שופט להורים: אם לא תתקרבו – תבוטל המשמורת המשותפת
אחרי הגירושים עברה האם להתגורר במרחק שעה מבית בעלה לשעבר, מה שגרם לבנותיהם להיטלטל בין הבתים. בית המשפט הורה לשים לזה סוף
בית המשפט המחוזי בחיפה הודיע
לאחרונה לבני זוג לעבר שאם לא יעברו להתגורר האחד ליד השנייה – תבוטל המשמורת המשותפת על שתיים משלושת ילדיהם. השופט חננאל שרעבי ציין כי במצב הנוכחי, שבמסגרתו ההורים מתגוררים ביישובים המרוחקים כשעה זה מזה, הילדים "חיים על גלגלים" והמשמורת המשותפת פוגעת בהם.
לאחר שבית המשפט קיבל חוות דעת של עובדת סוציאלית ופסיכולוגית חינוכית הוחלט על הותרת המשמורת המשותפת הזמנית על כנה, כאשר הילדות ימשיכו לשהות במסגרות הנוכחיות. על החלטה זו הגישה האם בקשת רשות לערער למחוזי, שבה טענה שהדבר פוגע בהן ומרחיק אותן מאחיהן הקטן.
בני הזוג התגרשו לפני כשנתיים ובמסגרת ההליכים נקבעה להם בינתיים משמורת משותפת על שתי בנותיהם הקטינות. המשמורת על בנם בן השנה וחצי ניתנה לאם. אלא שהמשמורת המשותפת הפכה בעייתית לאחר שהאם עברה לגור במרחק של כשעה מהבית המשותף שבו נשאר האב. היא ביקשה שהבנות יעברו למוסדות חינוך בעיר מגוריה, ואילו האב ביקש להשאיר אותן במסגרות הנוכחיות שבקרבת ביתו.
דיני משפחה
זכתה ב-13 מיליון ש' בלוטו – הגרוש תבע חצי
עו"ד יונתן דה פריס
הבעל לשעבר טען שלאחר הגירושים הוא המשיך לחיות כידוע בציבור של אשתו לשעבר, אבל בית המשפט קבע שלא הוכחה כוונת שיתוף בנכסים
היא העלתה את הקושי בפיזור הילדים ברחבי ערים שונות על בסיס יומיומי (כיוון שהתינוק נמצא במעון בעיר מגוריה) וביקשה לבטל את הסדרי הלינה של התינוק אצל אביו עד שיגיע לגיל שנתיים. האם הוסיפה שאינה מתנגדת להשאיר את המשמורת משותפת, אבל לדעתה ביתה צריך להיות הבית המרכזי, ועם האב צריך לקבוע הסדרי שהות שמתאימים למרחק בין הבתים.
האב, לעומת זאת, ביקש להותיר את קביעת בית המשפט למשפחה כפי שהיא. הוא ציין שהעברת הילדות למסגרות חינוך לא מוכרות בעיר אחרת תפגע בהן ותמנע ממנו את היכולת להיות זמין עבורן בכל עת.
לדבריו, אשתו לשעבר נוהגת באנוכיות כשהיא מבקשת למנוע מהילד לישון אצלו, וטענותיה לא משתלבות עם העובדה שהשאירה אותו אצלו שמונה ימים רצופים כשנסעה לחו"ל. הוא הדגיש שאינו מוכן לצמצם את מקומו בחיי ילדיו.
"סבורני כי המצב הקיים... אינו לטובת הקטינות ואינו יכול להימשך", כתב השופט חננאל שרעבי בפסק הדין. "לא סביר כי הקטינות, שהמשמורת לגביהן משותפת, תיסענה כל חצי שבוע מ-ב' ל-א' ללימודים בימות השבוע (כשעה נסיעה לכל כיוון) ואף תחזורנה ל-ב' בסוף יום הלימודים. במצב דברים זה... הקטינות למעשה חיות יותר 'על גלגלים' מאשר בבית מרכזי עם יציבות בחייהן".
הוא הבהיר כי משמורת משותפת לא נקבעת בכל מחיר והיא תמיד כפופה לעקרון טובת הילד. קשר טוב ותקין בין ההורים ומגורים בסמיכות הם חלק מהתנאים שמבטיחים שטובת הילדים תישמר.
מאחר שנכון לעכשיו שני התנאים הללו לא מתקיימים, החליט השופט לקבל את בקשת רשות הערעור באופן חלקי והודיע על ביטול המשמורת המשותפת. עם זאת, הוא נתן להורים הזדמנות אחרונה להגיע להבנות, וקבע שהחלטתו תיכנס לתוקף בתוך שבעה ימים, שבמהלכם יוכלו ההורים להודיע על גיבוש הסכמות כתובות בנוגע לשינוי מקומות המגורים. במידה שלא תתקבל הודעה – התיק יחזור לבית המשפט למשפחה שיצטרך להחליט מי מההורים יהיה המשמורן.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד נורית מנחם עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים