צרות טובות: כך תבחרו בין שתי הצעות עבודה נהדרות
התמזל מזלכם וקיבלתם תשובה חיובית משני מעסיקים שונים בו זמנית? כדי לבחור בהצעה שמתאימה לכם באמת, תצטרכו לעצור ולחשוב לעומק על שתי המשרות. הנה הגורמים שכדאי לכם לקחת בחשבון
בשיתוף Alljobs
חיפשתם עבודה במשך כמה חודשים, עברתם ראיון ועוד ראיון, ציפיתם והתאכזבתם באמצע תהליך החיפוש עד שבאופן מפתיע קיבלתם תשובה חיובית לגבי שתי משרות רלוונטיות שהתמודדתם עליהן? כן, גם זה קורה.
אלה צרות טובות, ובכל זאת – מצב כזה מחייב אתכם לעצור לרגע ולחשוב לעומק על כל אחת מההצעות כדי לקבל את ההחלטה הנכונה ולבחור בעבודה שבאמת מתאימה לכם.
איך תבחרו בין שתי ההצעות? הנה 6 מרכיבים שחשוב להתייחס אליהם:
האנשים והאווירה
זה יכול להישמע שולי, אבל בפועל, היחסים הבינאישיים עם החברים במשרד הם בין הגורמים העיקריים שמשפרים לנו את התחושה בעבודה ומאפשרים לנו להתמיד בה. מחקר שנעשה בעבר אפילו הוכיח יותר מזה: כשיש לנו חבר אמת בעבודה, אנחנו לא רק מרגישים ביטחון מעצם קיומה של האוזן הקשבת לאורך היום, אלא אנחנו אפילו יותר פרודוקטיביים בתפקיד שלנו.
אז אמנם קשה לתהות על קנקנם של עובדי החברה עוד לפני שהתקבלתם אליה, אבל אפשר בהחלט ללמוד קצת על הארגון מהבחינה הזו לפני החתימה על החוזה: האופן שבו מקבלים את פניכם כשאתם מגיעים לראיון, הפעילויות בדף החברה בפייסבוק (אם קיים), היחס שנותן לכם המראיין לאורך תהליך הגיוס והאווירה הכללית במסדרונות החברה - יכולים לתת איזושהי תמונה על הDNA הארגוני. ואם אתם אפילו יכולים לדבר עם מישהו מעובדי החברה בהווה או בעבר ולשמוע את נקודת המבט האישית שלו – מה טוב.
גובה השכר
נכון שעבודה היא לא רק פרנסה, אבל בואו נודה: היא בעיקר פרנסה. והיות ואנחנו פה בראש ובראשונה כדי להשתכר, גובה השכר והתנאים הסוציאליים הנלווים (החשובים לא פחות) תמיד יהיו שיקול מרכזי כשאנחנו באים לבחור עבודה חדשה, או לעזוב את הקודמת. כך שאם משרה אחת תאפשר לנו שכר גבוה יותר באופן משמעותי מהשנייה, כנראה שנבחר בה בלב שלם. וזה לא רק יאפשר לנו ביטחון כלכלי: עבודה בשכר שהולם את הניסיון והכישורים שלנו, כנראה גם תחזק את הביטחון העצמי ואת המוטיבציה שלנו, ותגרום לנו להרגיש מוערכים יותר.
המיקום הגיאוגרפי
סקר שערכנו בעבר מצא: כמעט 80% מהעובדים שמים דגש על המרחק כשהם בוחרים עבודה חדשה. העובדה שאנחנו לא צריכים לבלות שעות ארוכות בפקקים, או להמתין לרכבת, ובכלל להגיע עבודה כשאנחנו מותשים ועייפים מהדרך, הופכת את יום העבודה שלנו להרבה יותר קל ואת הבוקר שלנו ליותר אפקטיבי. וזה עוד לפני שנכנסנו לנושא הוצאות הדלק, הקילומטרז' והזמן היקר שאנחנו מבזבזים בדרכים - על חשבון זמן שיכולנו להרוויח בבית.
לפעמים, כשאנחנו נמצאים עמוק בתוך חיפוש עבודה ונחושים להתקבל לתפקיד מסוים או לארגון גדול – יכולה להיות לנו נטייה דווקא להתפשר על המרחק מתוך מחשבה שזה אולי שווה את המשרה, אבל בפועל שגרת המרחק היומיומית היא לא משהו שאפשר לשרוד לאורך זמן, וצריך לשקול את התפקיד לפני שבוחרים לעבוד כל כך רחוק מהבית.
אפשרות להתקדם ולהתפתח
קיבלתם הצעות לתפקידים עם מאפיינים דומים, ושניהם רלוונטיים לתחום החיפוש שלכם? חשבו – כמה עניין ואתגר תוכלו להפיק בכל אחד מהם בהתאם לגודל החברה ולתחום הפעילות שלה, האם תוכלו להתפתח וללמוד בתפקיד הזה, והאם יש אופק להתקדם ממנו. הקידום (בין אם הוא ניהולי ובין אם רוחבי) חשוב לרבים מאיתנו, ובצדק: זה מעלה את רמת המוטיבציה שלנו ואת הסיפוק שלנו בעבודה, ולרוב גם מאפשר לנו הזדמנות להעלאה בשכר ולשיפור התנאים.
פוטנציאל ליציבות
עבור רובנו, בחירת עבודה חדשה מביאה איתה תקוות למצוא את המשרה שאפשר יהיה לגדול איתה ולהישאר בה לאורך זמן, ובכך – לייצר לעצמינו יציבות תעסוקתית. צבירת וותק בארגון מסוים תשפר את הרזומה שלנו וכמובן גם את השכר והתנאים הסוציאליים. ומה יאפשר לנו יציבות? אז מלבד העניין והאתגר שדיברנו עליהם כדבר שיגרום לנו לרצות להישאר בעבודה הזו ולא למצות אותה תוך זמן קצר, נוכל להתחשב גם בגודל הארגון.
ככל שהחברה גדולה יותר ומכילה מחלקות, תפקידים וענפים שונים – כך כנראה יגדל הסיכוי שביום מן הימים תפתח בפנינו דלת לתפקיד חדש, ולא נצטרך למהר ולהחליף מקום עבודה כדי להתקדם.
אינטואיציה
אי אפשר בלעדיה. השיקולים ה"קרים" של שכר ואפשרויות קידום הם סופר חשובים, אבל בסופו של דבר, כמו בכל תחום בחיים, כנראה שתחושת הבטן היא זו שתנחה אותנו לקבל את ההחלטה הסופית. תקשיבו לה, תתייחסו לכל הגורמים שדיברנו עליהם, וצאו לדרך.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב AllJobs