שתף קטע נבחר
 

עובדי טבע בקריית שמונה משהים את השביתה

בטבע הצהירו כי בכוונתם למכור את מפעל "מיגדה" בקרית שמונה כחלק מתוכנית הקיצוצים וההתייעלות, ובכל מקרה אינם מתכוונים לסגור אותו כי מדובר במפעל רווחי. אך עובדי המפעל טוענים כי המכירה אינם נעשית בתיאום איתם. לאחר שפתחו הבוקר בשביתה החליטו העובדים לחזור מחר לעבודה ולתת הזדמנות למו"מ עם ההנהלה שחודש היום

כ-250 עובדי מפעל טבע "מיגדה" בקריית שמונה ישהו את העיצומים שהחלו היום (א') וישובו מחר לעבודה סדירה. זאת, לאחר שהיום חודש המו"מ ביניהם לבין ההנהלה, בהובלת ההסתדרות, לקראת הסכם שיבטיח את זכויות העובדים בעת מכירת המפעל. עיצומי העובדים הושהו לאור הבטחת החברה כי המו"מ שהתקיים היום יימשך גם לאחר תקופת החגים.

 

השביתה הבוקר החלה חודשיים לאחר שהעובדים הכריזו על סכסוך עבודה. לדברי העובדים הסיבה לכך היא חששם לעתידם התעסוקתי על רקע כוונת החברה למכור את המפעל.

 

הנהלת טבע הודיעה לפני מספר חודשים על כוונתה למכור את פעילות המפעל, והעובדים חשים כי הדברים נעשים ללא תיאום עמם. העובדים קיימו היום אסיפות הסברה ונמנעו מכל עבודה במפעל.

 

הפגנות עובדי טבע קרית שמונה בדצמבר האחרון (צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות) (צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות)
הפגנות עובדי טבע קרית שמונה בדצמבר האחרון(צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות)

עובדי מפעל מיגדה בקריית שמונה היה בין אלה ש"ניצלו" מחרב הקיצוצים של הנהלת החברה, שהודיעה על סגירת מפעלים ופיטורים המוניים בסוף השנה שעברה. בטבע הצהירו כבר בתחילה כי מפעל מיגדה בקריית שמונה לא יסגר כמו מפעלים אחרים בישראל, אלא רק תמכר פעילותו.   

 

לפני כחמישה חודשים עדיין בחנו בחברה את מכירת המפעל בקרית שמונה והמרכז הלוגיסטי בשוהם, אך גורמים בחברה טענו גם אז כי מרכזים אלה לא ייסגרו גם אם לא יימצא להם מוכר, מכיוון שמדובר בכאלה המייצרים רווח לחברה. 

 

באותה תקופה הודיעו בטבע על סגירת המפעל באשדוד אשר לא היה בתחילה בין המפעלים שיסגרו בוודאות, ונבחנה האפשרות למצוא לו קונה. משלא נמצא כזה הודיעו בחברה על סגירתו ופיטורי העובדים. כעת נראה כי העובדים בקרית שמונה חוששים שגורלם יהיה דומה.

 

העובדים טוענים כי הנהלת טבע הבטיחה לשתף אותם בהתקדמות תהליך המכירה, ותפעל בשקיפות. בפועל, לדבריהם, המנהלים לא משתפים אותם בנתונים, "והם נתונים בעלטה כבדה כשאפשרויות התעסוקה שעומדות לרשותם באזור מוגבלות ביותר".

 

הפגנות עובדי טבע בקרית שמונה לאחר ההכרזה על תוכנית הקיצוצים    (צילום: אביהו שפירא, באדיבות הסתדרות העובדים)

הפגנות עובדי טבע בקרית שמונה לאחר ההכרזה על תוכנית הקיצוצים    (צילום: אביהו שפירא, באדיבות הסתדרות העובדים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר ההסתדרות במרחב גליל עליון, יונה פרטוק, מסר: "צעדיהם הארגוניים של העובדים נתמכים באופן מלא על ידי ההסתדרות. צר לי שהנהלת טבע לא מפנימה שבמקומות כמו קריית שמונה האלטרנטיבה התעסוקתית לעובדים כמעט שאינה קיימת, ולכן על אחת כמה וכמה במפעל כמו זה יש להתחשב בעובדים ולבוא לקראתם".

 

 

 

מחברת טבע נמסר: "כפי שהודענו בדצמבר - כחלק מתהליך הרה-ארגון שטבע מיישמת גם בישראל - אנו פועלים למכירת אתר מיגדה בקריית-שמונה כ'עסק חי' המבטיח המשכיות תעסוקתית לעובדי האתר. מידע זה תוקשר לעובדים בהגינות ובשקיפות מלאה. נמשיך לקדם הידברות עם נציגות העובדים וההסתדרות במטרה לפעול יחד לטובת החברה ועובדיה כאחד".

 

 

  

 


פורסם לראשונה 02/09/2018 12:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
עובדי טבע בקרית שמונה מפגינים בדצמבר האחרון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים