נסגר המפעל היחיד בארץ למיחזור בקבוקי פלסטיק
אביב תעשיות סגרה את המפעל בנאות חובב, ומעתה, כל פסולת בקבוקי הפלסטיק מישראל תשונע לחו"ל. הקשיים שאליהם נקלע המפעל כוללים ירידה במחיר הפלסטיק החדש וייצוא מאסיבי של פסולת פלסטיק למיחזור לחו"ל. רבים מ-70 עובדי המפעל יפוטרו
החברה אמנם ממשיכה לפעול, אך למערכת נודע כי סגירת המפעל שהועסקו בו 70 עובדים היתה כרוכה בפיטורים של רבים מהם. בשנה שעברה נחשף כי המפעל מצוי בקשיים ומצמצם את פעילותו. משפחת מזרחי, בעלי המפעל, ניסו לקבל מענקים ממשרד הכלכלה והתעשייה, וכן מקרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה, אך מאמצים אלה לא הניבו פירות.
דיל שמן הזית: המדינה חילקה 90% ממכסת שמן הזית המוזל לרשת אושר עד
מחיר למשתכן: גם נושאי תעודת עיוור יכולים להשתתף בהגרלות ההורים מוחים: האגיס הפחיתה את מספר המגבונים
הקשיים שאליהם נקלע המפעל נובעים מירידה במחיר חומרי הגלם לייצור פלסטיק בתולי, כלומר חדש ולא ממוחזר, כך שיצרנים של מוצרי פלסטיק מעדיפים לרכוש חומרים אלה ולא את הפלסטיק הממוחזר שייצר המפעל. זאת ועוד, גורמים בענף סבורים כי עליית התקורות ובמיוחד שכר העבודה והחשמל הכבידה על המפעל.
בנוסף, אין אכיפה של החוק שמתיר לייצא רק 20% מפסולת הפלסטיק לחו"ל. על פי חוק האריזות, אל"ה - תאגיד מיחזור הבקבוקים שבבעלות יצרני המשקאות הגדולים, ותמיר - תאגיד מיחזור האריזות של יצרני המזון ומוצרי הצריכה הגדולים, מחויבים למחזר 80% מהפסולת שהם אוספים בישראל. ואולם, מפעלי מיחזור בחו"ל, שנהנים מסבסוד ממשלתי, מציעים גמול גבוה יותר עבור הפסולת. בהיעדר אכיפה או תמריץ כלכלי, התאגידים מעדיפים לשנע את הפסולת לחו"ל ולקבל עבורה יותר כסף.
ירון מזרחי, מנכ"ל המפעל, התייחס לבעיה בראיון ל"כלכליסט" ביוני 2017: "אנו מבקשים מהמדינה, עשיתם הפרטה של מיחזור, וזה התפקיד של התעשייה
לדאוג למיחזור וזה בסדר. אבל התפקיד של המשרד זה לאכוף את החוק, ולא לאפשר לדברים לעבור מתחת לרדאר. פנינו עם זה לשר הכלכלה, לשר להגנת הסביבה ולהתאחדות התעשיינים, אנחנו במצוקה מאוד גדולה".
מחברת אביב תעשיות לא נמסרה תגובה.