פדופיל ביקש לפגוש את ילדיו בבית: "אני נמשך רק לנערים"
אב לשני תינוקות, שהורשע בעבר בכמה עבירות מין, דרש לקיים את הסדרי הראייה אצלו. ביהמ"ש נזף בו וקבע: המפגשים יתקיימו במרכז קשר
בית המשפט למשפחה בתל אביב דחה לאחרונה
בקשה של פדופיל שאשתו עזבה אותו לפגוש בביתו את שני ילדיו, בני שנתיים וחצי שנה, בטענה שאין חשש ממנו כי הוא נמשך רק לנערים. השופט ארז שני קבע כי בשל הצורך להבטיח את שלום הילדים הוא יפגוש אותם רק במרכז קשר ותחת פיקוח מקצועי.
האב ביקש מבית המשפט שלא להעניש אותו על מחלתו הבלתי נשלטת, שכיום הוא מטפל בה באופן אינטנסיבי. בנוסף הוא ציין כי אין סיבה לדאוג כיוון שהמשיכה שלו היא לנערים ואילו ילדיו הם תינוקות.
האב כבר הורשע בעבר בבית משפט בבריטניה בביצוע מעשים מיניים בנוכחות נערים. לאחר שהורשע גם בישראל, עזבה אותו אם ילדיו והגישה נגדו תביעת משמורת. כחלק מההליך היא הסכימה שהמפגשים ייערכו במרכז הקשר. אולם האב טען שהדבר יוביל לניכור הורי, ודרש מבית המשפט לקבוע שהילדים ייפגשו עמו בביתו עם פיקוח של קרוב משפחה.
דיני משפחה
ההורים הסכימו, ביהמ"ש לא: בני 17 לא יינשאו
עו"ד רונן כרמי, פסקדין
נערה בהיריון ובן זוגה קבעו מועד לחתונה והזמינו אולם, אולם השופטת אביבית נחמיאס קבעה שהם עדיין לא בשלים ואין הצדקה לסטות מהחוק
השופט שני דחה את הבקשה תוך שהבהיר כי הזעקה של האב על אודות הניכור ההורי "אין לה לא ידיים ולא רגליים", לנוכח העובדה שמדובר בתינוקות שלא יכולים לסרב למפגשים או ליפול קורבן לשטיפת מוח והסתה מצד האם, כפי שניסה האב לטעון.
לגופו של עניין נקבע כי ההחלטה על קיום המפגשים במרכז הקשר נבעה מכך שהאב הורשע בביצוע עבירות חמורות, בזויות ונקלות, שאינן מאפשרות להשתחרר מההרגשה שהוא משקף סיכון לקטינים, גם אם מדובר ב"מחלה" שנמצאת כיום בטיפול. "המשפט אמנם מצווה שלא ליטול מן הפדופילים ולו זכות מזכויותיהם שבדין, אך אין הוא אמור לחוש סימפטיה או תחושת ביטחון כלפיהם", נכתב.
השופט הוסיף כי ניסיונו של האב להרגיע את הסכנה מפניו באמצעות ההבהרה כי הוא לא נמשך לתינוקות היה מקומם וודאי שלא העלים או הפחית את הסיכון הנשקף ממי שהודה בעצמו כי אינו מצליח להשתלט על דחפיו.
"ברור שמרכז קשר הוא פחות נוח מאשר ביתו של האב", המשיך, "אלא שצורכי האב במקרה כזה הם בעדיפות שניה, שלישית ורביעית לעומת הבטחת שלומם של הקטינים".
השופט הוסיף כי יש להתחשב גם ברגשותיה של האם, שעולמה חרב עליה לאחר שאבי ילדיה הורשע, ואף היא חרדה מפני המפגשים. בנסיבות אלה, הסכמתה לקיומם במרכז הקשר, תחת פיקוח של גורמי מקצוע, הייתה סבירה בהחלט.
עוד צוין כי פיקוח של קרוב משפחה לא יכול לשמש תחליף לפיקוח מקצועי של עובדים סוציאליים, שאף מוסמכים להמליץ על התפתחות הקשר עם הילדים בעתיד. לסיכום נקבע כי במקרה כזה, שבו אין ספק שהאב הוא אדם מסוכן, אין מקום לקחת סיכונים מיותרים והמפגשים צריכים להתקיים במרכז הקשר.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ האב: עו"ד איילת שיים-מור
- ב"כ האם: עו"ד אדווין פרידמן
- עו"ד דיאנה קורזינר עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים