשר מביאים איתם את השונות הזו", הסבירו במרכז הגאה. "אנשים טרנסג'נדרים ואנשים שונים מגדרית הם אנשים שבעצם הווייתם חיים מחוץ לקופסא שיועדה להם".

 

נאומה של אורנה בנאי, בעצרת המרכזית של קהילת הלהט"ב בכיכר רבין בת"א    (צילום: קונטקט)

נאומה של אורנה בנאי, בעצרת המרכזית של קהילת הלהט"ב בכיכר רבין בת"א    (צילום: קונטקט)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מסקר שערכה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה של משרד הכלכלה, עולה כי אנשים טרנסג'נדרים סובלים מסוגים רבים של התנהגות פוגענית, הרבה יותר מהומואים, לסביות וביסקסואלים: 86% דיווחו כי חוו אפליה בתעסוקה, 72% דיווחו שהם סובלים מ'הומור' על חשבונם מצד הממונה (58% - מ'הומור' מצד העמיתים), ו-39% דיווחו כי נדרשו להתלבש בהתאם ל'מינם המקורי'.

  

במרכז החדש, אשר מוקם בימים אלו, יועבר מידע על משרות מתפנות ויוענק סיוע בכתיבת קורות חיים ובהכנה לראיונות עבודה ומרכזי הערכה, כמו גם בהתמודדות עם טרנספוביה בקבלה לעבודה. בנוסף, יבצעו אנשי המרכז שיחות הסברה עם מעסיקים לגבי הקהילה הטרנסית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים