שתף קטע נבחר

עובד יפוצה על 5 שנים בלי הפרשות לפנסיה

חברת "דלתון עבודות אלומיניום" לא דאגה לזכויות העבודה של מרכיב מסגרות. בית הדין מתח עליה ביקורת וחייב אותה בכ-66 אלף שקל

בית הדין האזורי לעבודה בחיפה קיבל לאחרונה את תביעתו של עובד לשעבר בחברת "דלתון עבודות אלומיניום", והורה לה לשלם לו פיצויים בסך כ-66 אלף שקל בגין שורה של הפרות של זכויות, בהן אי הפרשת פנסיה והלנת שכר. השופט בועז גולדברג מתח ביקורת על "התנהלות חסרת תום לב של מעסיק בעלת השלכות הפוגעות קשות בזכויותיו".

 

התובע הועסק כמרכיב מסגרות במשך כשש שנים עד ספטמבר 2016, אז הסתיימה העסקתו בנסיבות שנויות במחלוקת. בתחילת אותה שנה נודע לו ולעובדים אחרים כי במשך כחמש שנים החברה לא הפקידה להם כסף לקצבה ולקופת גמל. בנוסף, גם חלקו של העובדים לא הועבר לקופה אף שנוכה משכרם. הם פנו למעסיקים אך אלה לא עשו דבר, עד שכעבור כמה חודשים מסרו העובדים, ובהם התובע, שהם יוצאים ל"חופשה" עד שיקבלו את המגיע להם.

 

בתביעתו שהגיש דרש העובד את תשלום ההפרשות וכן פיצויי פיטורים, הלנת פיצויי פיטורים וזכויות נוספות. לטענתו הוא "התפטר בדין מפוטר", כלומר - עזב בנסיבות שיש לראות בהן כפיטורים.

 

החברה טענה מנגד שהעבירה את כל הכספים לסוכן ביטוח, שלא העביר אותם לחברת הביטוח, וכי היא מנהלת נגד הסוכן הליך משפטי בעניין. אבל היא לא צירפה ראיות להעברת הכספים ולא פירטה את מספר ההליך הנטען.

 

בכל הקשור לסיום ההעסקה קבע השופט בועז גולדברג שהתובע זכאי לפיצויי פיטורים. הוא הבהיר שעל פי פסיקת בתי הדין לעבודה, אי תשלום שכר או זכויות מכוח חוק מהווה סיבה מספקת להתפטרות שיראו בה פיטורים.

 

נפסק כי לא ניתן לצפות מהתובע שימתין זמן כה רב עד שהחברה תואיל לקיים את חובותיה כלפיו, מה גם שהוא הביע את מחאתו בפניה בעל-פה ובכתב. "דווקא על רקע התנהלות זו הייתה חייבת הנתבעת 1 להבין כי אם היא רוצה להימנע מהתפטרות התובע כדין פיטורים, עליה לפעול בבהילות ולהסדיר את העניין", כתב השופט בפסק הדין ומתח ביקורת על "גרירת הרגליים" של החברה.

 

על כך הוא הוסיף כי "מעסיק סביר, שאינו משלם סכום גבוה כל כך לאורך תקופה משמעותית כל כך, בגין הפרשות סוציאליות, ואף מנכה את חלקו של העובד, צריך לפעול לאלתר על מנת לשלם את חובו".

 

בנוסף קבע השופט גולדברג שהתובע זכאי לפיצויי הלנה – גם הלנת פיצויי פיטורים וגם הלנת שכר, שכן בחודשים מסוימים הועברה משכורתו אחרי התאריך שבו התחייבה החברה לשלם.

 

בסיכומו של דבר, ולאחר פירוט רכיבי הפיצוי השונים (אי הפרשות לפנסיה, דמי הבראה, פיצויי פיטורים, פיצויי הלנת שכר), הורה השופט לחברה לשלם לתובע כ-66 אלף שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד איאל סבית
  • ב"כ הנתבעות: עו"ד שגיא קרני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים